8 συμβουλές που αλλάζουν όσα ήξερες για τις καθημερινές συνήθειες σου

05.10.2019
8 συμβουλές που αλλάζουν όσα ήξερες για τις καθημερινές συνήθειες σου
Υπάρχουν πράγματα που κάνεις καθημερινά χωρίς να δίνεις ιδιαίτερη σημασία στο αν τα κάνεις σωστά ή όχι. Μάλλον όμως, χρειάζεσαι μια διαφορετική οπτική! Φυσικά, όλοι ξέρουμε πώς να κάνουμε ντους ή πώς να λουστούμε αλλά είμαστε σίγουροι ότι το κάνουμε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο; Ιδού μερικές συμβουλές προς... σκέψη και "συμμόρφωση" όπου χρειάζεται!

1. Πώς να λούσεις τα μαλλιά σου

Στέγνωσε τα μαλλιά σου με ένα μπλουζάκι αντί για μια πετσέτα για να αποφύγεις το φριζάρισμα. Χρησιμοποίησε τα δάκτυλά σου και κάνε απαλό μασάζ με το σαμπουάν στα μαλλιά σου. Στις ρίζες δεν θα πρέπει ποτέ να βάλεις μαλακτική κρέμα. Στη συνέχεια, στίψε τα μαλλιά σου πριν εφαρμόσεις οποιοδήποτε μαλακτικό μαλλιών.

2. Πώς να φορέσεις ένα backpack στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Για να προστατεύσεις τον εαυτό σου από τους πορτοφολάδες ενώ βρίσκεσαι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, είναι καλύτερο να έχεις το σακίδιο σου μπροστά ώστε να το βλέπεις.

3. Πώς να κρατήσεις το τιμόνι

Το ασφαλέστερο μέρος για να τοποθετήσεις τα χέρια σου είναι δεξιά και αριστερά του τιμονιού και όχι στο πάνω μέρος του. Αυτή η θέση σε περίπτωση σύγκρουσης εμποδίζει τον αερόσακο να ανοίξει πάνω στα χέρια σου, προστατεύοντας έτσι το κεφάλι και το σώμα σου.

4. Πώς να βουρτσίζεις τα δόντια σου

Δεν χρειάζεται να καλύπτεις κάθε τρίχα στην οδοντόβουρτσα με οδοντόκρεμα όπως τον βλέπεις στις διαφημίσεις. Στην πραγματικότητα, χρειάζεσαι μόνο μια μικρή δόση.

5. Πώς να κάνεις ντους

Όταν το ζεστό νερό, μένει πολλή ώρα πάνω σου στεγνώνει το δέρμα σου πάρα πολύ, με αποτέλεσμα να εμφανίσεις εξανθήματα και κνησμό. Η βέλτιστη διάρκεια του ντους είναι περίπου 10 λεπτά.

6. Πώς να φτιάξεις ένα σφιχτό σουτιέν

Αν διαπιστώσεις ότι το σουτιέν σου γίνεται πολύ σφιχτό ακόμα και όταν το μέγεθος του είναι σωστό, χρησιμοποιήσε μια επέκταση για να αυξήσεις το μέγεθος της πίσω λωρίδας.

7. Πώς να κρατάς τα χέρια σου καθαρά

Μόνο τα τζελ που αποτελούνται από όχι λιγότερο από 60% αλκοόλ είναι τα πιο αποτελεσματικά. Τα άλλα απολυμαντικά χεριών δεν αφαιρούν όλα τα είδη μικροοργανισμών. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να πλένεις τα χέρια σου.

8. Πώς να εφαρμόσεις καλύτερα ένα hansaplast στο δάχτυλό σoυ

Κόψε τα 2 άκρα με την κόλλα στο μισό και κόλλησέ τα στο δάχτυλό σου σταυρωτά. Τώρα μπορείς να κάνεις ό, τι θέλεις χωρίς να χρειάζεται να είσαι πολύ προσεκτική.