To φενγκ σούι των διακοπών για σούπερ καλοκαίρι!

11.07.2011
Θέλεις να περάσεις ένα τέλειο καλοκαιράκι χωρίς απρόοπτα να σου χαλάσουν τις διακοπές; Επειδή και οι διακοπές θέλουν το φενγκ σούι

Θέλεις να περάσεις ένα τέλειο καλοκαιράκι χωρίς απρόοπτα να σου χαλάσουν τις διακοπές; Επειδή και οι διακοπές θέλουν το φενγκ σούι τους διάβασε παρακάτω πώς θα καταφέρεις να πάρεις μαζί σου όλο το καλό κάρμα και να απολαύσεις τις διακοπές σου χωρίς κακοτυχίες, κακοκαιρίες και όποια άλλη αναποδιά μπορείς να φανταστείς!

Τα βασικά που πρέπει να θυμάσαι πριν κλείσεις πίσω σου την Αθήνα και όπου φύγει- φύγει δεν είναι πολλά! Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές και πέρασε ονειρεμένο καλοκαίρι με τις ευλογίες του φενγκ σούι:

Το ψυγείο φυγείν αδύνατον: πριν κλείσεις την καλοκαιρινή σου βαλίτσα φρόντισε να καθαρίσει από το ψυγείο σου όλα τα χαλασμένα τρόφιμα ή αυτά που ετοιμάζονται να λήξουν, για να μη ρισκάρεις το να μη μπορείς να πάρεις ανάσα όταν επιστρέψεις και χαλάσεις για τα καλά τη διάθεση σου.

Η καθαριότητα είναι το παν: οκ μπορεί να έχουν πάρει τα μυαλά σου νησιώτικο αέρα γιατί ετοιμάζεσαι για κάποιο σούπερ νησάκι όμως το σπιτάκι σου που θα μείνει πίσω να σε περιμένει το σκέφτηκες καθόλου; Άφησε το σπίτι σου στην τρίχα έτσι ώστε η θετική του ενέργεια να σε συντροφεύει στις διακοπές αλλά και για να μην πάθεις και αμόκ με την επιστροφή σου!

Ο καπνός, οι στάμπες και τα άλλα δεινά: αν πας στο ξενοδοχείο που έχεις κλείσει και δε σου αρέσει το δωμάτιο, το πιο πιθανό είναι να μην περάσεις καλά. Αν το δωμάτιο μυρίζει, τα σεντόνια έχουν στάμπες, το κρεβάτι είναι άβολο και το δωμάτιο δεν έχει πατζούρια το πιο πιθανό είναι να καταστραφούν οι μέρες χαλάρωσης και να μεταμορφωθούν σε μέρες εκνευρισμού. Κάνε λοιπόν ότι περνάει από το χέρι σου για να αλλάξεις δωμάτιο και αν δεν υπάρχει πήγαινε σε άλλο ξενοδοχείο! Το παν είναι να νιώθεις όμορφα στο χώρο αυτό για να μπορέσει σαν χαλαρώσεις.

Τις βαλίτσες και τα μάτια σου: μόλις φτάσεις μπορεί να θέλεις να πας αμέσως στην παραλία για βουτιές όμως, αυτό που πρέπει να κάνεις πρώτα απ’ όλα είναι να τακτοποιήσεις τις βαλίτσες σου και τα ρουχαλάκια σου για να νιώσεις οικεία και άνετα στο χώρο σου.

Καθάρισες: για να αφήσεις την θετική ενέργεια να κυλήσει και να μην κωλύσει πουθενά καθάρισε το χώρο σου ανάλογα με τις ανάγκες σου. Ακόμη και να δε σου αρέσει η διακόσμηση του δωματίου φτιάξε τα έπιπλα ανάλογα με το γούστο σου γιατί για να περάσεις τέλεια στο χώρο πρέπει πρώτα από όλα να νιώθεις τέλεια!

Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου: αν ο καθρέφτης βρίσκεται απέναντι από το κρεβάτι σου μην περιμένεις να απολαύσεις τις διακοπές σου! Άλλαξε θέση στο κρεβάτι ή τον καθρέφτη ή στην εσχάτη περίπτωση άλλαξε δωμάτιο. Το καλύτερο βέβαια αν είναι δύσκολο να μετακινηθεί είναι να τον σκεπάσει με ένα σεντονάκι και problem solved!

Η πόρτα του μπάνιου: πρέπει να είναι κλειστή αν δε θέλεις να σου ρουφήξει όλη την ενέργεια! Πριν πέσεις για ύπνο κλείσει την πόρτα και όνειρα γλυκά!

Φωτογράφε, τράβα μια φωτογραφία: στο μπαλκόνι του ξενοδοχείου με τον αγαπημένο σου αγκαλιά, κάτω από τάστε΄ρι8α απολαμβάνει ένα ποτήρι κρασί! Τι πιο ωραίο σκηνικό από αυτό; Τράβηξε λοιπόν όσες περισσότερες φωτογραφίες μπορείς χωρίς να φτάνεις στην υπερβολή και θα δεις πώς θα παίρνεις τα επάνω σου τα δύσκολα χειμερινά βράδια!

Της επιστροφής: μόλις γυρίσεις στο σπίτι από τις διακοπές σου φρόντισε να αδειάσεις τις βαλίτσες σου για να μπορέσεις να επιστρέψεις στην καθημερινότητα σου. Αν αφήσεις τις βαλίτσες δίπλα στην εξώπορτά σημαίνει ότι θα έχεις πάντα τάσεις φυγής!

Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη, πηγή: Astra& Orama