4 τρόποι να βελτιώσεις τη μνήμη σου

19.10.2019
4 τρόποι να βελτιώσεις τη μνήμη σου
Εκπαίδευσε το μυαλό σου με αυτούς τους αποτελεσματικούς τρόπους

Όταν είμασταν μικρές, μπορούσαμε να θυμηθούμε τα ονόματα όλων των παιδιών στο σχολείο μας - και να συγκρατήοσουμε από αυτούς ακόμα και τις πιο ασήμαντες λεπτομέρειες.

Δες και αυτό: Θυμάσαι καλύτερα πρόσωπα ή ονόματα; Δες ποιο από τα δύο είναι το πιο σύνηθες

Τώρα, όσο περισσότερα χρόνια και πληροφορίες πρέπει να αποθηκεύσει ο εγκέφαλός μας, τόσο περισσότερα ξεχνάει. Μήπως ταυτίζεσαι και εσύ με αυτό;

Παρακάτω θα βρεις τέσσερις αποτελεσματικούς τρόπους να βελτιώσεις άμεσα τη μνήμη σου:

Κοιμήσου
Ο καλύτερος και ευκολότερος τρόπος για να ενισχύσεις τους νευρώνες σου - τους συνδετήρες στον εγκέφαλό σου - είναι να κοιμάσαι περισσότερο, και καλύτερα.

Αυτό το είδες; Πώς να σταματήσεις τις αρνητικές σκέψεις

Χρησιμοποίησε το μυαλό σου, για να μην το χάσεις
Δεν είναι καινούργια συμβουλή: Η εξάσκηση του νου είναι ο καλύτερος τρόπος να το κρατήσεις ακμαίο. Μάθε ένα μουσικό όργανο, κάνε μια χειροτεχνία ,διάβασε ή κάνε κάποιο άλλο χόμπι που θα γυμνάσει το μυαλό σου.

Τάισε τον εγκέφαλο σου σωστά
Ο εγκέφαλός σου χρειάζεται τροφή ακριβώς όπως και τα υπόλοιπα όργανα σου. Οι τροφές που κάνουν καλό σε αυτήν την περίπτωση είναι τα μούρα, τα πράσινα λαχανικά που είναι γεμάτα με βιταμίνη C και άλλα φυτοθρεπτικά συστατικά που αποτρέπουν την απώλεια μνήμης τα πλούσια σε ωμέγα-3 και DHA ψάρια, που μπορούν να βοηθήσουν τον εγκέφαλό σου να αναπτύξει νέους νευρώνες.

Διάβασε επίσης: Προσπαθείς να βελτιώσεις την ψυχική σου υγεία; Αυτό που πρέπει να "κόψεις" δεν θα σου αρέσει, αλλά...

Επικεντρώσου
Αφοσίωσε μερικά λεπτά στο να καθίσεις και να εστιάσεις σε κάτι. Οι καθημερινές ασκήσεις και η ελεγχόμενη αναπνοή θα σε βοηθήσουν να επικεντρωθείς σε ένα πράγμα και ένα μόνο πράγμα.