Πώς να κάνεις τα ταξίδια σου πιο οικολογικά

16.08.2019
Πώς να κάνεις τα ταξίδια σου πιο οικολογικά
Αγαπάς τα ταξίδια - τι θα έκανες για τη σωτηρία της Γης όμως;

Σε όλες μας αρέσουν οι αποδράσεις σε κάθε γωνιά της Γης, αλλά δεδομένης της φθίνουσας κατάστασης του περιβάλλοντός μας, είναι λογικό να αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε αν μπορούμε, παράλληλα με τα ταξίδια μας, να κάνουμε καλό και στον πλανήτη μας.

Δες και αυτό: Θέλεις τέλειες φωτογραφίες διακοπών; Διάβασε αυτό

Στο επόμενο ταξίδι σου, ακολούθησε αυτές τις συμβουλές αν θες να βοηθήσεις -όσο μπορείς- την κατάσταση του πλανήτη μας.

Χρησιμοποίησε μαχαιροπήρουνα από μπαμπού
Αν ταξιδεύεις με αεροπλάνο, προτίμησε να έχεις μαζί σου δικά σου, βιώσιμα μαχαιροπήρουνα, τα οποία δεν καταλαμβάνουν σχεδόν καθόλου χώρο κατά τη μεταφορά τους.

Μην χρησιμοποιήσεις τα πλαστικά προϊόντα του ξενοδοχείου σου

Ξέρουμε, ξέρουμε: Είναι δύσκολο να αντισταθεις σε αυτά τα μικρά, χαριτωμένα αξεσουάρ για το μπάνιο, αλλά είναι καλύτερο να γεμίσεις μικρά containers με τα προϊόντα που έχουν αποδειχθεί πως δουλεύουν με το δέρμα σου και τον τύπο των μαλλιών σου.

Αυτό το είδες; Ταξιδεύεις με αεροπλάνο; 7 συνηθισμένα λάθη που πρέπει να αποφύγεις

Ψώνισε στην τοπική υπαίθρια αγορά

Οι περιπλανήσεις και οι βόλτες θα σε οδηγήσουν αναπόφευκτα στην πείνα και στον πειρασμό να αγοράσεις συσκευασμένα τρόφιμα. Προτίμησε να κάνεις τα ψώνια σου από την τοπική αγορά για να πάρεις μια αυθεντική γεύση του τόπου που έχεις επισκεφθεί, ενώ παράλληλα αποφεύγεις το επιζήμιο πλαστικό.

Προτίμησε την οικολογική μεταφορά

Σίγουρα, ένα ταξί θα σε πάει με ευκολία από το ένα σημείο στο άλλο, αλλά πώς μπορείς να πεις πως έχεις δει πραγματικά ένα μέρος αν αυτή είναι η μεταφορά της προτίμησης σου; Δοκίμασε να περπατήσεις, να νοικιάσεις ένα ποδήλατο ή ακόμα καλύτερα να χρησιμοποιήσεις τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Διάβασε επίσης: Προσπαθείς να βελτιώσεις την ψυχική σου υγεία; Αυτό που πρέπει να "κόψεις" δεν θα σου αρέσει, αλλά...

Επίλεξε ένα έξυπνο σουβενίρ
Όσο δελεαστικά κι αν φαίνονται τα υπερβολικά κλισέ, ειρωνικά μπρελόκ, είναι καλύτερο να κάνεις μια πιο φιλική προς το περιβάλλον επιλογή. Αγόρασε ένα μπουκάλι βιολογικό κρασί, ή εάν έχεις περισσότερο χώρο στη βαλίτσα σου, αναζήτησε ένα κατάστημα με κρυστάλλινα αντικείμενα, από τοπικές πέτρες. Κάθε φορά που θα το βλέπεις στο γραφείο σου, θα σε ταξιδέυει πάλι πίσω.