4 τρόποι να αντιμετωπίσεις τις δύσκολες μέρες στη δουλειά

18.01.2020
4 τρόποι να αντιμετωπίσεις τις δύσκολες μέρες στη δουλειά
Πώς να διατηρήσεις την ενέργεια και την παραγωγικότητα σου αποφεύγοντας την κούραση που εμφανίζεται το μεσημέρι

Κανείς δεν είναι άτρωτος από την κούραση που συνήθως κάνει την εμφάνιση της περίπου στις 3:00 το μεσημέρι μια εργάσιμη μέρα. Συνήθως μας ρουφά όλη την ενέργεια μετά από μια ιδιαίτερα έντονη εβδομάδα συναντήσεων και προθεσμιών και μας δελεάζει να καταναλώσουμε οτιδήποτε περιέχει ζάχαρη ή να πιούμε ακόμη ένα φλιτζάνι καφέ.

Δες και αυτό: Ακεφιά της Δευτέρας: Πώς να αντιμετωπίσεις τη δύσκολη αρχή της εβδομάδας μετά από ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο

Πώς μπορείς λοιπόν να σωθείς από μια τέτοια κατάσταση;

Κοιμήσου καλά
Είναι το προφανές, αλλά αν κουρασμένη και να χάνεις την συγκέντρωση σου πριν από το τέλος της ημέρας, είναι πιθανότατα επειδή δεν κοιμάσαι αρκετά. Ξεκαθάρισε το ημερολόγιο σου, φτιάξε ένα καλό σπιτικό φαγητό και κάνε ένα καλό υγιές τελετουργικό για το βραδινό σου ύπνο.

Φάε ένα καλό πρωινό
Ναι, ούτε αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο. Αλλά δεν θα σταματήσουμε να μιλάμε για τη σημασία ενός καλού πρώτου γεύματος. Και όχι, ένα κεκάκι με τον καφέ σου δεν μετράει.

Αυτό το είδες; Αργείς πάντα στα ραντεβού σου; Θα ζήσεις περισσότερο και θα είσαι πιο ευτυχισμένη

Υπέρ της πρωινής γυμναστικής
Η πρωινή άσκηση έχει πολλά οφέλη, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι μας δίνει ενέργεια. Προγραμμάτισε τις προπονήσεις σου για τα πρωινά και δες το πώς θα επιδράσουν οι ενδορφίνες στο σώμα σου.

Μείνε μακριά από τη ζάχαρη
Αντί για την πιατέλα σπιτικών μπισκότων που έφερε ο συνάδελφός σου, αποθήκευσε στο συρτάρι γραφείου σου ένα υγιεινό σνακ με βιταμίνες.

Διάβασε επίσης: Οι 5 βασικοί παράγοντες που σου αποσπούν την προσοχή και τι να κάνεις για τον καθένα