Νιώθεις πως όλα είναι μάταια; Διάβασε αυτό τον δεκάλογο!

21.03.2016
Όλα δείχνουν μάταια; Όλοι φτάνουμε στο σημείο μηδέν. Πρόκεται για το σημείο αυτό που νιώθουμε τις αντοχές μας να εξαντλούνται και το μόνο που θέλουμε είναι να κάτσουμε στο σπίτι ξαπλωμένοι στο κρεβάτι. Νιώθουμε πώς τίποτα δεν έχει νόημα... Είναι όντως όλα μάταια;

Κάποιες φορές το διάλειμμα από τους γρήγορους ρυθμούς, μια μικρή ανάπλαυλα για ανασυγκρότηση είναι απαραίτητη και βοηθητική. Τι γίνεται όμως όταν αυτή παρατείνεται; Σίγουρα ο κόσμος είναι σκληρός και τα προβλήματα υπαρκτά, ειδικά σε καιρό κρίσης. Επαγγελματικά, συναισθηματικά ή ακόμη χειρότερα προβλήματα υγείας στην οικογένεια σε ρίχνουν και σε ακινητοποιούν. Νιώθεις πως τίποτα δε μπορεί να βοηθήσει.

Μήπως όμως έχεις ξεχάσει πόσο ισχυρή είσαι; Μήπως επιτρέπεις στις σκέψεις και το μυαλό σου να σου δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα; Μήπως εσύ πείθεις τον εαυτό σου πως δε μπορείς να έχεις τη ζωή που θέλεις; Προσπάθησε να δεις τα προβλήματα - όποια κι αν είναι αυτά - από μια διαφορετική οπτική γωνία. Αντιμετώπισέ τα ως προκλήσεις που όσο δύσκολες κι επώδυνες κι ανε ίναι μπορούν ν΄αντιμετωπιστούν. Με άλλα λόγια σταμάτα να εστιάζεις στα δεινά αλλά στις ευκαιρίες και στα θετικά.

Η ιδέα είναι πως μόνη σου χτίζεις τις προϋποθέσεις για τη ζωή που θέλεις, χωρίς να περιμένεις να γίνουν όλα δια μαγείας.

Ο Χρυσός Δεκάλογος για όταν όλα δείχνουν μάταια

Να θυμάσαι:

  1. Για κάποιον αξίζεις πολλά! Αναγώρισέ το...
  2. Το χαμόγελο δίνει χαρά οπότε χαμογέλα πλατιά (και γέλα δυνατά).
  3. Κάθε βράδυ κάποιος σε σκέφτεται πριν κοιμηθεί (συγγενής ή αγαπημένος)
  4. Αν κάποιος σε μισεί, μήπως θέλει να σου μοιάσει;
  5. Η ζωή είναι πολύ σύντομη για να ξυπνάς λυπημένη. Ξεκίνα την ημέρα με χαρά κι αισιοδοξία.
  6. Η αγάπη δίνει δύναμη - Μη το ξεχνάς ποτέ.
  7. Ακόμη κι από τα λάθη βγαίνει κάτι θετικό! Μάθε από αυτά και προχώρα με εμπειρία.
  8. Όταν κάτι άσχημο συμβεί, κοίτα γύρω σου. Δεν σου επιτίθεται το σύμπαν. Υπάρχουν πολλές όμοιες περιπτώσεις με τη δικιά σου.
  9. Άδραξε τις ευκαιρίες και μην τις αφήνεις ανεκμετάλλευτες. Κι αν αυτό σημαίνει αλλαγή; Άσε τη να συμβεί.
  10. Σε κάθε ατυχία ή δυστυχία ή ζωή προσφέρει μια ακόμη ευκαιρία: δώσε προσοχή στα διδάγματα και εφάρμοσέ τα.