Τι να κάνεις πριν κοιμηθείς για να νιώσεις καλύτερα για την επόμενη μέρα

09.11.2019
Τι να κάνεις πριν κοιμηθείς για να νιώσεις καλύτερα για την επόμενη μέρα
Προετοίμασε το έδαφος για μια χαρούμενη, αισιόδοξη μέρα

Όπως γίνεται και με τον υπολογιστή μας, κλείνοντας απλά ένα κουμπί, έτσι και ο εγκέφαλός μας χρειάζεται την ευκαιρία να οργανωθεί και να αναζωογονηθεί για να συνεχίσει να δουλεύει ομαλά.

Δες και αυτό: 4 απλές, καθημερινές συνήθειες που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή σου - προς το καλύτερο

Συχνά, ξαπλώνουμε στο κρεβάτι μας έχοντας δεκάδες σκέψεις να μας ζαλίζουν, δημιουργώντας μας επιπρόσθετο άγχος. Έτσι, φτάνουμε στο σημείο να υπερ-αναλύουμε και φυσικά να μην καταφέρνουμε να απολαύσουμε τον ύπνο μας. Πώς μπορεί όμως να αντιστραφεί αυτή η κατάσταση;

Εστίασε σε κάτι που έχεις καταφέρει

Ακόμα κι αν η μέρα δεν κύλησε όπως ακριβώς την είχες σχεδιάσει, με κάποιο τρόπο έκανες σίγουρα ένα βήμα προς τους στόχους και τις φιλοδοξίες σου. Αντί, λοιπόν, να φέρνεις ξανά στο μυαλό σου ό,τι αρνητικό συνέβη μέσα στην ημέρα, εστίασε στις μικρές επιτυχίες. Αναγνωρίζοντας τις θετικές δράσεις και τα χαρακτηριστικά μας, οδεύουμε προς την αυτο-βελτίωση. Επίτρεψε στον εαυτό σου να βιώσει αυτές τις αναμνήσεις πριν πέσεις για ύπνο.

Αυτό το είδες; Φέρε την τύχη με το μέρος σου σε 3 βήματα

Νιώσε ευγνωμοσύνη

Στο τέλος της ημέρας, αφιέρωσε λίγο χρόνο για να σημειώσεις τουλάχιστον πέντε πράγματα για τα οποία είσαι ευγνώμων. Μπορεί να είναι ένας φίλος που βρίσκεται πάντα εκεί για σένα, μέλη της οικογένειας που αγαπάς και σου λείπουν ή η υγεία σου. ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές, υπάρχουν πράγματα για τα οποία νιώθουμε ευγνωμοσύνη. Αντί να επιτρέπεις στο άγχος και τις έγνοιες να σε κατακλύζουν, άφησε τον εαυτό σου να αισθανθεί ότι όλα πάνε καλά και εκτίμησε ακόμα και τα πιο απλά πράγματα στη ζωή σου.

Κάνε σχέδια

Τέλος, λάβε υπόψη τα αισθήματα υπερηφάνειας και εμπιστοσύνης που αισθάνθηκες όταν σκεφτόσουν τα επιτεύγματά σου, και δες το μέλλον με αισιοδοξία. Επίτρεψε στην ευγνωμοσύνη που ένιωσες στο προηγούμενο βήμα να σου δώσει τη δύναμη και την αυτοπεποίθηση που θέλεις για τα επόμενα βήματά σου. φαντάσου τον εαυτό σου να πετυχαίνει τους στόχους του και στη συνέχεια δεσμεύσου γράφοντάς τους, δίνοντας στο μυαλό σου το πλαίσιο για να εργαστεί μέσα από εμπόδια, να καθορίσει λύσεις, και να προετοιμαστεί διανοητικά όσο ετοιμάζεσαι να κοιμηθείς.

Διάβασε επίσης: 10 λόγοι για να περπατάς κάθε πρωί