Οι στόχοι υγείας που σίγουρα μπορείς να βάλεις και να... πετύχεις φέτος

13.01.2020
Οι στόχοι υγείας που σίγουρα μπορείς να βάλεις και να... πετύχεις φέτος
Οι απλές βελτιώσεις που μπορείς σίγουρα να κάνεις στην καθημερινότητα σου

Είτε είσαι πιστή στο "νέο έτος, νέος εαυτός" είτε όχι, το νέο έτος σηματοδοτεί συνήθως ένα νέο ξεκίνημα. Και αυτό το έτος, με μια ολόκληρη νέα δεκαετία να ολοκληρώνεται, έχει κάνει πολλούς να αισθάνονται ακόμα περισσότερο πως έχουν την ευκαιρία σε νέους, καθαρούς στόχους.

Δες και αυτό: Τα πιο περίεργα σημάδια που μαρτυρούν ότι έχεις έλλειψη σιδήρου

Παρακάτω θα βρεις μερικές απλές βελτιώσεις που μπορείς να κάνεις στην καθημερινότητα σου:

Πίνε περισσότερο νερό
Στον τομέα των "μικρών βημάτων που κάνουν μεγάλη διαφορά", το νερό είναι βασιλιάς. Εκτός από το να σε κρατάει ενυδατωμένη, το νερό βοηθά στην παροχή οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών στα κύτταρα σε όλο το σώμα και βοηθά τα όργανα σου να ξεπλένουν τα απόβλητα.

Προτεραιότητα στη φροντίδα του εαυτού
"Για κάποιους, η φροντίδα του εαυτού μπορεί να σημαίνει οριοθέτηση με τους συναδέλφους ή με τις προσωπικές τους σχέσεις", λέει η ψυχολόγος Natasha Bhuyan. "Για άλλους, ίσως να σημαίνει να ένα καλό βιβλίο, υγιεινή διατροφή, καλός ύπνος και αποσύνδεση από τα κοινωνικά μέσα».
Ό,τι κι αν σημαίνει για εσένα, σκέψου τι σε κάνει να αισθάνεσαι πραγματικά καλά και βάλε το προτεραιότητα στην καθημερινότητα σου.

Αυτό το είδες; Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν αντικαταστήσεις τα αναψυκτικά με ανθρακούχο νερό

Μη ξεχνάς την πρόληψη

Πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι μια προληπτική εξέταση μπορεί επίσης να τους βοηθήσει να διαχειριστούν την ψυχική τους υγεία, τον ύπνο, τις διατροφικές τους συνήθειες και την υγεία τους γενικότερα.

Προσπάθησε να κάθεσαι λιγότερο
Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο αν δουλεύεις οχτάωρο καθιστή μπροστά σε έναν υπολογιστή όλη την ημέρα, αλλά το κάθισμα για παρατεταμένες περιόδους έχει συσχετιστεί με αυξημένο άγχος και υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο διάφορων προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένων των καρδιαγγειακών παθήσεων και ακόμη και του διαβήτη. Μελέτες δείχνουν ότι η κίνηση για μόλις δέκα λεπτά την ημέρα μπορεί να μειώσει αυτούς τους κινδύνους για την υγεία.

Μείωσε το αλκοόλ
Αυτό δε σημαίνει πως θα πρέπει να αποχωριστείς εντελώς το αγαπημένο σου κρασί, αλλά το να προσπαθήσεις να μείνεις στο ένα ποτήρι αντί για δύο ή το να περιοριστείς εντελώς για λίγες μέρες ή μερικές εβδομάδες. Δεν είναι μυστικό ότι η κατανάλωση υπερβολικών ποσοτήτων αλκοόλ δεν είναι το καλύτερο για εμάς και το σώμα μας.

Διάβασε επίσης: Νιώθεις ότι ο χειμώνας σε κουράζει; Δες πώς να προστατευτείς