Πώς να μιλήσεις με ευκολία με τον οποιονδήποτε

09.02.2021
Πώς να μιλήσεις με ευκολία με τον οποιονδήποτε
Τα tips που θα δώσουν boost στην κοινωνική σου ζωή

Για αρκετούς, το να συνομιλήσουν με ένα νέο άτομο σε ένα πάρτι, σε μια συνάντηση ή σε μια ευρύτερη παρέα δεν είναι και ό,τι ευκολότερο. Μήπως ανήκεις και εσύ στα άτομα που αποφεύγουν τις πολλές κοινωνικές συναναστροφές;

Δες και αυτό: Οι 5 συνήθειες των δημοφιλών ανθρώπων

Δες παρακάτω τα tips που θα σε βοηθήσουν να μιλήσεις με τον οποιοδήποτε με άνεση και ευκολία:

Κάνε εξάσκηση

Είτε πρόκειται για τον οδηγό του ταξί, είτε για το άτομο που θα σε εξυπηρετησει σε μια γραμματεία, αντιμετώπισε αυτές τις καθημερινές συναναστροφές σαν μια ευκαιρία να συνομιλήσεις και να αποκτήσεις άνεση με τη διαδραστικότητα με αγνώστους.

Άκου με προσοχή

Δυστυχώς, ένα κοινό χαρακτηριστικό πολλών ανθρώπων, είναι πως όσο ο συνομιλητής τους μιλάει, περιμένουν να πουν αυτό που θέλουν εκείνοι. Άκουσε το άλλο άτομο, μην "πιαστείς" από αυτό που έχεις στο μυαλό σου άφησε τη συζήτηση να πάρει το δικό της δρόμο.

Κάνε τις σωστές ερωτήσεις

Ότα γνωρίζεσαι με νέα άτομα, ρώτησε τι τους αρέσει περισσότερο και όχι τι δουλειά κάνουν – οι άνθρωποι προτιμούν να μιλούν για όσα τους ενθουσιάζουν.

Προσπάθησε να μάθεις κάτι νέο

Ένα ρητό λέει πως το κάθε άτομο έχει να μας μάθει έστω και ένα πράγμα που δεν γνωρίζαμε μέχρι εκείνη τη στιγμή. Δείξε ενδιαφέρον στο να επεκτείνεις τις γνώσεις σου και μπορεί να αποκτήσεις περισσότερους φίλους με κοινά ενδιαφέροντα.

Πιάσε ένα επίκαιρο θέμα

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ανέφερε κάτι που ανήκει στα θέματα της επικαιρότητας, ένα τηλεοπτικό show ή μια εντυπωσιακή διεθνή είδηση. Αυτά τα θέματα πάντα βοηθάνε να ξεκινήσει μια συζήτηση.

Χαλάρωσε

Το άγχος και η νευρικότητα μπορεί να γίνουν μεταδοτικά και να χαλάσουν την ατμόσφαιρα. Πάρε δυο βαθιές αναπνοές και θυμήσου ότι ο σκοπός είναι να περάσετε καλά.