Σούπερ συνήθειες των οργανωτικών κοριτσιών

20.07.2010
Δεν μπορείς να καταλάβεις πως γίνεται και κάποια κορίτσια τα κάνουν όλα και προλαβαίνουν και να χαρούν τον ελεύθερο χρόνο τους ενώ εσύ βρίσκεσαι διαρκώς πίσω και τρέχεις καταϊδρωμένη στο σπίτι ή τη δουλειά. Μην σκας! Υιοθέτησε κι εσύ τα μυστικά των οργανωτικών κοριτσιών και δεν θα χάσεις (άλλο χρόνο).

Δεν μπορείς να καταλάβεις πως γίνεται και κάποια κορίτσια τα κάνουν όλα και προλαβαίνουν και να χαρούν τον ελεύθερο χρόνο τους ενώ εσύ βρίσκεσαι διαρκώς πίσω και τρέχεις καταϊδρωμένη στο σπίτι ή τη δουλειά. Μην σκας! Υιοθέτησε κι εσύ τα μυστικά των οργανωτικών κοριτσιών και δεν θα χάσεις (άλλο χρόνο).

Τα οργανωτικά κορίτσια:

1. Αποφεύγουν τις ευκαιρίες.

Το γεγονός ότι κάτι είναι σε προσφορά δεν σημαίνει ότι το χρειάζεσαι πραγματικά. Κέρδισε τα τρία Χ (χώρο, χρόνο και χρήμα) γυρνώντας τους την πλάτη.

2. Ξέρουν ότι δεν είναι ανάγκη να είναι όλα τέλεια!

Σε κάποια πράγματα θα είσαι καλή, σε κάποια άλλα πάλι, όχι. Αποδέξου την ανθρώπινη φύση σου.

3. Είναι σαφείς όταν τακτοποιούν τα πράγματά τους.

Οι φάκελοι, τα κουτιά, τα βάζα και ό,τι χρησιμοποιείς πρέπει να έχει ετικέτες που να περιγράφουν σαφώς το περιεχόμενό τους. Η ένδειξη "διάφορα" σύντομα δεν θα σου θυμίζει τίποτα.

4. Δεν περιμένουν!

Τα κορίτσια αυτά δεν έχουν την αναισθησία να περιμένουν να φτάσουν τα πράγματα στο απροχώρητο για να ξεφορτωθούν τη "σαβούρα".

5. Ξέρουν τι τους ταιριάζει

Σταμάτα από σήμερα ν' αγοράζεις και να δοκιμάζεις τα πάντα απλά για να έχεις τη χα΄ρά του καινούργιου.

6. Φτιάχνουν το "καλάθι των ακατάστατων"!

Ρίξε μέσα οτιδήποτε δεν είναι στη θέση του και δεν έχεις χρόνο να το τακτοποιήσεις, είτε είναι τα παιχνίδια των παιδιών, είτε πράγματα του συζύγου. Έτσι, ο καθένας θα ξέρει πού να ψάξει, αν έχει χάσει κάτι.

7. Ζητούν βοήθεια.

Μη θέλεις να δίνετε συνέχεια την εντύπωση ότι είστε η "σούπερ-γούμαν". Η εμμονή αυτή θα σε κάνει δυστυχισμένη και ένα κινούμενο "πτώμα".

8. Διαχωρίζουν τα συναισθήματα από τα αποκτήματα.

Είτε επειδή κουράστηκες πολύ να τα αποκτήσεις, είτε επειδή αγαπάς αυτόν που σου τα έδωσε, το τι κατέχεις δεν θα πρέπει να σημαίνει τίποτα για εσένα ως άνθρωπο, ούτε για τα συναισθήματά σου. Κρατώντας τα πάντα για τη συναισθηματική τους αξία, θα κατέληγες να ζεις σε ένα αχούρι.

9. Προβλέπουν!

Είτε αφορά τα οικιακά σου αντικείμενα, είτε τα οικονομικά σου, προσπάθησε πάντα να φαντάζεσαι τι θα συμβεί αν πάρεις τη σωστή ή λανθασμένη απόφαση. Το μάνατζμεντ κρίσεων δεν είναι μόνο κομμάτι της δουλειάς αλλά και του σπιτιού!

10. Χαρίζουν!

Αυτό που είναι άχρηστο για εσένα ( μια συσκευή, ένα παλιό ρούχο) μπορεί να είναι χρήσιμο για κάποιον άλλο. Δώσε τα πράγματα που δεν θέλειςκαι κέρδισε συναισθηματικά από τη χαρά του να προσφέρεις.

Τι μπορώ να κάνω τα πράγματα που δεν μου χρειάζονται;

  • Το Ίδρυμα Αστέγων Δήμου Αθηναίων έχει ανάγκη από ρούχα, σεντόνια, παπλώματα, φάρμακα που δεν έχουν λήξει. Δέχεται καθημερινά προσφορές 08:00-15:00 στην Πειραιώς 35. Τηλ.: 210-5239465 και 210-5246516 www.kyada.gr
  • Η Ομάδα ΡΕΤΟ, πρώην ναρκoμανών, δέχεται οτιδήποτε (είτε λειτουργεί είτε όχι) και απασχολούν άτομα για επισκευές ή κατασκευές. Παραλαμβάνουν από το σπίτι μεγάλα και μικρά αντικείμενα (έπιπλα, συσκευές, ρούχα κ.ά.). Τηλ.: 210-6625096.
  • Το Κέντρο Συμπαράστασης Παιδιών και Οικογένειας έχει ανάγκη για παπούτσια παιδιών ηλικίας 6-12 ετών, παιδικών ρούχων καθώς και βρεφικών ειδών, όπως καρότσια, πορτ-μπεμπέ κ.ά. Υπεύθυνη κοινωνική λειτουργός: κ. Μυρτώ Λαιμού. Τηλ.: 210-5239402, www.supportcenter.gr
  • Η Στέγη Κακοποιημένων Γυναικών δέχεται όλα όσα λειτουργούν και αφορούν τον εξοπλισμό ενός σπιτιού (ηλεκτρικά είδη, κουβέρτες, σεντόνια, σόμπες κ.ά.). Υπεύθυνη: κ. Δορκοφίκη, τηλ.: 6973-871004, 210-8104079 και 210-8103496.
  • Ο Θεόφιλος βοηθά πολύτεκνες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα. Έχουν ανάγκη από τρόφιμα, απορρυπαντικά, ρούχα και έπιπλα σε καλή κατάσταση. Τηλ.: 210-8819397, fax: 210-8828501.
  • Το Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης είναι ένα κατάστημα που χρησιμοποιεί τα έσοδά του σε φιλανθρωπίες. Δέχονται μεταχειρισμένα αντικείμενα, όπως: βιβλία, διακοσμητικά, CD, DVD, σερβίτσια. Δεν δέχονται ρούχα, τρόφιμα. Φειδίου 14-16. Τηλ.: 210-3816886 και 210-3314334.
  • Στις δύο ιστοσελίδες χαριστικών παζαριών, www.freecycle και www.xariseto, γίνεσαι μέλος και μπορείς να δίνεις και να παίρνεις χωρίς διακίνηση χρημάτων.