5 εύκολοι τρόποι να είσαι δημιουργική κάθε πρωί

04.11.2019
5 εύκολοι τρόποι να είσαι δημιουργική κάθε πρωί
Οι συνήθειες που θα ενεργοποιήσουν τη δημιουγικότητα σου από το πρωί

Για πολλούς, το πρωινό ξύπνημα συνδέεται με αρνητική διάθεση και νεύρα που μπορούν να συνεχιστούν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Είτε δεν έχεις κοιμηθεί καλά από το προηγούμενο βράδυ είτε απλώς δεν θέλεις να αποχωριστείς το ζεστό κρεβάτι σου, πολλοί είναι οι λόγοι που το να ξυπνάς νωρίς αποτελεί σχεδόν εφιάλτη.

Δες και αυτό: Νιώθεις κατάκοπη συναισθηματικά; Αυτά είναι τα 6 πράγματα που πρέπει να κάνεις για την ψυχική σου υγεία

Η αρχή κάθε ημέρας όμως είναι και η πιο σημαντική καθώς μπορεί να καθορίσει την δημιουργικότητά σου. Για να νιώθεις περισσότερο παραγωγική, έτοιμη να αναλάβεις και το πιο δύσκολο project της ημέρας, μπορείς να υιοθετήσεις μία μικρή ρουτίνα ώστε να ξεκινά κάθε ημέρα ιδανικά.

Κατάκτησε την πρώτη ώρα της ημέρας
Προσπάθησε να ξυπνάς λίγο νωρίτερα από το συνηθισμένο με την προϋπόθεση να έχεις κοιμηθεί νωρίς το προηγούμενο βράδυ. Φτάνοντας νωρίς στο γραφείο θα μπορέσεις να οργανώσεις την ημέρα σου καλύτερα και προτού όλες οι υποχρεώσεις καταφθάσουν η μία μετά την άλλη.

Άφησε στην άκρη το κινητό σου
Πλέον τα smartphones είναι τεράστια πηγή έμπνευσης. Μπορούν όμως πολύ εύκολα να σου αποσπάσουν την προσοχή.

Αυτό το είδες; 4 τρόποι να βελτιώσεις τη μνήμη σου

Το καλό πρωινό είναι ο σύμμαχός σου
Ένα υγιεινό και ισορροπημένο πρωινό βοηθά στη συγκέντρωση, περιορίζει το άγχος και συμβάλλει στο να νιώθεις παραγωγική.

Βγες για ένα μικρό περίπατο
Ένας μικρός περίπατος στον ήλιο και τον καθαρό αέρα λίγο πριν ετοιμαστείς για τη δουλειά αρκεί για να αναζωογονήσει τόσο το σώμα όσο και το μυαλό σου.

Βάλε μουσική
Έρευνες έχουν δείξει πως η μουσική συμβάλλει στην αύξηση της δημιουργικότητας και της θετικής διάθεσης. Φτιάξε μία λίστα με τα αγαπημένα σου τραγούδια τα οποία μπορείς να ακούς τόσο το πρωί πριν ετοιμαστείς αλλά και την ώρα που δουλεύεις.

Δες και αυτό: 5 καθημερινές συνήθειες που ίσως χρειάζεται να αλλάξεις - Για το καλό σου