Tips για να μη ζεις βαρετά & να μη ρουτινιάζεις

07.02.2017
Σου πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι μπορεί να έχεις ρουτινιάσει; Μήπως η ζωή σου έχει γίνει κάπως βαρετή;

Οι περισσότεροι από εμάς νιώθουμε κατά καιρούς αυτό το συναίσθημα. Όταν πιάνεις τον εαυτό σου σε αυτή τη θέση, το πιο σημαντικό είναι να κάνεις κάποιες σημαντικές αλλαγές. Εμείς σου δίνουμε μερικές ιδέες.

1. Βγες έξω!

Μπορεί να είσαι σπιτόγατα και η κλεισούρα του σπιτιού να μη σε ενοχλεί αλλά ας το παραδεχτούμε, δεν μπορείς να ζήσεις μια ζωή συναρπαστική από τον καναπέ. Δοκίμασε να φας σε καινούρια εστιατόρια, να συμμετάσχεις σε δραστηριότητες και να δεις καινούρια μέρη.

2. Να είσαι τολμηρή

Πολλές φορές η βαρεμάρα πηγάζει από έλλειψη τόλμης. Φοβάσαι να βγεις από την ασφάλειά σου; Βάλε λίγη τόλμη στη ζωή σου. Μπορείς να το κάνεις φορώντας ένα πιο μοντέρνο outfit που πάντα ονειρευόσουν αλλά δίσταζες, να πάρεις το κραγιόν που σου αρέσει ακόμη κι αν έχει πιο έντονη απόχρωση και να σταματήσεις να... κρύβεσαι!

3. Δούλεψε τη λίστα με όσα θέλεις να κάνεις

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε λίστα προτεραιοτήτων και πραγμάτων που θα θέλαμε να κάνουμε. Αντί ν΄αφήνεις το χρόνο να περνάει ίσως θα ήταν καλύτερα να ξεκινήσεις να σβήνεις μια-μια τις εγγραφές από τη λίστα. Κι αν απαιτούν χρήματα, ξεκίνα να μαζεύεις...

4. Πες ΝΑΙ

Είσαι κατά βάση αρνητική; Προσπάθησε να λες ναι και να είσαι θετική. Πάντα υπάρχουν νέες ευκαιρίες. 'Ισως κάποιος φίλος να σε καλέσει σε μια συναυλία ή σε προκαλέσει να δοκιμάσετε ένα νέο χόμπι. Λέγοντας το μεγάλο ΝΑΙ ανοίγεται ένας νέος κόσμος μπροστά σου.

5. Γέλα περισσότερο

Το γέλιο φωτίζει τη ζωή σου. Πολλοί από εμάς δεν επιτρέπουμε καν στον εαυτό μας να απολαύσουμε το γέλιο κι αυτό γιατί είμαστε πολύ απασχολημένοι ή δεν το θεωρούμε τόσο σημαντικό. Να είσαι ανοιχτή στη διασκέδαση! Το γέλιο είναι υγεία, να το θυμάσαι.

6. Ζήσε τη στιγμή

Μπορείς να χάσεις τόσο πολλά μόνο και μόνο επειδή είσαι απασχολημένη ή προσπαθείς να κάνεις τα πάντα. Μάθε να χαλαρώνεις και να απολαμβάνεις τις μικρές στιγμές της ζωής.

7. Πες το με μια φωτογραφία στο Instagram

Αυτή είναι μια μικρή πρόκληση για εσένα. Σκέψου μια εικόνα που σου φτιάχνει τη διάθεση κάθε ημέρα και ανέβασέ τη στα social media. Θα νιώσεις την ευτυχία να σε πλημμυρίζει!