Είσαι αφυδατωμένη; Κάνε αυτό το τεστ για να μάθεις την απάντηση

14.04.2019
Είσαι αφυδατωμένη; Κάνε αυτό το τεστ για να μάθεις την απάντηση
Ένας απλός και γρήγορος τρόπος να ανακαλύψεις αν πίνεις αρκετό νερό

Ξέρεις σίγουρα πόσο σημαντικό είναι να παραμένεις ενυδατωμένη όλες τις εποχές του χρόνου και υπάρχει ένα εύκολο και γρήγορο τεστ για να ανακαλύψεις αν πίνεις αρκετό νερό η όχι.

Μέσα από αυτό το τεστ μπορείς να ελέγξεις την ελαστικότητα του δέρματους σου, που επιτρέπει στο δέρμα σου να αλλάζει το σχήμα του και επιστρέφει στο κανονικό. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τσιμπήσεις με τα δύο σου δάχτυλα το πάνω μέρος της παλάμης σου για μερικά δευτερόλεπτα και να δεις αν θα επιστρέψει στο κανονικό του σχήμα. Αν επανέλθει αμέσως στη συνηθισμένη του μορφή, σημαίνει πως είσαι αρκετά ενυδατωμένη. Αν όμως πάρει λίγο χρόνο για να επιστρέψει, αυτό σημαίνει ότι ο οργανισμός σου χρειάζεται επιγόντως ενυδάτωση.

Αν τελικά ανακαλύψεις πως είσαι αφυδατωμένη, μπορείς να ακολουθήσεις τα παρακάτω tips των γιατρών:

O Manning Sumner, celebrity trainer και ιδρυτής του Legacy Fit λέει: "Αν διψάς πιές υγρά, κυρίως νερό. Κατά μέσο όρο, οι γυναίκες χρειάζονται 2.7 λίτρα νερού κάθε μέρα, αλλά αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από την ηλικία και τη σωματική κατάσταση".

Αυτό το διάβασες; 9 βραδινές συνήθειες που καταστρέφουν τη μέρα σου

Ο Dr. Dennis Gross τονίζει πως: "Όταν είσαι αφυδατωμένη, το δέρμα λαμβάνει λιγότερα θρεπτικά στοιχεία, βιταμίνες και οξυγόνο, με αποτέλεσμα να φαίνεσαι θαμπή. Μπορείς να εφαρμόσεις τοπικά ένα ενυδατικό προϊόν που περιέχει νερό ή να "παγιδεύσεις" τον ατμό στο μπάνιο σου κρατώντας την πόρτα κλειστή για ενυδατώσεις την επιδερμίδα σου ακόμη περισσότερο. Επίσης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις έλαια, αλλά σε αυτήν την επιλογή υπάρχουν και θετικά και αρνητικά. Τα θετικά είναι ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο νερό του μπάνιου, κάνοντας έτσι το δέρμα πολύ μαλακό. Από την άλλη όμως, είναι λιπαρά και αυτό δε σε βοηθάει κατά τη διάρκεια της ημέρας καθώς μπορεί να καταστρέψει τα ρούχια και τα σεντόνια σου".

Τέλος, η Dr. Naissan O. Wesley, λέει πως ένας άλλος τρόπος να ενυδατωθείς είναι να τρως σωστά. "Προτίμησε τρόφιμα που αυξάνουν το κολλαγόνο που είναι πλούσια σε λιπαρά, όπως το αβοκάντο και τρόφιμα με πολλά αντιοξειδωτικά".