Φέρσου σαν άντρας: γιατί και πώς (Νο1)

30.04.2010
Γιατί υπάρχουν πολλές σωστές αντρικές αντιδράσεις που εφόσον τις υιοθετούσαμε, θα κάναμε τη ζωή μας καλύτερη και ευκολότερη. Ιδού τα αγορίστικα καμώματα που πρέπει ν' αντιγράψεις!

Νομίζουμε πως είμαστε οι καλύτερες. Δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας και θεωρούμε πως είμαστε αλάνθαστες. Έλα όμως που η σιγουριά μας αυτή θα μας φάει. Γιατί υπάρχουν πολλές σωστές αντρικές αντιδράσεις που εφόσον τις υιοθετούσαμε, θα κάναμε τη ζωή μας καλύτερη και ευκολότερη. Ιδού τα αγορίστικα καμώματα που πρέπει ν' αντιγράψεις!

1. Βάλε εσένα πάνω απ' όλους:
Πόσες φορές δεν έχεις κατηγορήσεις τον καλό σου ότι βάζει τα ενδιαφέρονται και τους φίλους του πάνω από εσένα; Ήρθε η ώρα να κάνεις κι εσύ το ίδιο! Πόσες φορές δεν βρέθηκες να κάνεις πράγματα απλά για να ευχαριστήσεις τους άλλους; Πόσες φορές δεν πέρασες χάλια απλά και μόνο επειδή έβαλες κάτι άλλο πάνω από αυτό που εσύ θες; Τα αγόρια παρά την κριτική που δέχονται από εμάς τα θηλυκά, ξέρουν πολύ καλά να βάζουν τα ενδιαφέροντά και τον εαυτό τους πάνω απ' όλα. Το να επικεντρώνεσαι σε σένα καθοδηγείται από μια υγιή επιθυμία να νιώσεις καλά. Αφού αισθανθείς πλήρης, όχι μόνο θα είσαι πιο πλούσια σε εμπειρίες, αλλά θα μπορείς να προσφέρεις πολλά και στους άλλους.

2. Πες τα πράγματα με τ' όνομά τους:
Είναι αλήθεια πως την ειλικρίνεια την έχουν τα αγόρια παραπάνω κι απ' όσο πρέπει. Φυσικά, εμείς τα κορίτσια προτιμάμε να προσποιηθούμε και να πούμε και ψέματα για να μην πικράνουμε τη φίλη ή τον ίδιο μας τον εαυτό. Και τελικά καταλήγουμε να μην θυμόμαστε που είπαμε τι! Από εδώ και μπρος, προσπάθησε να μην συμβιβάζεσαι και τόσο αλλά να είσαι όσο πιο ειλικρινής μπορείς. Δεν χρειάζεται να προσβάλλεις τους γύρω σου, αλλά μια ειλικρινής στάση, θα σε αντάμειβε. Πρώτα πρώτα, όταν μιλάς ξεκάθαρα, νιώθεις και πιο καθαρή και αυτό παίρνει από πάνω σου ένα μεγάλο βάρος. Έπειτα, η λεκτική ειλικρίνεια θα φέρει και την ειλικρίνεια σε όλα τα επίπεδα, ακόμα και απέναντι στον ίδιο σου τον εαυτό. Τέλος, αν οι άλλοι ξέρουν πόσο ευθύς είσαι, θα έρχονται σε σένα που εμπιστεύονται ότι θα τους πεις την αλήθεια σε ότι σε απασχολεί.

3. Συνειδητοποίησε τα ελαττώματά σου:
Οι περισσότεροι άντρες γνωρίζουν καλά τα ελαττώματα αλλά και τη σκοτεινή πλευρά που μπορεί να κρύβουν. Πόσες φορές δεν άκουσες τον αγαπημένο σου να παραδέχεται ότι σου πέφτει λίγος ή ότι είναι άχρηστος και αχάριστος. Έτσι για να σε κολακέψει νομίζεις πως τα λέει; Από την άλλη, εμείς οι γυναίκες κάνουμε τα πάντα για να διατηρούμε το προσωπείο της τελειότητας. Αποδέξου τα ελαττώματα που έχεις και μην τα κρύβεις από τους γύρω σου. Όσο πιο γήινη είσαι, τόσο οι άλλοι θα έχουν τις απαιτήσεις που αναλογούν από εσένα και θα δέχεσαι και μια πιο ήπια κριτική κάθε φορά που εμφανίζεται η σκοτεινή σου πλευρά. Αντίθετα, όσο πιο τέλεια προσπαθείς να δείχνεις, τόσο περισσότερο θα τσατίζεις τους γύρω (φίλους και εχθρούς) που στην πρώτη αναποδιά θα στην έχουν φυλαγμένη. Μην ξεχνάς: την τελειότητα πολλού πεθύμησαν. Την τέλεια, ουδείς!

4. Πάλεψε στα ίσια και καθαρά:

Λέγεται και όχι άδικα πως οι άντρες παλεύουν πολύ πιο σωστά και καθαρά από τα κορίτσια. Όταν τα αγόρι σου μπλέκει σε καυγά, χτυπά τον άλλο κατά μέτωπο με λόγια ή γροθιές, σύντομα ο καυγάς τελειώνει και όλοι χαίρονται τις μπυρίτσες τους. Μια γυναίκα σπάνια θα προβεί σε κατά μέτωπο επίθεση μιας άλλης. Έχουμε την τάση να σκάβουμε το λάκκο κάθε πιθανού αντιπάλου και να μαζεύουμε οργή και θυμό, ξεσπώντας σε ανύποπτο χώρο και χρόνο. Άλλαξε τακτική προτού σκάσεις. Πρώτα απ' όλα, μια καθαρή στάση, θα διώξει από πάνω σου όλη την αρνητική ενέργεια που μπορεί να μαζεύεις. Ακόμα κι αν δεν τα βρεις με τον αντίπαλο στο τέλος και δεν πιείτε μπύρες, η καθαρή σου στάση θα εκτιμηθεί, αφού το fair play είναι που μετράει τελικά (και στη δουλειά και στα προσωπικά).

5. Πάρε τα ρίσκα σου:
Από μικρή ηλικία, τ' αγοράκια παθαίνουν ένα σωρό ατυχήματα επειδή παράκουσαν τη μαμά τους και έκαναν αυτό που δεν έπρεπε. Εμείς πάλι τα κοριτσάκια με το φόβο του αγνώστου και μιας πιθανής τιμωρίας, ποτέ δεν ξεπερνούσαμε τα όρια. Παρ' όλο που πολλές φορές, ο φόβος φυλάει τα έρμα, άλλες τόσες κινδυνεύεις να μην κάνεις τίποτα ενδιαφέρον στη ζωή σου απλά επειδή δεν τολμάς να πάρεις το ρίσκο. Φέρσου αντρίκια και παράκουσε έστω για μια φορά τις οδηγίες. Η περιπέτεια, μπορεί να σε δικαιώσει ή απλά να σε ρίξει κάτω και να φας τα μούτρα σου. Όπως και να έχει, θα σου μείνει η εμπειρία.

Για τα επόμενα 5 γνωρίσματα των ανδρών που πρέπει να υιοθετήσεις, κάνε κλικ εδώ.

Επιμέλεια: Κατερίνα Πατούλια