Έχεις χάσει το κέντρο σου; 6 γρήγοροι και αποτελεσματικοί τρόποι για να ανασυγκροτηθείς

26.01.2020
Έχεις χάσει το κέντρο σου; 6 γρήγοροι και αποτελεσματικοί τρόποι για να ανασυγκροτηθείς
Βρες και πάλι την ισορροπία σου με αυτά τα έξυπνα tips

Προσπαθείς απεγνωσμένα να οργανωθείς και να διαχειριστείς τις υποχρεώσεις σου που με την πάροδο του χρόνου φαίνονται να συγκεντρώνονται αντί να μειώνονται;

Για να αποφύγεις τον πανικό, παρακάτω θα βρεις τις συμβουλές της Sarah Knight, συγγραφέος του βιβλίου Πώς να σταματήσεις να ανησυχείς για το τι πρέπει να κάνεις ώστε να μπορείς να ολοκληρώσεις αυτό που πρέπει να κάνεις και να αρχίσεις να κάνεις αυτό που θέλεις να κάνεις.

Δες και αυτό: Η πρωινή τελετουργία που θα κάνει την κάθε μέρα σου ξεχωριστή

Κάνε την to-do λίστα σου την επίγουσα λίστα σου
Όλες μας έχουμε μια τυπική λίστα σε ένα σημειωματάριο, στο κεφάλι μας ή σε μια εφαρμογή στο κινητό μας, με όλα τα μικρά πράγματα που έχουν περάσει ποτέ από το μυαλό μας - από το "να πετάξω τα σκουπίδια" και το "να κάνω στην αδερφή μου ένα πάρτυ έκπληξη". "Το τέχνασμα από το βιβλίο μου το οποίο ακολουθούν οι περισσότεροι από τους αναγνώστες μου, είναι η 'Πρέπει-να-κάνω λίστα μου'", λέει η Knight. "Κάνε μια μεγάλη, περιπλοκη λίστα και απομόνωσε αυτά που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις σήμερα, (συνήθως δύο ή τρία πράγματα). Το σημαντικό είναι η λήψη αποφάσεων με βάση το επείγον."

Βρες τη ζώνη σου
Έρευνες έχουν δείξει ότι το περιβάλλον είναι ζωτικής σημασίας. Για παράδειγμα, μια μελέτη με περισσότερους από 3.700 μαθητές σχολείου διαπίστωσε ότι οι περιβαλλοντικές ιδιότητες όπως η φυσικότητα του χώρου (φωτισμός, ήχος, θερμοκρασία, ποιότητα ατμόσφαιρας) βελτίωσαν τις βαθμολογίες έως και 16%. Βρες έναν όμορφο, ήσυχο και καθαρό χώρο όπου η προσοχή σου θα διασπάται λιγότερο.

Αυτό το είδες; 7 απλοί τρόποι για να γίνεις πιο αισιόδοξη στη ζωή σου και να καταπολεμήσεις το άγχος

Σκέψου τις δουλειές σου σαν βιβλίο χρωματισμού
"Όταν λέω ότι η ζωή είναι σαν ένα ενήλικο βιβλίο ζωγραφικής, εννοώ ότι σπάω τις δουλειές σε μικρά, διαχειρίσιμα κομμάτια", λέει η Knight. "Ένα παράδειγμα είναι το πώς έφυγα από τη Νέα Υόρκη και μετακόμισα στη Δομινικανή Δημοκρατία, η οποία είναι μια μεγάλη αλλαγή ζωής, αλλά το έκανα σε μικρά βήματα. Αν θέλεις, για παράδειγμα, να αλλάξεις το διαμέρισμά σου, πάρε ένα κομμάτι έπιπλο κάθε φορά αντί να λες στον εαυτό σου για μήνες ότι θα τα κάνεις όλα σε ένα Σαββατοκύριακο.

Ξεφορτώσου παλιά πράγματα με περισσότερο θάρρος
Ένα λιγότερο φορτωμένο περιβάλλον σχεδόν πάντα θα σε κάνει να νιώθεις πιο συγκεντρωμένη. Αλλά μερικές φορές, είναι δύσκολο να αποχωριστείς τα πράγματα σου. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Marketing έδειξε ότι "η ενθάρρυνση των καταναλωτών να βγάλουν φωτογραφίες τα αντικείμενα τους προτού τα δωρίσουν αυξάνει τις δωρεές". Με άλλα λόγια, εάν τείνεις να γεμίζεις το χώρο σου με παλιές κάρτες, φυλλάδια CD, συναισθηματικά κοσμήματα ή ρούχα που δεν μπορείς να αποχωριστείς αλλά δεν τα χρησιμοποιείς, δοκίμασε να τραβήξεις μια φωτογραφία τους πριν τα δωρίσεις.

Πέρασε χρόνο που είναι και φαίνονται συγκροτημένοι
Μια ανασκόπηση στο Dartmouth έδειξε ότι οι σπουδαστές με συγκάτοικους με υψηλές βαθμολογίες βελτίωσαν τις αποδόσεις τους. Εάν προσπαθείς να μειώσεις την κατανάλωση αλκοόλ, για παράδειγμα, πιθανότατα θα πρέπει να περνάς περισσότερο χρόνο με φίλους που έχουν μια πιο ισορροπομένη διατροφή για μια περίοδο.

Διάβασε επίσης: 5 εύκολοι τρόποι να είσαι δημιουργική κάθε πρωί