5 τρόποι για να νιώθεις χαρούμενη χωρίς κανένα λόγο

30.09.2015
Καλοπληρωμένη δουλειά, καλό φαγητό, ένας απίστευτος σύντροφος: όλοι είναι λόγοι για να νιώθεις ευτυχισμένη. Αλλά ποιά είναι η πραγματική ευτυχία; Για να είσαι πραγματικά ευτυχισμένη πρέπει να αισθάνεσαι καλά και να έχεις εσωτερική γαλήνη κι ηρεμία.

Πώς μπορείς να το πετύχεις; Σου δείχνουμε τον τρόπο

1. Να είσαι θετική

Το μυαλό μπορεί να εκπαιδευτεί στη θετική σκέψη. Προσπάθησε να μην αφήνεις περιθώρια για το αρνητικό, χαμογέλα και απόλαυσε το φως της χαράς.

2. Άσε την αγάπη να χαράξει την πορεία σου

Η αγάπη δεν είναι μόνο για τους δικούς μας ανθρώπους, μπορεί να δοθεί απλόχερα. Έρευνες άλλωστε έχουν αποδείξει πως η φιλανθρωπία και ο εθελοντισμός έχουν σημαντικά οφέλη για την ψυχική υγεία. Εκτός από το ότι αυξάνει την αυτοεκτίμησή σου, γεμίζει τη ζωή σου με χαρά και με νόημα ενώφ μειώνει τις πιθανότητες κατάθιλιψης.

3. Κάνε διαλογισμό

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να αισθανθείς ευτυχισμένη χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένος λόγος γι΄αυτό είναι να συμφιλιωθείς με τον εαυτό σου και να συνδεθείς με τον εσωτερικό σου κόσμο. Με το διαλόγισμό μπορείς να γεμίσεις με θετική ενέργεια και να έχεις ψυχική ανάταση.

4.Απόλαυσε ποιοτικό χρόνο με χαρούμενους ανθρώπους

Πέρνα περισσότερο χρόνο με ανθρώπους που αγαπάς και φροντίζεις αλλά και με ανθρώπους θετικούς και χαρούμενους. Η χαρά είναι μεταδοτική!

5. Ανάπνευσε βαθιά

Με την εναλλαγή της αναπνοής μπορείς να ελέγξεις τη διάθεσή σου με πολλούς περισσότερους τρόπους απ΄ότι μπορείς να φανταστείς. Όταν αισθάνεσαι άγχος απλά ανάπνευσε βαθιά και γέμισε τα πνευμόνια σου με οξυγόνο. Αυτή η τεχνική χαλάρωσης κάνει θαύματα!