Αποφάσεις του λεπτού αλλάζουν τη ζωή σου (Νο2)

16.04.2010
Στην πιεσμένη και γεμάτη άγχος καθημερινότητα που ζεις, πολλές φορές βρίσκεσαι αντιμέτωπη με διλήμματα, άλλα σημαντικά και άλλα λιγότερο. Και παρόλο που πιστεύεις πως οι απλοϊκές αυτές αποφάσεις γίνονται ενστικτωδώς, θα καταλάβεις ότι προσθέτοντάς τες, ο αντίκτυπος που έχουν στη ζωή σου είναι τόσο σημαντικό που μπορεί να την αλλάξει εντελώς και μάλιστα προς όφελός σου. Μπάνιο ή ντους; Κρασί ή μπυρίτσα; Κάνε την επιλογή που πρέπει και δες διαφορά!

Στην πιεσμένη και γεμάτη άγχος καθημερινότητα που ζεις, πολλές φορές βρίσκεσαι αντιμέτωπη με διλήμματα, άλλα σημαντικά και άλλα λιγότερο. Και παρόλο που πιστεύεις πως οι απλοϊκές αυτές αποφάσεις γίνονται ενστικτωδώς, θα καταλάβεις ότι προσθέτοντάς τες, ο αντίκτυπος που έχουν στη ζωή σου είναι τόσο σημαντικό που μπορεί να την αλλάξει εντελώς και μάλιστα προς όφελός σου. Μπάνιο ή ντους; Κρασί ή μπυρίτσα; Κάνε την επιλογή που πρέπει και δες διαφορά!

13. Μια κούπα καφέ ή ένα εικοσάλεπτο ύπνου;
Η προτιμότερη λύση: κοιμήσου!

Σύμφωνα με γαλλική ανασκόπηση τελευταίων ερευνών, τα 20 λεπτά ύπνου βοήθησαν τους εργαζόμενους σε νυχτερινές βάρδιες να παραμένουν ξύπνιοι και σε εγρήγορση. Πρόσεξε μόνο μην ξεπεράσεις το 20λεπτο της σιέστας, γιατί θα επηρεάσει το βραδινό σου ύπνο.

14. Κολύμπι ή περπάτημα;
Η προτιμότερη λύση: περπατάμε

Παρόλο που το κολύμπι αποτελεί ιδανική άσκηση για τους πνεύμονες και την καρδιά, δεν θωρακίζει και τα οστά όπως θα έπρεπε λόγω της μικρής αντίστασης μέσα στο νερό.

15. Να κρατήσεις το θυμό ή να τον εκφράσεις;
Η προτιμότερη λύση: να τον εκφράσεις

Αν είσαι θυμωμένη, προσπάθησε να ελέγχεις τα πρώτα νεύρα και μετά εκφράσου ελεύθερα, προτού σκάσεις!

16. Ελεύθερα βάρη ή μηχανήματα;
Η προτιμότερη λύση: ελεύθερα βάρη

Με τα ελεύθερα βάρη μπορείς να γυμνάσεις ξεχωριστά κάθε σημείο του κορμιού σου, εξαφανίζοντας τις ανομοιομορφίες στην ανάπτυξη των μυών. Αντίθετα, μόνο ορισμένα μηχανήματα μπορούν να στο επιτρέψουν αυτό. Ταυτόχρονα, τα μηχανήματα στο γυμναστήριο είναι σχεδιασμένα για άντρες. Να εξυπηρετούν το ανδρικό κορμί. Αν είσαι κοντούλα, το σώμα σου μπορεί να είναι πολύ μικρό για τα εν λόγω μηχανήματα. Άλλωστε τα βαράκια είναι φτηνά και μπορείς να τα πάρεις μαζί σου παντού! Το γυμναστήριο πάλι όχι!

17. Να κλάψεις ή να γελάσεις;
Η προτιμότερη λύση: και κλάμα η κυρία

Παρόλο που το γέλιο μοιάζει με την πιο ώριμη αντίδραση ου μπορείς να έχεις σε μια δύσκολη κατάσταση, εντούτοις έτσι μπορείς να κρύβεις μια βαθύτερη άρνηση επί του θέματος. Από την άλλη, το κλάμα είναι μια πιο ειλικρινής αντίδραση και βγάζεις την ένταση που νιώθεις μέσα σου πιο εύκολα

18. Κρασί ή τζιν και τόνικ;
Η προτιμότερη λύση: λίγο κρασί

Πες ναι στο κρασί που έχει περισσότερους βαθμούς αλκοόλ (άρα διαρκεί περισσότερο και χρειάζεται να καταναλώσεις μικρότερη ποσότητα για να έρθεις στο κέφι) ενώ ταυτόχρονα τα οφέλη στην υγεία είναι πάρα πολλά. Δοκίμασε το κόκκινο κρασί που αποτελεί ασπίδα για την καρδιά και όχι μόνο.

19. Ν' ασκηθείς ή να πάρεις αντικαταθλιπτικά;
Η προτιμότερη λύση: αθλήσου

Μια έρευνα σε ενήλικες έδειξε πως μέσα σε 10 εβδομάδες άσκησης τα σημάδια της κατάθλιψης μειώνονται κατά 20% σε σχέση με την ακολούθηση μιας αντίστοιχης φαρμακευτικής αγωγής. Παρ' όλα αυτά, επειδή η κατάθλιψη θα σε ωθεί να κάθεσαι σε ένα καναπέ και όχι να αθλείσαι, οι γιατροί προτείνουν συνδυασμό και των δύο τακτικών.

20. Ένα καλό βιβλίο ή μια καλή φίλη;
Η προτιμότερη λύση: ναι στην καλή φίλη

Ίσως να μην δίνεις τόση σημασία στις φιλίες σου, αλλά το να περνάς χρόνο με μια καλή φίλη μπορεί να έχεις απίστευτα οφέλη στην υγεία σου, μειώνοντας την αρνητική επίδραση που έχουν οι ορμόνες του άγχους στην πίεση του αίματος.

21. Αυτόματο ή συμβατικό αυτοκίνητο;
Η προτιμότερη λύση: αυτόματο!

Υπάρχουν κάποιοι φανατικοί υποστηρικτές των συμβατικών αυτοκινήτων που επιμένουν πως οδηγώντας ένα τέτοιο κλασικό αυτοκίνητο και αλλάζοντας μοναχούλα σου τις ταχύτητες, γυμνάζεσαι (συνεχές πάτημα πεταλιών) και καις λιγότερη βενζίνη. Βέβαια, το αντίπαλο δέος των φαν των αυτόματων αυτοκινήτων υποστηρίζουν με πυγμή πως η αλλαγή ταχυτήτων με το χέρι δεν αποτελεί τρόπο να γυμνάζεσαι (εκτός κι αν οδηγείς φορτηγό μεγατόνων), ενώ με το αυτόματο αμάξι, η οδήγηση γίνεται πιο στρεσογόνα. Άσε που αν κρατούσαμε το μηχανικό τιμόνι για να φτιάξουμε μπράτσα και λέγαμε όχι στο υδραυλικό τιμόνι, θα κάναμε τη ζωή μας ακόμα πιο δύσκολη (οι περισσότερες γυναίκες δεν θα οδηγούσαν καν).

22. Δουλειά ή σεξ;
Η προτιμότερη λύση: σεξάκι

Μια ομάδα οικονομολόγων ανακάλυψε πως το να κάνουν σεξ από μια φορά το μήνα που συνήθιζαν, σε εβδομαδιαία βάση το λιγότερο, τους χάρισε το ποσοστό ευτυχίας που θ' αντιστοιχούσε στην χαρά που θα έπαιρναν πετυχαίνοντας μια μεγάλη αύξηση του μισθού τους.

23. Μήλο ή πορτοκάλι;
Η προτιμότερη λύση: ένα μήλο την ημέρα

Το παλιό γνωμικό για το ''ένα μήλο την ημέρα'' συνεχίζει να έχεις ισχύ. Μια έρευνα του Πανεπιστημίου του Νότινγχαμ έδειξε πως τα άτομα που κατανάλωναν περισσότερα από πέντε μήλα την εβδομάδα, βελτίωσαν τη λειτουργία των πνευμόνων τους, υπέφεραν από λιγότερες δύσπνοιες και αντιμετώπισαν λιγότερα συμπτώματα άσθματος.

Κ.Π