Οι αλλαγές στα ερωτικά σου τον Απρίλιο

01.04.2013
Εδώ και περίπου δύο μήνες ο Άρης και η Αφροδίτη, πλανήτες που επηρεάζουν τις ερωτικές και τις κοινωνικές σχέσεις μας, βρίσκονται σε στενή προσέγγιση.

Το πρώτο δωδεκαήμερο του Απριλίου, λοιπόν, αυτή θα είναι σχεδόν ακριβής στον Κριό, στα μέσα του μήνα θα «χαλαρώσει» λίγο, καθώς η Αφροδίτη περνάει στον Ταύρο, ενώ θα «ενεργοποιηθεί» ξανά την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου, όταν ο Άρης βρεθεί επίσης στον Ταύρο (στις 20). Πάντοτε η προσέγγιση Αφροδίτης - Άρη οδηγεί σε αλλαγές στις σχέσεις των ανθρώπων, όχι υποχρεωτικά δυσάρεστες, αλλά συνήθως απότομες.

Οι αιφνίδιες μεταβολές στη ζωή μας, σε συναισθηματικό επίπεδο και όχι μόνο, είναι γεγονός εδώ και καιρό. Πιστεύω όμως ότι στο τέλος του Απριλίου, εξαιτίας της Έκλειψης της Σελήνης, της παρουσίας των δύο παραπάνω πλανητών στον Ταύρο και της αντίθεσής τους με τον Κρόνο από τον Σκορπιό, θα συμβούν καταστάσεις καταλυτικής σημασίας. Έτσι, υπάρχει πιθανότητα ένα τέλος να φέρει μια νέα αρχή.

Από αστρολογικής άποψης, η Αφροδίτη ρυθμίζει τις ανθρώπινες σχέσεις με επίκεντρο τον συναισθηματικό και τον ερωτικό τομέα και συμβάλλει στη διατήρηση της ψυχικής ισορροπίας. Ο Άρης, από την άλλη, έχει να κάνει με τη συγκίνηση, την επιθετικότητα και τη διεκδίκηση, και στον Ταύρο γίνεται πιο απόλυτος. Εξαιτίας της θέσης του στις επιρροές αυτής της περιόδου θα οδηγήσει στην άμεση έκφραση των συναισθημάτων Άρα η συμπεριφορά των ανθρώπων στην ερωτική και κοινωνική ζωή τους θα χρωματιστεί με επιθετικότητα, ισχυρογνωμοσύνη και αδιαλλαξία. Πιθανόν όμως να είναι και απαραίτητη η εκδήλωση αυτών των τάσεων, ώστε να κλείσουν τον κύκλο τους όσες σχέσεις δεν έχουν πλέον μέλλον.

Από την άλλη, έχουμε και τη θετική, όσο μπορεί να είναι αυτή την περίοδο, πλευρά της «συνάντησης» Άρη και Αφροδίτης: ξαφνικές γνωριμίες, κεραυνοβόλοι έρωτες, συμπάθειες με προοπτική. Ανεξαρτήτως αν οι δεσμοί που θα ξεκινήσουν τώρα διαρκέσουν λίγο ή πολύ, θα έχουν κάτι ξεχωριστό. Η περίοδος αυτή λοιπόν έχει ενδιαφέρον, τουλάχιστον για όλους εκείνους που διεκδικούν την αγάπη, που επιθυμούν να έχουν έναν δεσμό, που βλέπουν τον έρωτα ως στήριγμα μπροστά στις δυσκολίες. Το ότι η Έκλειψη στις 25 μαζί με τον Κρόνο δυσκολεύουν λίγο τα πράγματα ίσως να είναι απαραίτητο για να δοκιμαστεί η αντοχή εκείνων που θέλουν να επιμένουν στο συναισθηματικό παιχνίδι, που δίνει ζωή στα όνειρα και ελπίδα.

Το αστρολογικό προφίλ του μήνα- Όταν οι ελιγμοί είναι αναγκαίοι

Ο Απρίλιος του 2013 είναι ένας μήνας ραγδαίων εξελίξεων τόσο σε πολιτικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Κατά τη διάρκειά του θα προκύψουν γεγονότα καθοριστικής σημασίας, που θα έχουν διάρκεια, γι’ αυτό είναι σκόπιμο οι αντιδράσεις μας και η διαχείριση των καταστάσεων να βασίζονται στην προσοχή, την ψυχραιμία και τη διαλλακτικότητα. Την περίοδο αυτή θα κλείσουν κάποια κεφάλαια και θα ανοίξουν άλλα σε πολλούς σημαντικούς τομείς. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός αυτό να αντιμετωπιστεί ψύχραιμα.

Από πλανητικής πλευράς οι θετικές όψεις φαίνεται να είναι περιορισμένες, ενώ οι δυσαρμονικές τονίζονται. Αυτό σημαίνει ότι καλούμαστε να αγωνιστούμε ενάντια σε αντιξοότητες. Το πνεύμα του Κριού, που είναι ατίθασο, αλλά και του Ταύρου, που θα το διαδεχθεί και είναι πεισματικό, θα γίνουν αισθητά. Άλλωστε πάντα η εποχή της άνοιξης έχει εκτός από αναγεννησιακό και επιθετικό χαρακτήρα...

Η Έκλειψη της Σελήνης στις 25 Απριλίου θα κλείσει το μήνα διαταράσσοντας την ενέργεια και ανατρέποντας τις ισορροπίες στις οικονομικές συναλλαγές, στο εμπόριο και γενικά στον κόσμο του χρήματος. Χρειάζονται λοιπόν διαλλακτικότητα, ψυχραιμία και μεθοδικότητα, ώστε να αποφευχθούν οι ανοιχτές αντιπαραθέσεις ή οι προκλητικές ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ρήξη.

Σε διεθνές επίπεδο, η πολιτική ένταση θα είναι χαρακτηριστική, ενώ τα οικονομικά προβλήματα θα συνεχίσουν να πιέζουν και ο δείκτης ανεργίας θα σημειώσει άνοδο. Βέβαια θα παρατηρηθεί κίνηση γύρω από θέματα εμπορικά και ενεργειακά, ενώ θα γίνουν συζητήσεις και προτάσεις για το διακανονισμό διαφορών μεταξύ κρατών. Για την Ελλάδα η κατάσταση θα είναι αρκετά δύσκολη, ενώ μεγάλα προβλήματα θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση στο χώρο της διοίκησης, της βιομηχανίας αλλά και της εξωτερικής πολιτικής.

Το σημαντικότερο είναι πως πολλά από τα οικονομικά προβλήματα θα παραμείνουν άλυτα, ενώ τα προτεινόμενα μέτρα θα αποδειχθούν ανεπαρκή. Παρ’ όλ’ αυτά κάποια νομοσχέδια ή μυστικές συμφωνίες θα επικυρωθούν.

Οι συνθήκες διαβίωσης θα αλλάξουν για πολλούς, όπως και τα μελλοντικά σχέδια των περισσότερων από εμάς. Οι δυσκολίες πρέπει να αντιμετωπιστούν με σύνεση και υπομονή. Όλοι μας πρέπει να δούμε ρεαλιστικά τα προβλήματά μας και να μην ελπίζουμε σε βοήθειες εκεί που είναι φανερό ότι δεν υπάρχουν. Γενικά, η φετινή άνοιξη δείχνει την αναγκαιότητα για βαθύτερες αλλαγές.

Ο μήνας Απρίλιος δίνει το έναυσμα για μια μεγάλη στροφή στον τρόπο ζωής μας, που λίγο ή πολύ όλοι πρέπει να επιχειρήσουμε.


Φωτιά

Κριός: Κράτα γερά το τιμόνι! Πρόσεξε ιδιαίτερα στη διαχείριση χρημάτων και συναισθημάτων αυτόν το μήνα. Η ανάγκη σου για υλική και συναισθηματική ασφάλεια πιθανόν να μείνει ακάλυπτη, οπότε οι πιθανότητες να πέσεις θύμα εκμετάλλευσης αυξάνονται κατακόρυφα. Ιδιαίτερα όσον αφορά τα οικονομικά... ατυχήματα, υπάρχει το ενδεχόμενο να προέλθουν από την υπερβολικά συντηρητική στάση. Έλεγξε τις παρορμητικές τάσεις σου, απόφυγε τις ανοιχτές αντιπαραθέσεις και ξεπέρασε τη νοοτροπία, ότι το χρήμα μπορεί να γίνει μέσο άσκησης εξουσίας. Από την άλλη, έχε υπόψη ότι η συμπεριφορά σου απέναντι σε δικούς σου ανθρώπους θα αλλάξει, όπως άλλωστε και εκείνων από τους οποίους εξαρτάσε οικονομικά ή ερωτικά.

Λέων: Ζητώντας λιγότερα, θα πάρεις περισσότερα. Το πλησίασμα Αφροδίτης - Άρη στον Ταύρο σε αντίθεση με τον Κρόνο στον Σκορπιό θα τονίσει το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης και θα δοκιμάσει τις προσπάθειές σου να διακριθείς στο περιβάλλον σας. Θα βάλει στην πορεία σου εμπόδια, τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική ζωή σου. Απόφυγε τις ανοιχτές αντιπαραθέσεις, κάνε εκπτώσεις στις φιλοδοξίες σου, υπεράσπισε την οικογένειά σου και προσαρμόσου στην πραγματικότητα, χρησιμοποιώντας τα μέσα που διαθέτεις. Μόνο έτσι άλλωστε θα καταφέρεις να προωθήσεις τις επιδιώξεις σου και να καλύψεις τις βασικές ανάγκες σου. Επίσης, απόφυγε να κάνεις περισσότερα απ’ όσα μπορείς, καθώς και τον ανταγωνισμό.

Τοξότης: Προνόησε και κέρδισε! Το φαινόμενο του μήνα επηρεάζει τομείς όπως η εργασία και η υγεία και δημιουργεί παρασκήνιο στις κοινωνικές σχέσεις σας. Απόφυγε να εκτεθείς σε κινδύνους, σκέψου τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας σου, μην πιέζεις καταστάσεις και άτομα, διαχειρίσου προνοητικά τα χρήματά σου και προπάντων μην επενδύεις τώρα χρόνο ή χρήματα σε επιχειρηματικά πλάνα. Το κλίμα που θα διαμορφωθεί σου επιφυλάσσει κούραση, και ψυχολογική. Προσπάθησε να αναπληρώσεις έξυπνα κάποιες από τις ελλείψεις σου και μην απομακρύνεσαι από φίλους που μπορούν να σας καταλάβουν. Τέλος, αποδέξου την αποκάλυψη μιας αλήθειας στα ερωτικά σου, όσο κι αν είναι αρνητική ή απότομη.


Γη

Ταύρος: Πήγαινε με το ρεύμα! Η Αφροδίτη και ο Άρης εστιάζουν την παρουσία και τη δύναμή τους στο ζώδιό σου, ενδεχομένως λοιπόν να κλονιστεί σοβαρά κάποια από τις επαγγελματικές ή τις αισθηματικές σχέσεις σου. Ο Άρης θα απαιτήσει να βρεθούν λύσεις, η αντίθεση της Αφροδίτης με τον Κρόνο θα σε υποχρεώσει να πάρεις συγκεκριμένες αποφάσεις, ενώ η σύμπτωση της σεληνιακής Έκλειψης δηλώνει ότι αυτή την περίοδο κάτι θα τελειώσει οριστικά ώστε να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο, γεγονός που θα απαιτήσει διάθεση για προσαρμογή εκ μέρους σας. Η δοκιμασία θα σε κάνει πιο ώριμη και δυνατή και θα σε προετοιμάσει να αναλάβεις ευθύνες. Μην αφήσεις το πείσμα σου να σε παραπλανήσει και διατηρήσεις την ψυχραιμία και τη στωική διάθεσή σου.

Παρθένος: Κάνε τους ελιγμούς σου, συμφέρει. Για εσένα το πλησίασμα Άρη - Αφροδίτης στον Ταύρο σε αντίθεση με τον Κρόνο είναι λιγότερο επιβλαβής. Θα σε ωθήσει να πάρεις αποφάσεις, ερχόμενοι σε συμφωνία με το γενικότερο κλίμα της εποχής. Βέβαια δεν θα λείψουν κάποιες δυσκολίες στις υποθέσεις που σε απασχολούν τελευταία. Προσπάθησε να αποφύγεις τις αντιπαραθέσεις, οι οποίες άλλωστε μπορεί να σε οδηγήσουν σε παρεξηγήσεις. Πρέπει να ελιγχθείς ώστε να μην ανατραπούν τα σχέδιά σας, φρέναρε τις παρορμήσεις σου, ερωτικές ή άλλες, και άφησε πρώτα τους άλλους να ανοίγουν τα χαρτιά τους πριν το κάνεις οι ίδιοι. Επίσης, φιλοσόφησε το μπροστά στις ανεπιθύμητες αναβολές, δώσε προσοχή σε νομικά προβλήματα, μην κλείνεις συμφωνίες και απόφυγε τα ταξίδια.

Αιγόκερως: Δώσε χρόνο στις καταστάσεις. Το φαινόμενο του μήνα αρχικά θα ευαισθητοποιήσει τις σχέσεις σου και θα φρενάρει τη δημιουργικότητά σου. Ευτυχώς όμως αυτό μπορεί να αλλάξει γρήγορα, αν δεν μείνεις άπραγη. Οι καταστάσεις θα σε αναγκάσουν να αναθεωρήσεις τα σχέδιά σου και θα σε υποχρεώσουν να περιορίσεις τις επιθυμίες αλλά και τις απαιτήσεις σου. Δεν θα λείψουν τα επεισόδια στην ερωτική σου ζωή, άλλο τόσο όμως και η συμπαράσταση ενός ανθρώπου στις δυσκολίες. Δοκιμασίες θα περάσεις στον δημιουργικό χώρο και στα ζωτικής σημασίας αισθηματικά σου, σε καθημερινή βάση. Επιστράτευσε την αντοχή και την υπομονή σου και δώσε μια πίστωση χρόνου μέχρι να ξεπεραστεί η θύελλα.

Αέρας

Δίδυμοι: Αποκαλύψεις και διαπιστώσεις. Το φαινόμενο του μήνα στην περίπτωσή σου θα δημιουργήσει έντονο παρασκήνιο και θα προκαλέσει μια απροσδιόριστη αναταραχή σε νευραλγικούς τομείς της ζωής σου. Το περιβάλλον σου θα σε απασχολήσει έντονα. Εύκολα μπορεί να χαθεί μέρος από τον ελεύθερο χρόνο σου και να επηρεαστεί ο δυναμισμός σου. Φυλάξτε τα νώτα σου και προσπάθησε να μην επηρεάζεσαι από τη συμπεριφορά των ατόμων γύρω σου. Πιθανόν κάποια γεγονότα να σε ωθήσουν να ψάξεις αλήθειες των οποίων η αποκάλυψη θα σε τραυματίσει συναισθηματικά. Απόφυγε τα ριψοκίνδυνα εγχειρήματα, τις ακατάλληλες παρέες, την ανάμειξη σε μηχανορραφίες. Έλεγξε τη συμπεριφορά σου, μην εκτίθεσαι σε κινδύνους και μην προκαλείς.

Ζυγός: Όταν πρέπει, συμβιβάσου. Πρωταρχικό σου μέλημα αυτή την περίοδο θα πρέπει να είναι η τακτοποίηση εκκρεμοτήτων, κυρίως των οικονομικών. Στα αισθηματικά σου, από την άλλη, προτίμησε πρόσκαιρα τη συνθηκολόγηση, αν δεν είσαι έτοιμη να τελειώσεις τη σχέση σου. Καλό είναι να φανείς συντηρητική στη διαχείριση των οικονομικών σου και μην παρασύρεσαι από υποσχέσεις για οικονομικές εξυπηρετήσεις. Επίσης, μην κάνεις αγοραπωλησίες, περιττά έξοδα, ή πάρεις μεγάλα ρίσκα. Αποδέξου τις αλλαγές που γίνονται, ακόμα και στην ερωτική σου ζωή, και αναζήτησε συμμάχους στο πρόσωπο αυτών που έχουν γνώση και δύναμη. Αυτοί μπορούν να σε συμβουλέψουν ή να σου συμπαρασταθούν πραγματικά.

Υδροχόος: Διατηρήστε τον έλεγχο. Η αντίθεση του Κρόνου με τους Άρη και Αφροδίτη στον Ταύρο επηρεάζει το μεσουράνημα του ωροσκοπίου σου. Έτσι, θα αυξηθούν οι καθυστερήσεις στον επαγγελματικό τομέα και θα προκληθεί σύγχυση στην αισθηματική ζωή σου. Σε συνάρτηση μάλιστα με την Έκλειψη Σελήνης στις 25, είναι πολύ πιθανό να σε διαποτίσει ένα συναίσθημα πικρίας, και να νιώσεις απομονωμένη από αγαπημένα πρόσωπα και ταυτόχρονα κυκλωμένοι από προβλήματα που φαντάζουν αξεπέραστα. Μην παραδίδεις τα όπλα, διατήρησε την ψυχραιμία σου, βρες έξυπνα αντίδοτα γι’ αυτή την αναπόφευκτη αλλά πρόσκαιρη δοκιμασία και μην αφεθείς στην παρόρμηση ή τον εγωισμό. Θα κάνεις σοβαρά λάθη.


Νερό

Καρκίνος: Ξέχασε τις υπερβολές! Ο Άρης και η Αφροδίτη στον Ταύρο και σε αντίθεση με τον Κρόνο στον Σκορπιό θα επηρεάσουν τις φιλοδοξίες σου και θα δοκιμάσουν τις σχέσεις σου. Σε κάποιες περιπτώσεις θα σε υποχρεώσουν να απομονωθείς από το άμεσο περιβάλλον σου. Αποφύγε αυτή την περίοδο την εφαρμογή σχεδίων που έχεις κατά νου. Συζήτησε τά προχώρησε στη δράση τους καλοκαιρινούς μήνες. Επίσης, μη βάζεις ανέφικτους στόχους και μην αναλαμβάνεις υποχρεώσεις, οικονομικές ή κοινωνικές, με την ελπίδα ότι θα μπορέσεις να τις διεκπεραιώσεις στο έπακρο. Όπως όλοι, πρόσεχε τη συμπεριφορά σου στην ερωτική σου ζωή και στις κοινωνικές συναναστροφές σου, κυρίως όταν είσαι συναισθηματικά φορτισμένη.

Σκορπιός: Βασίσου στις δικές σου δυνάμεις. Μετά τους Ταύρους, εσείς οι Σκορπιοί είστε που επηρεάζεστε πιο άμεσα από το φαινόμενο του Απριλίου. Η αντίθεση του Κρόνου σε σχέση με τον Άρη και την Αφροδίτη στον Ταύρο εγκαινιάζει μια αποφασιστική φάση στα αισθηματικά σου αλλά και στις σχέσεις σου, γενικά. Με αφορμή το φαινόμενο θα πρέπει να αναζητηθούν άμεσα λύσεις στις δυσκολίες. Επιστράτευσε το απόθεμα των αντοχών σου και βασίσου στις δυνάμεις σου. Αντιμετώπισε ψύχραιμα το ενδεχόμενο ενός χωρισμού και μην περιμένεις από τους άλλους να σε καταλαβαίνουν απόλυτα. Επίσης, υπεράσπισε σχέσεις που μπορούν να σωθούν και τερματίστε άλλες που έχουν ουσιαστικά τελειώσει. Σκέψου καλά και για την δουλειά σου!

Ιχθύες: Σταθερότητα και σύνεση! Το φαινόμενο του μήνα θα σε υποχρεώσει να αναθεωρήσεις κάποιες ιδέες, ώστε να τις υλοποιήσεις αργότερα. Θα συγκρουστείς με πολλούς, κυρίως με συνεργάτες και συγγενείς σου, θα επιφορτιστείς με προβλήματα άλλων, όσοι έχετε το σύνδρομο του καλού Σαμαρείτη, και θα λειτουργήσεις σαν εξισορροπιστής σε διαφωνίες δικών σου ανθρώπων. Για να μην κινδυνέψουν τα όνειρά σου, χρειάζεται να χαμηλώσεις τους τόνους. Χρειάζεται επίσης προσοχή ώστε να μην πέσεις θύμα κλοπής ή εκμετάλλευσης. Γενικά, απόφυγε τα σχόλια, καθώς και τους πολυσύχναστους χώρους, και οδήγησε προσεκτικά. Το διάστημα αυτό είναι ακατάλληλο για συμφωνίες. Περίμεν να περάσει ο καιρός μέχρι τις αρχές Ιουνίου.

Από τον Κώστα Λεφάκη, Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη