5 καθημερινές συμπεριφορές για τις οποίες ξεχωρίζουν οι έξυπνοι άνθρωποι

12.09.2019
5 καθημερινές συμπεριφορές για τις οποίες ξεχωρίζουν οι έξυπνοι άνθρωποι
Οι άνθρωποι συχνά λένε ότι η νοημοσύνη είναι κάτι με το οποίο γεννιούνται κάποια τυχερά άτομα, αλλά αυτό μπορεί να μην συμβαίνει πάντοτε. Η νοημοσύνη μπορεί να κληρονομηθεί αλλά και να αποκτηθεί μέσω εξάσκησης πχ. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το περιβάλλον γύρω σου μπορεί να επηρεάσει δραστικά τις ικανότητες του εγκεφάλου σου και τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεσαι. Όποια και αν είναι η περίπτωση, έχει παρατηρηθεί ότι όλοι οι ευφυείς άνθρωποι έχουν παρόμοια συμπεριφορά και πολλά κοινά πράγματα. Δες μερικά από αυτά που κάνουν όλοι οι ευφυείς άνθρωποι και ανακάλυψε αν τελικά είσαι και εσύ μέσα σε αυτούς.

1. Δεν ασχολούνται με τους άλλους-κοιτάνε τη δουλειά τους

Οι έξυπνοι άνθρωποι δεν κρίνουν τους άλλους και δεν κουτσομπολεύουν. Δεν επιδίδονται σε «ανούσιες συνομιλίες» και δεν ενοχλούνται ποτέ από το τι συμβαίνει στη ζωή των άλλων ανθρώπων. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, οι ευφυείς άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι όταν μένουν μόνοι τους, ώστε να μπορούν να κάνουν τα δικά τους πράγματα χωρίς να αποσπάται η προσοχή τους. Δεν είναι μοναχικοί, απλά οι εγκέφαλοί τους χρειάζονται λίγο χώρο για να αναπνεύσουν και να λειτουργήσουν.

2. Κάνουν πολλά αστεία και έχουν μεγάλη αίσθηση του χιούμορ

Ένα άτομο που είναι σε θέση να μετατρέψει κάθε μικρό πράγμα σε ένα αστείο και να κάνει όλους γύρω τους να γελούν, δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια μεγαλοφυΐα. Απαιτεί απίστευτες δημιουργικές δεξιότητες για να βρει κανείς το χιούμορ στην καθημερινή ζωή σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Διάβασε και αυτό: Συναισθηματική νοημοσύνη: 9 σημάδια που μαρτυρούν αν έχεις το απόλυτο "όπλο"

3. Ακούν πολύ συχνά μουσική

Ο καθένας ακούει τη μουσική του, αλλά αυτοί που είναι πάντα με τα ακουστικά στα αυτιά είναι αληθινά ιδιοφυΐες. Σε μια πρόσφατη μελέτη, διαπιστώθηκε ότι όχι μόνο οι άνθρωποι που ξέρουν να παίζουν ένα μουσικό όργανο έχουν υψηλότερο επίπεδο νοημοσύνης, αλλά αυτοί που βάζουν στα αυτιά τους μουσική είναι συχνά πολύ έξυπνοι.

Η μελέτη προσθέτει επίσης ότι οι ευφυείς άνθρωποι προτιμούν να ακούν μουσική χωρίς φωνητικά αντί για τραγούδια με ανόητους στίχους, οπότε αν είσαι από εκείνους που τους αρέσουν τα beat και οι ρυθμοί περισσότερο από τους στίχους, ίσως να είσαι πιο έξυπνη από ότι νομίζεις ότι είσαι.

4. Τρώνε σοκολάτα

Αν είσαι λάτρης της σοκολάτας, ήρθε η στιγμή να λάμψεις! Σύμφωνα με μια μελέτη, η κατανάλωση σοκολάτας βελτιώνει συχνά τη λειτουργία του εγκεφάλου και ως εκ τούτου, σε κάνει πιο δυνατή και πιο έξυπνη. Έχει διαπιστωθεί ότι οι άνθρωποι που τρώνε σοκολάτα έχουν συχνά καλύτερη μνήμη και είναι σπουδαίοι στη γνώση και τη λογική.

5. Ψάχνουν πάντα για απαντήσεις

Τα ευφυή μυαλά είναι περίεργα. Πάντα αναζητούν τις απαντήσεις και εξερευνούν μυστήρια. Σύμφωνα με μια μελέτη, η περιέργεια για να μάθεις περισσότερα είναι ένα σαφές σημάδι ανώτερης νοημοσύνης. Οι ευφυείς άνθρωποι διαβάζουν επίσης πολύ και συχνά διατηρούν ένα ημερολόγιο για να κρατούν σημειώσεις.

Διάβασε και αυτό: Γιατί κάποιοι άνθρωποι θυμούνται τα όνειρα τους και κάποιοι άλλοι όχι;