Ανακλήθηκε στις ΗΠΑ παιδικό ταλκ επειδή εντοπίστηκαν ίχνη αμιάντου

21.10.2019
Ανακλήθηκε στις ΗΠΑ παιδικό ταλκ επειδή εντοπίστηκαν ίχνη αμιάντου
Νέες εξελίξεις έρχονται στην υπόθεση της εταιρείας Johnson & Johnson η οποία φέρεται πως γνώριζε εδώ και δεκαετίες, ότι τα προϊόντα ταλκ περιείχαν μικρή ποσότητα αμιάντου. Το προιόν Βaby Powder της Johnson & Johnson έχει ανακληθεί μετά από τον εντοπισμό αμιάντου μέσα σε αυτό, από τις αρμόδιες αμερικανικές υπηρεσίες.

Η ανάκληση έρχεται μετά από μήνες διαψεύσεων της εταιρείας για την παρουσία της καρκινογόνου ουσίας στα προϊόντα της με ταλκ, όπως ανέφεραν την Παρασκευή οι New York Times.

Ωστόσο, η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ανίχνευσε ίχνη αμιάντου σε δείγμα που προήλθε από ένα μπουκάλι Βaby Powder το οποίο αγοράστηκε από έναν ηλεκτρονικό έμπορο λιανικής, σύμφωνα με την Johnson & Johnson.

Η παρτίδα του προϊόντος που ανακλήθηκε είναι η # 22318RB και περιλαμβάνει 33.000 μπουκάλια που πουλήθηκαν από έναν μη αναγνωρισμένο έμπορο λιανικής, δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Ernie Knewitz. Πρόσθεσε ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που η Johnson & Johnson έχει αποσύρει το Βaby Ρowder από την αγορά.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Johnson & Johnson αντιμετωπίζει χιλιάδες αγωγές από ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι το Βaby Powder και άλλα προϊόντα με βάση το ταλκ, τους προκάλεσαν καρκίνο.

Ορισμένοι από τους ενάγοντες έχουν μεσοθηλίωμα, ένα επιθετικό καρκίνο που συνδέεται με την έκθεση στον αμίαντο και άλλες ενάγουσες έχουν καρκίνο των ωοθηκών, ο οποίος έχει επίσης συνδεθεί με τον αμίαντο, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Times.

Η Johnson & Johnson δήλωσε ότι στα τεστ που έκανε η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, μόλις τον περασμένο μήνα δεν βρήκε ίχνη αμιάντου. Η εταιρεία λέει ότι η πιο πρόσφατη δοκιμή του FDA βρήκε «απειροελάχιστα ίχνη» αμιάντου σε δείγματα από ένα μόνο μπουκάλι.