Οι top 10 συνήθειες που θα μετανιώσεις σε μία δεκαετία

16.12.2018
Οι top 10 συνήθειες που θα μετανιώσεις σε μία δεκαετία
Εμείς, πάντως, σε προειδοποιήσαμε! Απόφυγέ τες...

Όσο πιο νέα είσαι, τόσο πιο πιθανό είναι πως ζεις σαν να μην υπάρχει αύριο! Όμως στην πραγματικότητα το αύριο έρχεται πιο σύντομα απόσο νομίζεις και τότε θα εύχονται να είχαν επιλέξει κάπως διαφορετικά. Με μεγαλύτερη σύνεση.

Από μία γυναίκα που πλέον δεν βρίσκεται στα 20 της προς μία άλλη που ίσως έχει την ευκαιρία να μην κάνει τα ίδια λάθη, διάβασε παρακάτω 10 αποφάσεις που πρέπει να αποφύγεις σήμερα, αν θες να είσαι ο πιο λαμπερός εαυτός σου αύριο!

Διάβασε επίσης: 7 συνήθειες ομορφιάς που σε μεγαλώνουν

#1 Τρως junk food

Τώρα μπορεί να τρως ό,τι θες και να βλέπεις το σώμα σου πιο αδύνατο και σφριγηλό από ποτέ. Το σώμα όμως, έχει μνήμη. Αυτό σημαίνει πως όταν περάσεις το κατώφλι των 30, ανεξάρτητα από την τότε διατροφή σου, θα δεις το σώμα σου να αλλάζει δραματικά και αιτία θα είναι οι σημερινές διατροφικές σου συνήθειες. Ξεκίνα την καλή διατροφή, χωρίς υπερβολές, από νωρίς και θα μας θυμηθείς!

#2 Λες "ναι" σε όλα!

Όταν είμαστε νέοι είναι πιο πιθανό να βάλουμε στην άκρη τις δικές μας επιθυμίες προκειμένου να είμαστε πάντα αρεστοί στους άλλους. Το αποτέλεσμα; Δεν μαθαίνουμε να βάζουμε όρια και πληγωνόμαστε ξανά και ξανά. Άρχισε από νωρίς να βάζεις τον εαυτό σου σε προτεραιότητα και καλλιέργησε τον σεβασμό που αξίζεις.

Διάβασε επίσης: Τα makeup trends που πρέπει να δοκιμάσεις πριν τελειώσει το 2018

#3 Αποφεύγεις την αυτογνωσία

Καθώς και την προσωπική εξέλιξη. Τα 20+ είναι η καλύτερη φάση της ζωής σου να το κάνεις αφού δεν έχεις οικογενειακές υποχρεώσεις ενώ απολαμβάνεις την ανεξαρτησία που προσφέρει η ενήλικη ζωή. Οραματίσου τι άνθρωπος θέλεις να γίνεις και κέρδισε εμπειρίες για να ανακαλύψεις τελικά τι άνθρωπος είσαι.

#4 Δεν νοιάζεσαι

Ενημερώσου για τα γεγονότα ανά τον κόσμο, το περιβάλλον, την πολιτική, την οικονομία. Μπορεί τώρα να πιστεύεις πως η άγνοια είναι ευτυχία, όμως σε κάποια χρόνια από τώρα θα ευχόσουν να είχες καλύτερη ιδέα του κόσμου μέσα στον οποίο ζεις. Βρες τη θέση σου στον κόσμο και εκείνος θα σε ανταμείψει με όλη του την ομορφιά.

#5 Μένεις παθητική

Μπορεί να είναι ακόμα εύκολο να αφήνεις τους άλλους να παίρνουν αποφάσεις για σένα και το μέλλον σου, υπάρχει όμως μία στιγμή που θα εύχεσα να το είχες κάνει εσύ. Πάρε την ευθύνη των αποφάσεών σου και μην φοβάσαι καμία "αποτυχία". Η ζωή είναι για να γεμίζεις εμπειρίες και κάθε μία από αυτές είναι ένα δώρο: είτε καταλήγει στην ευτυχία είτε σε ένα πολύτιμο μάθημα.

Αυτό το διάβασες; Χριστούγεννα 2018: 40 ταινίες για να διαλέξεις να δεις ΚΑΙ στις φετινές γιορτές

#6 Αποφεύγεις την επιτυχία

Ακούγεται οξύμωρο όμως πολλές φορές, αυτό που φοβόμαστε δεν είναι η αποτυχία αλλά το αντίθετο! Καλλιέργησε τώρα τον καλύτερο, πιο επίμονο, πιο δημιουργικό, πιο δουλευταράδικο εαυτό σου και σου υπόσχομαι, δεν θα το μετανιώσεις ποτέ!

#7 Σκέφτεσαι να τα παρατήσεις

Η ενήλικη ζωή έρχεται με ένα σκληρό μάθημα: δεν μπορούμε πάντα να νικάμε. Μπορούμε όμως πάντα να μαθαίνουμε και να απολαμβάνουμε κάθε στιγμή. Αν έχεις στο μυαλό σου ένα όνειρο ή ένα πλάνο, μην τα παρατήσεις στην πρώτη (ούτε καν στην δέκατη) αποτυχία. Ο επιμένων μαθαίνει από κάθε αποτυχία και τελικά, νικά!

#8 Ανησυχείς διαρκώς

Το άγχος έχει πλέον πάρει διαστάσες επιδημίας στον σύγχρονο κόσμο. Κάνε μία επιλογή σήμερα και διατήρησέ την κάθε μέρα: Σήμερα θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ και στο τέλος όλα θα πάνε καλά. Μην ανησυχείς για όσα δεν μπορούν να διορθωθούν και επίσης μην ανησυχείς για όσα διορθώνονται.

Διάβασε επίσης: Meghan Markle: To trick ομορφιάς που την κάνει να φαίνεται πάντα ξεκούραστη

#9 Δεν εμπιστεύεσαι τη διαίσθησή σου

Η διαίσθηση είναι κάτι που όλοι έχουμε και που μοιάζει με έναν νοητικό μυ: μπορείς να τον γυμνάσεις. Βάλε για λίγο πίσω την τετράγωνη λογική σου και ακολούθησε το μονοπάτι που σου δείχνει η καρδιά σου: ποτέ δεν ξέρεις που θα σε βγάλει. Μπορείς όμως να είσαι σίγουρη πως θα γεμίσει τη ζωή σου με ενθουσιασμό.

#10 Αναβάλεις τα πάντα

Μην αναβάλεις για αύριο αυτό που μπορείς να κάνεις σήμερα. Μόνο έτσι θα ανακαλύψεις πράγματα για τον εαυτό σου. Πρέπει να τολμήσεις, να αφεθείς, να πέσεις ενδεχομένως και να ξανασηκωθείς. Μην αναβάλεις τη ζωή σου για αργότερα.