Έχεις ταχυκαρδία; Να τι μπορεί να φταίει

28.01.2021
Έχεις ταχυκαρδία; Να τι μπορεί να φταίει
Τι συμβαίνει όταν η καρδιά σου χτυπά γρήγορα χωρίς να "φταίει" ο έρωτας;

Στην πιο αθώα της μορφή, η ταχυκαρδία συχνά συνδέεται με τον έρωτα και τις πεταλούδες στο στομάχι. Τι γίνεται όμως όταν δεν η ταχυκαρδία σου επιμένει και ξέρεις ότι δεν ευθύνεται το αγαπημένο σου πρόσωπο;

Δες και αυτό: Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν σταματήσεις να καταναλώνεις γαλακτοκομικά προϊόντα

Παρακάτω θα βρεις τους πιο συνήθεις λόγους για τους οποίους έχεις ταχυκαρδία:

Ήπιες υπερβολικά πολύ καφέ
Η υπερβολική κατανάλωση καφέ προκαλεί έκτακτη συστολή του μυοκαρδίου, που καταλήγει σε ταχυκαρδία ή αρρυθμία. Προσπάθησε να περιορίσεις τις ποσότητες καφέ που καταναλώνεις ή προτίμησε να τον απολαύσεις με γεμάτο στομάχι.

Είσαι αγχωμένη
Το άγχος επιταχύνει την κυκλοφορία του αίματος και τον ρυθμό της αναπνοής και διεγείρει την έκκριση ορμονών από τα επινεφρίδια. Από αυτό, το νευρικό σύστημα επηρεάζεται άμεσα και οδηγεί σε αύξηση των παλμών και του ρυθμού της καρδιάς.

Αυτό το είδες; Περπάτημα: Τα 5 οφέλη για την ψυχική και σωματική σου υγεία

Έχεις έλλειψη σιδήρου
Είναι σημαντικό να κάνεις εξετάσεις αίματος για να ενημερωθείς για τα επίπεδα του αιματοκρίτη και της φεριτίνης σου. Αν βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα, το πιο πιθανό είναι πως θα πρέπει να αυξήσεις την πρόσληψη σιδήρου.

Δεν κοιμάσαι αρκετά
Όταν δεν είσαι ξεκούραστη, προκαλείται διέγερση παρόμοια με αυτή της νευρικότητας, καθώς ο οργανισμός παράγει αδρεναλίνη και τα αποτελέσματα να αποτυπώνονται στους χτύπους της καρδιάς σου.