Τσάι με θεραπευτικές ιδιότητες

31.08.2009
Ενα από τα πιο αγαπημένα ροφήματα σε όλο τον κόσμο, το τσάι, έχει σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, διατηρούν την υγεία, ακόμη και τη νεότητα.

Ενα από τα πιο αγαπημένα ροφήματα σε όλο τον κόσμο, το τσάι, έχει σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, διατηρούν την υγεία, ακόμη και τη νεότητα. Ας δούμε όμως αναλυτικά τις ξεχωριστές ιδιότητες των διαφορετικών ποικιλιών.

Μαύρο τσάι: πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, προστατεύει την καρδιά, καταπολεμάει τις ελεύθερες ρίζες, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και περιέχει τη μισή καφεΐνη από τον καφέ.

Τσάι με άρωμα περγαμόντο: βοηθάει στην πέψη, διεγείροντας τα ένζυμα του στομάχου.

Πράσινο τσάι: περιέχει ακόμη περισσότερα θρεπτικά στοιχεία και αντιοξειδωτικές ουσίες που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Βοηθάει στην πρόληψη του διαβήτη και άλλων σοβαρών ασθενειών, μειώνει τη χοληστερίνη.

Τσάι ρόιμπος: ένα από τα πιο υγιεινά τσάγια, δεν περιέχει καθόλου καφεΐνη, είναι πιο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά από το μαύρο τσάι, ωφελεί την επιδερμίδα και ανακουφίζει τις δερματικές παθήσεις. Ανακουφίζει από τον μετεωρισμό και τις κράμπες και έχει αντιφλεγμονώδη δράση.

Τα ροφήματα από βότανα είναι γνωστά για την ευεργετική τους δράση σε πολλά προβλήματα υγείας. Η μέντα και ο δυόσμος διεγείρουν την παραγωγή γαστρικών υγρών και βοηθούν στη λειτουργία της πέψης. Το γνωστό μας χαμομήλι είναι ιδανικό για να χαλαρώσετε και έχετε έναν ξεκούραστο ύπνο. Το τζίντζερ προσφέρει άμεση ανακούφιση από τη ναυτία.