Σίγουρες λύσεις σε 6 καθημερινά μικροπρόβληματα

21.04.2010
Πολλές φορές στην εποχή που ζούμε και με τα οικονομικά και όχι μόνο δεδομένα, αναγκαζόμαστε να κάνουμε υποχωρήσεις, μικρές και μεγάλες. Για παράδειγμα, για να μην αργήσεις στη δουλειά, θα υποστείς και το χάλι σέρβις στην καφετέρια.

Πολλές φορές στην εποχή που ζούμε και με τα οικονομικά και όχι μόνο δεδομένα, αναγκαζόμαστε να κάνουμε υποχωρήσεις, μικρές και μεγάλες. Για παράδειγμα, για να μην αργήσεις στη δουλειά, θα υποστείς και το χάλι σέρβις στην καφετέρια.

Για να μην μείνεις άνεργη, θα κάνεις και μια δουλειά που απέχει πολύ από την θέση που ονειρεύτηκες. Μην σκας και μην τα παρατάς. Υπάρχουν εύκολοι τρόποι για να πάρεις όσα θέλεις στη ζωή αυτή. Θες να έχεις την τέλεια φωτογραφία στο προφίλ σου στο Facebook; Μπορείς να την φτιάξεις! Φτιάξε και συ τη δική σου ακροστιχίδα ευτυχίας και πάρε όσα σου αξίζουν!

1. Θέλεις να σκέφτεσαι θετικά παρά τις αναποδιές;

Πες το κι έγινε βρίσκοντας μια μαγική λέξη!

Όπως εύστοχα σημειώνει η Λούιζ Χέι στο βιβλίο της "Μεταμορφώστε τη Ζωή σας", "Οι σκέψεις είναι σαν τα φαγητά στον μπουφέ: είναι στο χέρι τι θα διαλέξουμε να βάλουμε στο πιάτο μας". Έτσι κι εσύ μπορείς να σκεφτείς ποιά λέξη αντικατοπτρίζει εσένα και τη ζωή σου στα καλύτερά της. Δεν χρειάζεται μια απλή λέξη, μπορεί να σε αντιπροσωπεύει μια φράση, ένα μότο, μια ατάκα, ακόμα και μια κουβέντα ενός προσώπου που σε σημάδεψε. Χρησιμοποίησε τη μαγική λέξη ή φράση σαν έμπνευση να πας μπροστά και να κοιτάς τα πάντα με θετικό μάτι. Κάθε φορά που στο δρόμο σου παρουσιάζεται μια δυσκολία, άσε την αγαπημένη σου φράση να σε πλημμυρίσει. Μην ξεχνάς να σκέφτεσαι το μότο σου κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς. Κάποια στιγμή θα σου προκύπτει αυτόματα και αυθόρμητα χωρίς να το σκέφτεσαι καν!

2. Θέλεις καλύτερη εξυπηρέτηση στα μαγαζιά;

Με χαμόγελο και τρόπο!

Για να πετύχεις την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησε σε, ξεχώρισε στο μυαλό σου το πρόσωπο (ο/ η υπάλληλος) και το πρόβλημα (η επιχείρηση). Αν για παράδειγμα δεν εξυπηρετηθείς σωστά στην καφετέρια, θυμήσου ότι δεν φταίει απαραίτητα ο σερβιτόρος. Όσο πιο χαλαρή και ήρεμη είσαι, τόσο και ο υπάλληλος θα δει το πρόβλημά σου σαν δικό του και θα σε βοηθήσει. Αν ακόμα κι έτσι, δεν πετυχαίνεις κάτι, μην ξεσπάσεις πάνω στο σερβιτόρο. Ζήτα να μιλήσεις με κάποιον υπεύθυνο αλλά χωρίς να είσαι αγενής και ειρωνική (δεν θέλεις να φτύνουν μέσα στον καφέ σου). Πες απλά:

"Ξέρεις βλέπω ότι έχεις διάθεση να με βοηθήσεις, αλλά αν είναι δυνατό θα ήθελα να μιλήσω με τον υπεύθυνο του καταστήματος"!

3. Θέλεις να έχεις την ιδανική φωτογραφία στο προφίλ σου στο Facebook

Ακολούθησε τις απλές μας οδηγίες:

Κατ' αρχάς, η φωτογραφία σου θα πρέπει να σε δείχνει άνετη και χαλαρή. Γι' αυτό καλό είναι να φορέσεις κάτι που να εφαρμόζει σούπερ επάνω σου, έτσι ώστε να μην αισθάνεσαι άβολα. Ζήτα από ένα φίλο ή φίλη που να πιάνει το χέρι του (με γνώσεις στη φωτογραφία ή απλά ταλαντούχο πλάσμα) ν' αναλάβει χρέη του προσωπικού σου φωτογράφου. Πριν τη φωτογράφηση, κάνε μερικά πηδηματάκια πάνω κάτω, έτσι για να χαλαρώσεις.

Πες ναι στον φυσικό φωτισμό και όχι στα φλας. Όσο για την ιδανική πόζα, κάθισε και ζήτα από την κολλητή να τοποθετήσει τη μηχανή απέναντί σου αλλά σε ύψος ακριβώς πάνω από το κεφάλι σου. Γείρε λιγάκι μπροστά προς τους αγκώνες, ανασήκωσε ελαφριά το πηγούνι και κοίτα ψηλά προς την κάμερα για να δείχνει το πρόσωπό σου πιο μακρύ και αδύνατο. Βγάλε αρκετές φωτογραφίες και φρόντισε να πειραματισθείς με τις διαφορετικές εκφράσεις, γωνίες και χαμόγελα. Μην κρύβεις το χιούμορ που διαθέτεις. Απόφυγε γυαλιά και καπέλα που δημιουργούν περίεργες σκιάσεις και θα κάνουν τους πιθανούς φίλους να πιστέψουν πως κάτι κρύβεις.

4. Θες να βρεις τα κότσια να πεις αυτό που σκέφτεσαι;

Μιμήσου την Δρ. Μπέιλι από το ''Grey's Anatomy''

Θυμάσαι την αυστηρή δρ. Μπέιλι της γνωστής αμερικάνικης σειράς. Αν για ένα λόγο την λατρέψαμε είναι πως όσο σκληρή και αυστηρή γιατρός κι αν ήταν με τους ασκούμενους, είχε τα κότσια να λέει ότι πιστεύει ακόμα κι στο διευθυντή της κλινικής. Όμως ο τρόπος της δεν ήταν ούτε δεσποτικός αλλά ούτε έκρυβε κακία. Αντίθετα ήταν ειλικρινής και είχε το ταλέντο να διδάσκει μέσα από τις νουθεσίες της. Μιμήσου την. Κάθε φορά που έχεις να κάνεις μια ειλικρινή αλλά σκληρή παρατήρηση σε κάποιον, άφησε να γίνει κατανοητό πως πάνω απ΄όλα θέλεις να βοηθήσεις και να διδάξεις. Μην μένεις απλά στο συγκεκριμένο παράδειγμα ή συμβάν, αλλά βοήθησε το άτομο στο οποίο λες τα σκληρά λόγια, να δει το δάσος και όχι το δέντρο!

5. Θες να έχεις καλό Κάρμα;

Ξεκίνα από τ' απλά!

Στο φενγκ σούι χρησιμοποιούν την παρακάτω τεχνική ως ιδανική για να φροντίσεις το κάρμα σου.

Ξεκίνα να καθαρίζεις την ντουλάπα σου, δίνοντας τα αντικείμενα (ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ) που δεν θέλεις σε άτομα που τα χρειάζονται. Αφαιρώντας ό,τι παλιό από την ντουλάπα, δίνεις το συμβολισμό που χρειάζεται και στη ζωή σου. Τα παλιά που φεύγουν δίνουν χώρο για νέες ευκαιρίες και προοπτικές που θα μπουν στην καθημερινότητά σου.
Για να δημιουργείς καλό κάρμα καθημερινά, θυμήσου να δίνεις για να παίρνεις. Μην ξεχνάς πως η γενναιοδωρία είναι μια αρετή απαραίτητη για τη ζωή μας, η οποία τη διατρέχει σε όλες της τις εκφάνσεις (σπίτι, σχέσεις, δουλειά). Να είσαι σίγουρη πως το σύμπαν θ' ανταποδώσει την γενναιοδωρία σου αυτή αργά ή γρήγορα.

6. Θέλεις να έχεις χρόνο για φίλους, οικογένεια και τον καλό σου;

Μην ξεχνάς, δεν είσαι η βιονική γυναίκα.
Ποιός είπε ότι το να είμαστε μαζί σημαίνει να περάσουμε ένα δείπνο υπό το φως των κεριών ή το να είμαστε κολλητές σημαίνει να κάνουμε διακοπές μαζί σε μέρη εξωτικά. Καλά κι αυτά, αλλά ο ελεύθερος χρόνος που διαθέτουμε είναι λίγος για τέτοιες πολυτέλειες. Ο σωστός προγραμματισμός μπορεί να σε βοηθήσει να βλέπεις όλα σου τ' αγαπημένα πρόσωπα χωρίς να χρειαστεί ν' αναπτύξεις βιονικές δυνατότητες. Πρώτα πρώτα, σταμάτα να κλείνεις σε στεγανά τις σχέσεις σου. Ποτέ δεν θα βρεις χρόνο για να βλέπεις την κάθε κολλητή ξεχωριστά. Για παράδειγμα, μια ποδοσφαιρική βραδιά για τους άντρες όπως ο καλός σου και η παρέα του, άφησε τ' αγόρια σπίτι και βγες για ποτάκι και κουτσομπολιό με τα κορίτσια. Ή αν πρέπει να πας διήμερο στην πατρίδα και τους γονείς, πάρε μαζί τον καλό σου ή μια κολλητή!

Έπειτα, αξιοποίησε καλύτερα τον δεσμευμένο χρόνο σου. Αν πρέπει να πας τα παιδιά στο κολυμβητήριο ή αν έχεις να κάνεις μια έρευνα για τη δουλειά, πάρε μαζί τις κολλητές και διασκεδάστε μαζί. Μια άλλη καλή λύση είναι το πολύ πρωινό ξύπνημα που σου επιτρέπει ν' αξιοποιήσεις ολόκληρη την ημέρα, αλλά αν δεν ανήκεις στους πρωινούς τύπους καλό θα ήταν να μην το δοκιμάσεις. Τέλος, κάθε Σαββατοκύριακο μπορείς να φτιάχνεις ένα εβδομαδιαίο πλάνο για τον ελεύθερο χρόνο που διαθέτεις και τους πιθανούς τρόπους αξιοποίησής του. Πάνω κάτω και με μερικέ αποκλίσεις, η εβδομάδα θα περνά σούπερ!

Κατερίνα Π.