Είναι κακό αν η μέση σου κάνει "κρακ";

21.08.2018
Είναι κακό αν η μέση σου κάνει "κρακ";
Μήπως κάνεις περισσότερο κακό στο σώμα σου; Δοκίμασε ΑΥΤΟ για αλλαγή

Είναι το τέλος μιας μεγάλης, κουραστικής ημέρας, και εσύ αισθάνεσαι πιασμένη. Τεντώνεσαι και ακούς τη μέση σου να κάνει ένα δυνατό "κρακ". Προβληματίζεσαι και σκέφτεσαι αν είναι φυσιολογικό.

Το παραπάνω σενάριο είναι αρκετά συχνό στις ζωές μας. Τι συμβαίνει όμως στην πραγματικότητα;

Οι αρθρώσεις μας αποτελούνται από τένοντες και συνδέσμους, ενώ στο σώμα μας υπάρχει επίσης ένας χόνδρος μεταξύ τους ο οποίος βοηθάει τα πάντα να μετακινούνται ομαλά. Όταν ασκείς πίεση στις αθρώσεις σου στρέφοντας ή "σπάζοντας" την πλάτη σου, απελευθερώνεται ένα αέριο - το οποίο παράγει τον ήχο που ακούς.

Δεν υπάρχει πρόβλημα στο να το κάνεις αυτό στη μέση σου μία στο τόσο. Αν όμως το κάνεις καθημερινά, ο χόνδρος θα φθαρεί και θα προκαλέσει πόνο ή σκίσιμο στους τένοντες.

Αντί να κάνεις "κρακ" στη μέση σου, μπορείς να κάνεις απαλές ασκήσεις stretching που θα απελευθερώσουν την ένταση. Επίσης βοηθητικό μπορεί να φανεί ένα ζεστό ντους. Μόλις βγεις από αυτό και στεγνώσεις, σκύψε μπροστά αργά και ρίξε τα χέρια σου κάτω για 15 με 30 δευτερόλεπτα.

Αυτό το διάβασες; Είσαι υπερπροστατευτική και δεν το ξέρεις; 5 σημάδια που το φανερώνουν

Εάν η ένταση βρίσκεται κυρίως στο πάνω μέρος της πλάτης, κάνε το εξής για πέντε λεπτά μερικές φορές την εβδομάδα: Ξάπλωσε ανάσκελα με τα πέλματα κάτω, τα γόνατα λυγισμένα στις 90 μοίρες και έναν κύλινδρο τοποθετημένο κάτω από τους ώμους, κάθετα στο σώμα. Σήκωσε τους γλουτούς σου και τύλιξε τα χέρια σου σαν να δίνεις στον εαυτό σου μια σφιχτή αγκαλιά. Χρησιμοποίησε τα πόδια σου για να κυλιστείς αργά πάνω-κάτω.