Να είσαι ο εαυτός σου! Οι πραγματικοί λόγοι

26.11.2016
Από τη Δήμητρα Γκούντρα Πόσες φορές ακούς τη φράση "Να είσαι ο εαυτός σου"; Γιατί είναι τόσο σημαντικό; Σου απαριθμούμε τους πραγματικούς και πιο ουσιαστικούς λόγους για να το κάνεις!

1. Δε χρειάζεται να προσπαθείς τόσο για να ευχαριστείς τους άλλους

Μήπως αγχώνεσαι ν΄ανταποκριθείς στις προσδοκίες γονέων και συντρόφου; Προσπαθείς υπερβολικά για να μη τους απογοητεύσεις; Κάνοντάς το αυτό χάνεις ένα κομμάτι του εαυτού σου και ζεις μέσα στο στρες. Προσπάθησε να είσαι το άτομο που εσύ θέλεις κι όχι αυτό που θα ήθελαν οι άλλοι να ήσουν: βασικό συχτατικό ευτυχίας.

2. Είσαι απλά μοναδική

Νομίζεις πως δεν έχεις να προσφέρεις πολλά, πως δεν είσαι ικανή ή πως δεν έχεις τόσο ενδιαφέρον σαν άτομο όσο άλλοι φίλοι και γνωστοί; Μέγα λάθος! Ο καθένας από εμάς είναι μοναδικός σε αυτόν τον κόσμο και κανένας δεν είναι τέλειος. Όλοι έχουμε ελλατώματα και προτερτήμαστα, ικανότητες, δυνατά χαρτιά κιι ελαττώματα κι αυτή είναι η ομορφιά της ζωής.

3. Έχεις μόνο μια ζωή

Έχεις μόνο μια ζωή κι είναι κρίμα να τη σπαταλάς άσκοπα προσπαθώντας να δείξεις κάτι διαφορετικό απλά και μόνο για να γίνεις αρεστή. Αποδέξου τον εαυτό σου, αγάπησέ τον και υποστήριξε με θέρμη τα "θέλω" σου.

4. Θέλοντας να είσαι κάποια άλλη νιώθεις άδεια

Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε από πρότυπα lifestyle που μας υποδεικνύουν πώς να ντυθούμε, τι να καταναλώσουμε και πώς να φερθούμε για να είμαστε αυτό που θα ονομάζαμε μέσα στη μόδα. Η πολυτελής κι ακριβή ζωή των celebrities μας αποπροσανατολίζει και η λαμπερή ζωή γίνεται το ζητούμενο. Όσα υλικά αγαθά όμως κι αν αποκτήσεις, όσα stylish κομμάτια κι αν συγκεντρώσεις, όσο λαμπερή κι αν είναι η εικόνα σου, η ευτυχία συνεχίζει να υπάρχει κρυμμένη στα απλά και καθημερινά. Κι όταν καταλάβεις πόσο ρηχά είναι όλα αυτά θα νιώθεις θλίψη. Ζήσε όπως εσύ θέλεις κι όχι όπως προστάζει η μόδα και το σύγχρονο lifestyle. Η ζωή σου όπως και η ευτυχία είναι ζητήματα προσωπικά και μόνο εσύ γνωρίζεις τον τρόπο για να την κατακτήσεις.

5. Το να είσαι ο εαυτό σου είναι απλά τίμιο για εσένα

Ο πιο τίμιος τρόπος για να ζήσεις τη ζωή σου κι αυτό που σου αξίξει είναι να είσαι ο εαυτός σου. Σε κάποιους σίγουρα αυτό δε θ΄αρέσει αλλά δεν έχεις υποχρέωση να λογοδοτήσεις σε κανέναν άλλο παρά μόνο σε εσένα την ίδια. Αντί λοιπόν να περιμένεις για κάτι που απλούστατ δεν μπορείς να έχεις, ξεκίνα να ζεις μια τίμια και γεμάτη εμπειρίες ζωή.

6. Μπορείς να χαλαρώσεις λίγο αντί να είσαι συνέχεια στην τσίτα

Το να προσπαθείς να είσαι συνέχεια σε εγρήγορση είναι απλά εξουθενωτικό. Σκέψου πόση ενέργεια ξοδεύεις στην προσπάθειά σου να γίνεις αρεστή ή να παρουσιάσεις την εικόνα που θα ήθελες οι άλλοι να έχουν για εσένα; Μήπως είναι σπατάλη ενέργειας; Άλλωστε, θυμήσου πως όταν είσαι ο ευαυτός σου, φέρεσαι αυθεντικά κι όχι προσποιητά κερδίζεις πόντους! Κι αν αυτό δε γίνει; "Σε όποιον αρέσουμε για τους άλλους δε θα μπορέσουμε..." όπως λέει κι ένα αγαπημένο μας τραγουδάκι που ταιριάζει γάντι σε αυτό το σημείο.

7. Σε κάνει πραγματικά ευτυχισμένη

Είναι τόσο ανακουφιστικό το να ζεις και να συμπεριφέρεσαί όπως πραγματικά επιθυμείς κι αυτό θα σε κάνει να νιώσεις χαρά κι ελευθερία. Να θυμάσαι: η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου είναι η πραγματική κι όχι η πλασματική.