Οι μάχες που πρέπει να δώσεις

10.05.2010
Όσο κι αν πιστεύεις στην καλή σου τύχη και στον ειρηνικό τρόπο επίλυσης των προβλημάτων, υπάρχουν κάποιες μάχες που θα χρειαστεί να δώσεις κι εσύ στη ζωή τούτη! Προετοιμάσου κατάλληλα και βγες νικήτρια.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως η ζωή είναι ένας πόλεμος με δεκάδες μάχες που θα πρέπει να κερδίσεις. Όσο κι αν πιστεύεις στην καλή σου τύχη και στον ειρηνικό τρόπο επίλυσης των προβλημάτων, υπάρχουν κάποιες μάχες που θα χρειαστεί να δώσεις κι εσύ στη ζωή τούτη! Προετοιμάσου κατάλληλα και βγες νικήτρια.

1. Η μάχη με τη ζυγαριά: από τα πρώτα προβλήματα που θα κληθείς να ξεπεράσεις στην εφηβική ηλικία κιόλας, είναι η ατέρμονη μάχη με το ιδανικό βάρος. Σύμμαχός στον αγώνα αυτό θ' αποδειχτεί η σωστή διατροφή, η άσκηση ενώ εχθρός σου θα είναι πάντα η ζυγαριά και τα κολλητά τζιν παντελονάκια (που μπαίνουν στο πλύσιμο). Αφού σπάσεις πέντε με έξι ζυγαριές, αφού εξοικιωθείς με τις καμπύλες του κορμιού σου που θα φανούν μετά την εφηβεία, αφού κάνεις 10 ετήσιες συνδρομές στο γυμναστήριο (όπου θα πατήσεις 2 με 3 φορές το χρόνο) θα εξοικιωθείς με το βάρος σου. Στόχος σου πρέπει να γίνει η επίτευξη όχι ενός γενικού ιδανικού βάρους αλλά του επιθυμητού για εσένα και τις ανάγκες σου.

2. Η μάχη με το ξυπνητήρι: πόσα και πόσα πρωινά δεν θα δώσεις μάχη κορυφής με το ξυπνητήρι. Από τα χρόνια του σχολείου που έχανες τις πρώτες ώρες λόγω της μάχης αυτής, μέχρι σήμερα που παλεύεις με το ξυπνητήρι κάθε πρωί για να σηκωθείς για τη δουλειά. Για να κάνεις πιο γλυκιά τη μάχη αυτή που θα σε κυνηγά μέχρι να βγεις στη σύνταξη τουλάχιστον (αν βγεις δηλαδή ποτέ), διάλεξε ένα ντιζαϊνάτο ξυπνητήρι (που δεν θα σου πάει η καρδιά να σπάσεις) και ρύθμισέ το έτσι ώστε να ξυπνάς με τ' αγαπημένα σου τραγούδια και όχι με το ενοχλητικό ''ντριν ντριν''.

3. Η μάχη με τ' αρσενικά: αυτός κι αν είναι αγώνας ολόκληρος. Στην αρχή θα παλέψεις με το μπαμπά σου (τον πρώτο και παντοτινό έρωτα της ζωής σου, έπειτα θα έρθουν τα φλερτάκια του σχολείου, μετά οι πιο σοβαρές σχέσεις του Πανεπιστημίου, αργότερα θα έρθει ο αγώνας για να βρεις τον ένα και μοναδικό και αφού τον βρεις θα δώσεις την μάχη για να καταλάβει κι εκείνος πως είσαι η ιδανική! Κι αφού τον κατακτήσεις και τον ντύσεις γαμπρό, εκεί θα ξεκινήσουν οι μάχες της καθημερινότητας. Ποιός θα μαγειρέψει, ποιός θα φυλάξει τα παιδιά, ποιός θα πλύνει τα πιάτα, ποιός, ποιός, ποιός.... Σταμάτα να προσπαθείς να καταλάβεις και να εξορθολογίσεις κάθε δραστηριότητα των ανδρών που θα περάσουν από τη ζωή σου. Τ' αρσενικά είναι όντα δύσκολα και τις περισσότερες φορές ακαταλαβίστικα με όρους γυναικείους. Όσο πιο σύντομα το καταλάβεις, τόσο το καλύτερο για εσένα.

4. Η μάχη με τους γονείς & τα παιδιά σου: πόσους και πόσους καυγάδες δεν θα βρεθείς να κάνεις με το μπαμπά και τη μαμά. Γιατί δεν σε άφησαν να βγεις μέχρι το ξημέρωμα, γιατί θέλουν να γίνεις γιατρός αλλά εσύ θα προτιμούσες την κομμωτική και άλλα τόσα που είναι φυσικό να συμβούν αφού παλεύετε και οι δύο πλευρές σε αυτό που ονομάζουμε χάσμα γενεών. Ύστερα από χρόνια βέβαια, θα βρεθείς στο αντίπαλο στρατόπεδο, όπου εσύ θα το παίζεις γονιός και οι μάχες θα γίνονται με τα παιδιά σου. Και στη μια αλλά και στην άλλη φάση, μην ξεχνάς πως υπήρξες παιδί αλλά ταυτόχρονα θυμήσου ότι θα γίνεις γονιός!

5. Η μάχη το αφεντικό: άπαξ και μπεις στην εργασιακή βιοπάλη, θα αντιμετωπίσεις χιλιάδες μάχες στο εργασιακό περιβάλλον. Κάποιες θα περιλαμβάνουν τριβές με τους συναδέλφους. Κάποιες άλλες πάλι, θα έχουν να κάνουν με τη μάχη για αύξηση και αντίπαλος στις περισσότερες από αυτές θα είναι το αφεντικό. Θυμήσου ότι πολλές φορές (ειδικά στο εργασιακό περιβάλλον) θα χρειαστεί να σηκώσεις λευκή σημαία για να μην χάσεις τη δουλειά και τα ευρουλάκια σου!

6. Η μάχη με το τσιμπιδάκι/ το σεσουάρ/ τη φράντζα που δεν έστρωσε: η ομορφιά και ο καλλωπισμός αποτελεί μια διαρκή μάχη για κάθε γυναίκα σε οποιαδήποτε στιγμή της ζωής της. Τη μια θα έχεις να παλέψεις με το τσιμπιδάκι και τη χαλάουα, την άλλη με το σεσουάρ και την φράντζα που δεν έστρωσε καλά, την άλλη με τη βαφή και το κούρεμα που δεν σου αρέσει καθόλου και φυσικά κάποια στιγμή θα ξεκινήσει και η μάχη με τις ρυτίδες και τα γηρατειά. Μην ξεχνάς πως η ομορφιά δεν είναι μόνο εξωτερική και πολλές φορές πηγάζει από τον εσωτερικό καλλωπισμό της ψυχής σου.

Εννοείται πως άλλες μάχες είναι σημαντικότερες και άλλες δευτερεύουσες. Σίγουρα κάθε γυναίκα έχει ν' αντιμετωπίσει τις δικές προκλήσεις. Εσύ αρκεί ν' αντιμετωπίζεις όλες τις μάχες με την ίδια σοβαρότητα.

Επιμέλεια: Κατερίνα Π.