Το πλατύ πρόσωπο δείχνει εγωκεντρισμό;

15.10.2015
Σου αρέσουν οι άντρες με πλατύ πρόσωπο και γωνίες; Η αλήθεια είναι πως όντως είναι γοητευτικοί αλλά προσοχή! Μελέτη δείχνει πως πίσω από αυτή τη γοητεία κρύβονται πολλά...

Το πλατύ και μεγάλο πρόσωπο έχει συνδεθεί με γοητεία κι ελκυστικότητα στον άνδρα, ωστόσο, πρόσφατη έρευνα δείχνει πως μπορεί να είναι σημάδι ακόμη και... ψυχοπαθητικών τάσεων.

Πριν φοβηθείς και δεν ξανασηκώσεις το τηλέφωνο στον αγαπημένο σου (αν έχει αυτά τα χαρακτηριστικά προσώπου) να ξεκαθαρίσουμε πως με τον όρο "ψυχοπαθητικές τάσεις" δεν εννοοούμε τη σχιζοφρένεια αλλά χαρακτηριστικά προσωπικότητας όπως τον εγωκεντρισμό και την κυνικότητα.

Πρόσφατη μελέτη διαπιστώνει πως άνδρες με πλατύ πρόσωπο είχαν περισσότερες πιθανότητες να έχουν αυτό που επιστημονικά ονομάζεται "εγωκεντρική παρορμητικότητα".

Οι άνδρες αυτοί αφενός δείχνουν σημάδια κυριαρχίας αλλά ταυτόχρονα κατηγορούν τους άλλους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και δεν αναλαμβάνουνμ ευθύνες. Από τη μία είναι εγωκεντρικοί, βάζοντας μπροστά τις δικές τους προσωπικές ανάγκες, χωρίς να τους καίγεται καρφάκι για τις ανάγκες των άλλων και από την άλλη ιδιαίτερα παρορμητικοί χωρίς να μπορούν να μπουν σε καλούπια και πλαίσια.

Τ΄ατομα αυτά αγκαλιάζουν τον κίνδυνο χωρίς φόβο κι αντιδρούν με απίστευτη ψυχραιμία σε καταστάσεις που οι περισσότεροι θα... "τα έχαναν". Αυτά τα χαρακτηριστικά - που με μια δόση υπερβολής οι επιστήμονες χαρακτηρίζουν ψυχοπαθητικά - είναι άλλωστε και το μυστικό επιτυχίας τους.