Μαθήματα ζωής για πονηρά θηλυκά (μέρος Α')

26.01.2010
Σαν μια σωστή κυρία που, είτε πέρασες προ πολλού τα 18, είτε ενηλικιώθηκες πριν λίγους μήνες, υπάρχουν συγκεκριμένες γνώσεις που επιβάλλεται να έχεις. Τα συγκεκριμένα μαθήματα ζωής έχουν ως σκοπό να σε διαφωτίσουν για το τι σε περιμένει στη ζωή, είναι δοκιμασμένες από γυναίκες που πέρασαν ανάλογες περιπτώσεις σε όλο τον πλανήτη και η γνώση τους έχει αξία ανεκτίμητη. Ακόμα και να πάθεις κάτι από τα παρακάτω, θα λες ότι το έζησα και αυτό! Καλή διασκέδαση... με τη ζωή σου.

Σαν μια σωστή κυρία που, είτε πέρασες προ πολλού τα 18, είτε ενηλικιώθηκες πριν λίγους μήνες, υπάρχουν συγκεκριμένες γνώσεις που επιβάλλεται να έχεις. Τα συγκεκριμένα μαθήματα ζωής για πονηρά κορίτσια έχουν ως σκοπό να σε διαφωτίσουν για το τι σε περιμένει στη ζωή, είναι δοκιμασμένες από γυναίκες που πέρασαν ανάλογες περιπτώσεις σε όλο τον πλανήτη και η γνώση τους έχει αξία ανεκτίμητη. Ακόμα και να πάθεις κάτι από τα παρακάτω, θα λες ότι το έζησα και αυτό! Καλή διασκέδαση... με τη ζωή σου.

Ζόρια στο σπίτι:

1) Αν σκοπεύει να αγοράσεις κάτι που θα χρησιμοποιείς συχνά και για πολύ καιρό, μην πάρεις κάτι πολύ φτηνό. Αν για παράδειγμα πρόκειται για κάποια ηλεκτρική συσκευή, μην επιλέξεις την πιο άγνωστη φίρμα, που ούτε εγγύηση σου παρέχει, θα χαλάσει γρήγορα και θα δαπανήσεις περισσότερα χρήματα για την συντήρηση και την λειτουργία της.

2) Πες όχι στο πλαστικό χρήμα εφόσον δεν έχεις ρευστό για να αποπληρώσεις τις δόσεις. Ναι, το να πληρώνεις με πιστωτική σου δίνει την αίσθηση πως είσαι η Πάρις Χίλτον, αλλά οι απλήρωτες δόσεις και τα ενοχλητικά τηλεφωνήματα από την τράπεζα δεν πληρώνουν τη γαλήνη που θα χάσεις. Άσε που κινδυνεύεις να καταλήξεις χρεωμένη εφ' όρου ζωής!

3) Μην αφήνεις τους λογαριασμούς να φουσκώνουν, ο ένας μετά τον άλλο. Ακόμα και ένας απλήρωτος λογαριασμός του νερού που αρχικά ήταν 5 ευρώ και τώρα έχει φτάσει 100, θα σε δυσκολέψει στην αποπληρωμή του, αφού όλο και κάποιο έκτακτο έξοδο θα προκύψει στην πορεία (το αυτοκίνητο που έμεινε, η τηλεόραση που κάηκε και πάει λέγοντας)

4) Τα ζώα είναι οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου. Όμως πριν κάνεις την κίνηση να αγοράσεις ένα κατοικίδιο, σκέψου ότι αυτό χρειάζεται πολλά περισσότερα από ένα κολάρο και μια σακούλα τροφής για να ζήσεις. Εφόσον δεν έχεις ούτε το χρόνο, ούτε το σωστό περιβάλλον για να μεγαλώσεις ένα κατοικίδιο, αλλά ούτε και τα χρήματα, σκέψου το δύο και τρις φορές πριν το αποκτήσεις.

5) Μην κάνεις οικογένεια και παιδιά, προτού καταφέρεις να συντηρήσεις τον εαυτό σου.

6) Για να μην σε φάνε οι κατσαρίδες στο σπίτι, τα κλειδιά είναι τρία: καθημερινό πλύσιμο των πιάτων, προσεκτικό πλύσιμο των ρούχων και απαραίτητο σιδέρωμα κατόπιν, και φυσικά, τακτικό σκούπισμα του πατώματος!

7) Κάθε φορά που μετακομίζεις, πέταξε, πούλησε ή χάρισε όσα περισσότερα πράγματα μπορείς. Διαφορετικά θα καταλήξεις με ένα σωρό κούτες στο πατάρι, που δεν θα ανοίξεις ποτέ.

Στην αγορά εργασίας:

8) Το Πανεπιστήμιο απαιτεί πολύ περισσότερη δουλειά σε σχέση με το σχολείο, και η μετέπειτα δουλειά θα είναι πολύ πιο κουραστική απ' ότι ήταν το Πανεπιστήμιο.

9) Αν λογαριάζεις να παραιτηθείς από τη δουλειά που έχεις, μην το κάνεις μέχρι να βρεις μια άλλη.

10) Αν σκοπεύεις να ζητήσεις αύξηση, έχε ένα ιδανικό ποσό στο μυαλό σου. Εφόσον έρθει η ώρα της συζήτησης, αύξησε το ποσό που θα ήθελες κατά 10%. Ακόμα κι αν δεν το πάρεις, έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να σου δοθεί, αυτό που έτσι κι αλλιώς επιθυμούσες αρχικά.

11) Η τίμια δουλειά δεν είναι ντροπή και είναι πολύ καλύτερη από το να τρως τα λεφτά του μπαμπάκα.

12) Το να σε απολύσουν δεν αποτελεί το τέλος του κόσμου. Εγώ όπως και τόσοι άλλοι άνθρωποι σε αυτό τον πλανήτη έκαναν πολύ μεγαλύτερα και καλύτερα πράγματα από τη στιγμή που απολύθηκαν και μετά.

13) Αν είσαι πλήρως απογοητευμένη από το μισθό που παίρνεις, το σύστημα υγείας, την εκπαίδευση και τη ζωή που κάνεις σε κάποια πόλη, τα σύνορα είναι ανοιχτά και μπορείς κάλλιστα να μετακομίσεις σε κάποια άλλη πόλη ή χώρα. Το να ρισκάρεις είναι προτιμότερο από το να γκρινιάζεις μίζερα για τη ζωή που δεν έζησες.

14) Ποτέ μην βρίζεις τον εργοδότη σου. Με κάποιο μαγικό τρόπο στο τέλος θα το μάθει.

15) Ποτέ μην υποθέτεις ότι η εργατικότητα και η πίστη σου σε μια εταιρία, θα σε βοηθήσουν να προαχθείς!

16) Ποτέ μην ανοίγεις δουλειές με φίλους και συγγενείς. Στο τέλος, κινδυνεύεις να μην μιλάς με την οικογένειά σου και να μην έχεις ούτε μία κολλητή.

Στα δύσκολα (καυγάδες, κίνδυνος, μπλεξίματα):

17) Αν κάποτε σε συλλάβουν, μην πεις λέξη προτού έρθει ο δικηγόρος σου.

18) Στον κίνδυνο εμπιστέψου το ένστικτό σου. Σπάνια βγαίνει λάθος.

19) Αν πιστεύεις ότι κάτι πάει στραβά με το γιατρό που σε παρακολουθεί, μην διστάζεις να ζητήσεις μια δεύτερη γνώμη. Και οι γιατροί κάνουν λάθη αρκετές φορές!

20) Μην προσβάλλεις ποτέ άτομο που θα σου φέρει φαγητό (σερβιτόρο, σεφ). Ποτέ δεν ξέρεις τι θα ρίξει μέσα σε αυτό που θα καταναλώσεις κατόπιν.

21) Αν δεν θυμάσαι πράγματα που συνέβησαν πριν πέντε χρόνια, μην εξοργίζεσαι με κακοτυχίες της στιγμής, που και πάλι δεν θα θυμάσαι σε λίγο καιρό. Τσάμπα θα χαλάσει την ημέρα σου.

22) Είναι πολύ πιθανό πως ότι σε παιδεύει σήμερα, αποτελεί αποτέλεσμα μιας προηγούμενης λανθασμένης επιλογής σου.

23) Κατά ένα ειρωνικό τρόπο, οι επιτυχημένοι άνθρωποι τείνουν να αποτυγχάνουν περισσότερο από τους αποτυχημένους. Ταυτόχρονα, οι επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν μια εμμονή να κάνουν πολλές ερωτήσεις. Άρα, είναι αλήθεια, ότι ρωτώντας πας στην Πόλη!

24) Αν είσαι στο αμάξι και σε σταματήσουν σε κάποιο μπλόκο, να είσαι ευγενική και συνεργάσιμη. Η αυθάδεια και η ειρωνεία θα σου εξασφαλίσει μια ωραιότατη κλήση και ίσως ένα αυτόφωρο.

25) Έχε πάντα μαζί σου την ταυτότητά σου και ειδικά όταν ταξιδεύεις. Σε περίπτωση ατυχήματος, θα μπορέσουν να σε αναγνωρίσουν ευκολότερα.

Συντονίσου για τη συνέχεια σε λίγες ημέρες!

Από την Κατερίνα Πατούλια