Οι λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να πίνεις υγρά όταν τρως

06.09.2019
Οι λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να πίνεις υγρά όταν τρως
Τα τρία πιο κοινά προβλήματα

Η αύξηση της ενυδάτωσης μπορεί πραγματικά να κάνει θαύματα στην πέψη μας, η οποία με τη σειρά της βοηθάει στην απορρόφηση.

Δες και αυτό: Συμπληρώματα κολλαγόνου: Η αλήθεια γύρω από τη χρήση τους και τα πιθανά οφέλη τους για την υγεία

Παρ'όλα αυτά, δεν είναι λίγοι οι ειδικοί που συνιστούν να το κάνουμε αυτό πριν και μετά τα γεύματά μας και τα σνακ, και όχι κατά τη διάρκεια του φαγητού.

Τρία κοινά προβλήματα λέγεται ότι προκαλούνται από την κατανάλωση υγρών κατά τη διάρκεια του φαγητού:

Θα μπορούσε να επηρεάσει τα σημάδια πληρότητας
Από την άποψη του διαισθητικού φαγητού, βασιζόμαστε σε μεγάλο βαθμό στην ένδειξη πείνας και πληρότητας. Θα πρέπει να καταναλώνεις τις σωστές θερμίδες για να καις σωστά το λίπος. Εάν γεμίζεις με νερό ενώ τρως, θα νιώσεις πεινασμένη πιο γρήγορα από το συνηθισμένο.

Αυτό το είδες; Πλησιάζεις τα 50; Αυτά είναι τα 4 πράγματα που πρέπει να κάνεις για να έχεις καλή υγεία

Χρησιμοποιείς την ενέργεια που απαιτείται για την σωστή πέψη
Αν πίνεις υγρά ενώ τρως, ειδικά κρύα υγρά, το σώμα σου μπορεί να χρησιμοποιεί την ενέργεια που χρειάζεσαι για τη θέρμανση του κρύου νερού στη θερμοκρασία του σώματος.

Διάβασε επίσης: Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν πίνεις κάθε βράδυ γάλα με κουρκουμά

Ορισμένα υγρά μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τα οξέα του στομάχου
Το αλκοόλ, η σόδα και τα πιο όξινα ποτά μπορεί να προκαλέσουν πολλές βλάβες. Συνήθως, ακούμε "οξέα" και συνήθως πιστεύουμε ότι είναι κακά. Μέσα στο σώμα μας, χρησιμοποιούμε πραγματικά οξέα και ένζυμα για να διασπάσουμε τα τρόφιμα και να τα χρησιμοποιήσουμε στην κυτταρική μας δομή. Τα θρεπτικά συστατικά μεταφέρονται σε διαφορετικά μέρη του σώματός μας για την ενέργεια, με τη διάσπασή τους με οξέα. Αλλά η κατανάλωση πολύ όξινων ποτών σε συνδυασμό με το φαγητό θα μπορούσε ενδεχομένως να διακόψει αυτή τη φυσική διαδικασία στο στομάχι μας.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να σιγουρευτείς πως έχεις ενυδατωθεί σωστά πριν φας, και να κάνεις το ίδιο και μετά το γεύμα σου. Αυτό θα σε βοηθήσει να καταλάβεις καλύτερα το συναίσθημα πείνας και πληρότητας σε σχέση με τα καύσιμα (τρόφιμα). Εάν εξακολουθείς να νιώθεις πεινασμένη αφού έχεις φάει ένα σωστά ισορροπημένο γεύμα και στη συνέχεια πιεις λίγο περισσότερο νερό, πιθανότατα χρειάζεσαι λίγο επιπλέον φαγητό.