Ποιά Άντζελα; Αυτές οι διαφημίσεις είναι σεξιστικές!

21.04.2016
Σάλος έχει προκληθεί το τελευταίο διάστημα από τη διαφήμιση γνωστής αλυσίδας παιχνιδιών με πρωταγωνίστρια την Άντζελα Δημητρίου. Η διαφημιση έχει χαρακτηριστεί "σεξιστική" από πολλούς για μια σκηνή της όπου η Άντζελα καλεί κάποιον να χτυπήσει σαν άνδρας. Ο λόγος για το τσούγκρισμα των αβγών, πολλοί όμως βλέπουν πίσω από αυτή τη σκηνή κρυφά μηνύματα.

Με αφορμή τη διαφήμιση, ψάξαμε και βρήκαμε παλιές vintage σεξιστικές διαφημίσεις που δύσκολα δε θα ανεβάσουν την πίεση σε κάθε γυναίκα. Είναι σοκαριστικό πόσα στερεότυπα προωθούν και μάλιστα απροκάλυπτα.

Αυτό είναι το πρότυπο της γυναίκας σε έναν κόσμο ανδρών: Το πρωινό το φέρνει στον πασά η γυναίκα στο κρεβάτι.

"Μην ανησυχείς αγάπη μου, δεν έκαψες την μπύρα". Γιατί αν έκαψε το φαγητό έπρεπε να κλαίει; Κι όμως αυτή η διαφήμιση είναι από τις πιο "λάιτ"

Ιδού και μια διαφήμιση καφέ που προωθεί την ενδοοικογενειακή βία... Σοκαριστική;

Σε περίπτωση που δεν το παρατήρησες, κάτω από τους άντρες μια γυναίκα προσπαθεί να σωθεί από το γκρεμό και... διακόπτει τη σοβαρή συζήτηση των δύο ανδρών. "Μην αφήσετε να σας αποσπάσει την προσοχή από το γεγονός ότι τα πουλόβερ που φοράτε είναι πραγματικά εκπληκτικά" αναφέρεται στη διαφήμιση.

Όσο περισσότερες δουλειές κάνει μια γυναίκα τόσο πιο όμορφη και γλυκιά δείχνει. Φουλ στα στερεότυπα!

Οι γυναίκες είναι για να μαγειρεύουν... Το λέει ξεκάθαρα η διαφήμιση! Σεξιστικό;

"Πολλές φορές οι γυναίκες δεν αντιλαμβάνονται πως οι αμφιβολίες που έχει ο άντρας της για τη μικρή της περιοχή της στερούν την ευκαιρία για έναν ευτυχισμένο γάμο" αναφέρει αυτή η διαφήμιση για σαπούνι της ευαίσθητης περιοχής.

Η καλή σύζυγος ανταποκρίνεται στα συζυγικά της καθήκοντα - εν προκειμένω ετοιμάζει πρωινό στον άνδρα- ακόμη και κατά την εγκυμοσύνη.... Πρόκειται για διαφήμιση φαρμάκου που καταπολεμά τις ναυτίες της εγκυμοσύνης.