Συβουλές υγείας για καλές διακοπές

12.08.2013
Ένα από τα πιο δύσκολα των διακοπών είναι το να καταφέρουμε να παραμείνουμε απόλυτα υγιείς και συγκεντρωμένοι στους στόχους μας.

Από τη μια η ξεγνοιασιά των διακοπών, από την άλλη οι πλούσιοι μπουφέδες των ξενοδοχείων και το κακό δεν αργεί να γίνει. Από την πλευρά μας σου δίνουμε μερικές συμβουλές που αν τις ακολουθήσεις θα έχεις διακοπές, καλές ξέγνοιαστες και δίχως τις τύψεις της υπερβολής.

1. Φαγητό και κοκτέιλ με μέτρο

Παν μέτρον άριστον κι αυτό πρέπει να το θυμάσαι, ακόμη και στις διακοπές. Προσοχή στο φαγητό και τα κοκτέιλ γιατί τα κιλάκια εύκολα συσσωρεύονται. Εννοείται πως θα "ξεφύγεις" λιγάκι από τη δίαιτα και το αυστηρό πρόγραμμα διατροφής αλλά προσοχή μη το παρακάνεις.

2. Προσοχή στην κατανάλωση αλκοόλ

Ένα ποτάκι αρκεί ειδικά αν οδηγείς. Δε χρειάζεται να μεθύσεις για να διασκεδάσεις, ούτε θα ήθελες να περάσεις την επόμενη ημέρα προσπαθώντας να συνέλθεις από το χανγκ όβερ. Ένα καλό κολπάκι είναι να αραιώνεις αρκετά το ποτό με χυμούς ή αναψυκτικά, ώστε να καταναλώνεις λιγότερο αλκοόλ.

3. Ο ήλιος θέλει κι αυτός μέτρο

Ηλίαση, θερμοπληξία κι εγκαύματα παραμονεύουν ακόμη κι αν είσαι φουλ μαυρισμένη. Μην ξεχνάς καπέλο, αντιηλιακό και τη σημασία της ενυδάτωσης...

4. Μάθε να λες όχι

Πες όχι στις περιττές θερμίδες, στην δεύτερη μερίδα, στα έξτρα ποτά (κι ας είναι κερασμένα) και καλές διακοπές!

5. Το άγχος δεν κάνει καλό

Νους υγιείς εν σώματι υγιή, έλεγαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι, γι΄αυτό φρόντισε να αποβάλλεις κάθε αρνητική σκέψη και να αποτοξινώσεις το μυαλό σου από προβλήματα κι ευθύνες. Οι διακοπές σημαίνουν ξεκούραση σωματική και πνευματική. Προσπάθησε να χαλαρώσεις και να ηρεμήσεις.

6. Κοιμήσου σωστά

Τα ξενύχτια στη σειρά, χωρίς αναπλήρωση ύπνου θα σε εξαντλήσουν. Ακόμη κι αν αρέσκεσαι στο να διασκεδάζεις μέχρι πρωϊας καλό θα ήταν να φρόντιζες για μερικές ωρίτσες ύπνου για να μη βρεθείς προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

7. Γυμνάσου & στις διακοπές και φτιάξε σώμα

Η θάλασσα και η παραλία δίνουν ευκαιρίες διασκεδαστικής άσκησης. Κάνε τρεξιματάκι μέσα στη θάλασσα, παίξε ρακέτες ή beach volley και γυμνάσου διασκεδάζοντας.

8. Ξέχνα τις ενοχές

Ακόμη κι αν δεν καταφέρεις να ακολουθήσεις όλα τα παραπάνω κατά γράμμα, ξέχνα τις ενοχές γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να αγχωθείς. Αν κάποια ημέρα ξεφύγεις λίγο παραπάνω, ξέχνα το και απλά φρίντισε να μην το επαναλάβεις και την επόμενη και καλές διακοπές.&