Είσαι καλεσμένη σε γάμο; Αυτοί είναι οι "χρυσοί" κανόνες για το δώρο

31.07.2021
Είσαι καλεσμένη σε γάμο; Αυτοί είναι οι "χρυσοί" κανόνες για το δώρο
Μια ειδικός λύνει όλες τις απορίες

Είσαι καλεσμένη σε γάμο και αναρωτιέσαι πόσο να ξοδέψεις για το γαμήλιο δώρο και για το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να το δώσεις;

Μια blogger δίνει συμβουλές για το πώς να ποζάρεις σωστά στις φωτογραφίες στο Instagram

Η Kylie Carlson, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Διεθνούς Ακαδημίας Γάμου & Σχεδιασμού Εκδηλώσεων λύνει όλες τις πιθανές απορίες που μπορεί να έχεις.

Είναι εντάξει να κάνεις ένα ομαδικό δώρο γάμου;
Εάν τα μόνα αντικείμενα που απομένουν στη λίστα γάμου υπερβαίνουν τον προϋπολογισμό σου ή αν θέλεις να κάνεις στο ζευγάρι δώρο ένα ακριβό δώρο που ξέρεις ότι θα λατρέψουν, μπορείς να κάνεις ένα ομαδικό δώρο με μια ομάδα φίλων - πόσο μάλλον αν είσαι κουμπάρα.

Είναι εντάξει να δώσεις μετρητά ως δώρο γάμου;
Δεν υπάρχει τίποτα λάθος με την προσφορά μετρητών σαν δώρο γάμου. Σύμφωνα με μια μελέτη της American Express, το ένα τρίτο των ερωτηθέντων προτιμούν να δίνουν μετρητά ως δώρο γάμου. Εάν αποφάσισεις να δώσεις μετρητά για δώρο, καλό θα είναι να τα στείλεις νωρίτερα αντί να τα φέρεις στο γάμο - ή να κάνεις μια μεταφορά στον κοινό λογαριασμό του ζευγαριού.

Θα πρέπει να αγοράσεις ένα γαμήλιο δώρο για ένα γάμο για τον οποίο έχεις πληρώσει εισητήρια και ξενοδοχείο;
"Ενώ δεν υπάρχουν απόλυτοι κανόνες, υπάρχει μια γενική αντίληψη ότι η παρουσία κάποιου σε ένα γάμο για τον οποίο έχουν δαπανηθεί χρήματα σε ξενοδοχεία και εισητήρια, μπορεί να είναι από μόνη της το δώρο για ένα ζευγάρι. Σε μια τέτοια περίπτωση, οι φιλοξενούμενοί κατά πάσα πιθανότητα πήραν άδεια από τη δουλειά τους και έπρεπε να οργανώνουν τη φροντίδα των παιδιών, που σημαίνει πως έχουν ήδη επενδύσει αρκετά", λέει η Kylie Carlson.

Εάν θέλεις να κάνεις ένα γαμήλιο δώρο, αλλά έχεις ήδη δεσμευτεί οικονομικά για το εισητήριο και το ξενοδοχείο, μπορείς να τους δώσεις αργότερα το δώρο - θα το εκτιμήσουν όπως και να χει.

Το άγχος είναι πιθανόν να παίξει ρόλο στο φύλο του μελλοντικού μωρού σου

Πρέπει να αγοράσω ένα δώρο εάν δεν μπορώ να παρευρεθώ στο γάμο;
"Θα πρέπει πάντα να στέλνεις ένα δώρο εάν είσαι καλεσμένη, εκτός κι αν είσαι πραγματικά εκτός επαφής για μεγάλο χρονικό διάστημα", λέει η Carlson. "Παρόλα αυτά, αν δεν είσαι σε οικονομική θέση να στείλεις ένα δώρο, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αντ 'αυτού, μπορείς να στείλεις τις θερμές σου ευχές με μια χειρόγραφη σημείωση".

Αν συνοδεύεσαι, θα πρέπει να αυξηθεί το ποσό του δώρου;
Δεν υπάρχει κανόνας που να λέει ότι το ποσο θα πρέπει να αυξηθεί αν συνοδεύεσαι στο γάμο. "Ενώ μπορεί να υπάρχει νόημα να ξοδέψεις λίγο περισσότερο επειδή θα είστε δύο άτομα, δεν υπάρχει καμία απαίτηση να το κάνεις", λέει η Carlson.

Πόσο καιρό μετά το γάμο μπορείς να κάνεις το δώρο στο ζευγάρι;
Οι ειδικοί δεοντολογίας συμφωνούν ότι όσο πιο γρήγορα μπορείς να δώσεις το δώρο τόσο το καλύτερο.

Θα πρέπει να στείλεις το δώρο ή να το φέρεις στο γάμο;
"Η προτιμώμενη μέθοδος είναι να στείλεις το δώρο στο σπίτι του ζευγαριού, αντί να το φέρεις μαζί σου την ημέρα του γάμου", λέει η Carlson.

Μπορείς να πάρεις δώρο που δεν περιλαμβάνεται στη λίστα γάμου;
Δεν υπάρχει κανόνας που να λέει ότι κάτι τέτοιο είναι λάθος, αλλά αν το κάνεις, είναι καλύτερο να επιλέξεις κάτι που ξέρεις ότι θα αρέσει πραγματικά στο ζευγάρι.