Τι είναι η Low Carbon Diet;

23.03.2016
Διάβασα πρόσφατα για τη Low Carbon Diet και αποφάσισα να την εφαρμόσω. Ποια είναι τα βασικά που πρέπει να προσέχω;

Η «Low Carbon Diet» αποτελεί μια περισσότερο οικολογικά ευαίσθητη διατροφή, με σκοπό το άτομο που την εφαρμόζει να συμβάλλει πιο ενεργά στη μείωση του φαινομένου του θερμοκηπίου και στον περιορισμό της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος, κυρίως σε ό,τι αφορά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που παράγονται ως αποτέλεσμα ανθρώπινων δραστηριοτήτων, όπως π.χ. η παραγωγή και η μεταφορά τροφίμων.

Αν θέλεις να την ακολουθήσεις, πρέπει:

  • Να μειώσεις σημαντικά την κατανάλωση κρέατος.
  • Να επιλέγεις κυρίως τρόφιμα που έχουν χαμηλό περιβαλλοντικό αντίκτυπο, όπως δημητριακά, όσπρια, φρούτα και λαχανικά, καθώς και πιστοποιημένα τρόφιμα που έχει μετρηθεί το ανθρακικό τους αποτύπωμα (Carbon Footprint) και χαρακτηρίζονται ως «κλιματικά ουδέτερα» (Climate Neutral).
  • Να προτιμάς τα ελληνικά προϊόντα (έχουν μεταφερθεί σε μικρότερες αποστάσεις μέχρι να φτάσουν στο πιάτο σου) αντί για τα εισαγωγής (έχουν διανύσει πολλά πολλά χιλιόμετρα), προϊόντα βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας (μικρότερη επιβάρυνση περιβάλλοντος), εποχικά τρόφιμα (η παραγωγή τους απαιτεί λιγότερη ενέργεια), καθώς και τρόφιμα σε μεγάλες, ανακυκλούμενες συσκευασίες.