Τα άστρα μαρτυρούν τις επαγγελματικές σου ευκαιρίες

02.05.2013
Τον τελευταίο καιρό η δουλειά, τα έσοδα και ακόμα περισσότερο τα έξοδα μας απασχολούν και όχι άδικα. Κι αυτό που αναζητούμε είναι ευκαιρίες που θα μας επιτρέψουν να ανασάνουμε οικονομικά και να χαμογελάσουμε. Αυτός ο μήνας φέρνει καλά νέα για τα επαγγελματικά, σε όποιο ζώδιο κι αν ανήκεις. Αρκεί να ξέρεις πότε και πώς να κινηθείς!

Υπάρχει άραγε κατάλληλη εποχή για να κάνεις το επόμενο βήμα στην καριέρα σου; Μπορούμε να μιλάμε για σωστό timing, κι αν ναι, πώς ορίζεται αυτό; Με έντονη πλανητική παρουσία στον Ταύρο (Ερμής 1-15/5, Αφροδίτη 1-8/5, Άρης 1-30/5) και την ηλιακή έκλειψη της 10ης Μαΐου στο ίδιο ζώδιο, είναι σαν να έχεις μπροστά σου μια ανοιχτή τηλεόραση και να σου έχουν κλέψει το τηλεκοντρόλ, αναγκάζοντάς σε να αναλάβεις τον παθητικό ρόλο του δέκτη. Είναι σαν να μην μπορείς να σκεφτείς πού θα βρεις αγγελίες για εργασία, πώς θα χρηματοδοτήσεις το μισοτελειωμένο εργασιακό πλάνο σου, πού θα βρεις χρόνο για να συζητήσεις τις ιδέες που έχεις σχετικά με μια νέα συνεργασία.

Ακόμα κι όταν η Αφροδίτη περάσει στους Διδύμους, στις 9/5 και φέρει μπροστά σου άτομα που με την πρώτη χειραψία σου προτείνουν μια εκδρομή, θα πιστέψεις πως πρόκειται για ερωτική προσέγγιση μέσω ενός ταξιδιού αναψυχής. Ακόμα κι όταν ο Ερμής περάσει στους Διδύμους, στις 15/5, και μετατρέψει το μυαλό σου σε κινητήρα που ανεβάζει στροφές, θα θεωρήσεις πως αυξήθηκαν οι εξωτερικοί θόρυβοι, με αποτέλεσμα να πρέπει να σκέφτεσαι δυνατά για να αντεπεξέλθεις στις νέες συνθήκες στο περιβάλλον σου.

Τι θα έχεις όμως να πεις όταν το τρίτο δεκαήμερο του μήνα οι συναντήσεις με άτομα που σας ανοίγουν νέες πόρτες αρχίσουν να πολλαπλασιάζονται; Τι θα κάνεις όταν έρθει κάποιος/κάποια και σου προτείνει να συγχρηματοδοτήσει την ιδέα σου με στόχο να τη δεις να υλοποιείται; Πώς θα αντιδράσεις απέναντι στις λεκτικές αντιπαραθέσεις με όποιον/όποια προσπαθήσει να σου μιλήσει για την ανάγκη για αφοσίωση στο εργασιακό πρότυπο που σε έχουν φυτέψει κάνοντάς σου λοβοτομή; Μήπως η σεληνιακή έκλειψη στις 25/5 είναι η ευκαιρία για να απαντήσετε στο ερώτημα: «Ή τώρα ή ποτέ»;

Για να δούμε αν ισχύει για όλους, και κάτω από ποιες συνθήκες…

Επαγγελματικές προβλέψεις

Κριός: Αν ο μήνας ξεκινήσει με εσένα να μετράς τα χρήματά σου, υπολογίζοντας έσοδα και έξοδα και κρατώντας λεπτές ισορροπίες σε προϋπολογισμούς τρόμου, τότε ίσως να βιώνεις την ώρα που προσπαθείς να επαναπροσδιορίσεις τον εαυτό σου μέσα από τα υπάρχοντά σου. Με την πάροδο όμως των ημερών, και ειδικά κατά το δεύτερο μισό του Μαΐου, θα αρχίσεις να καταλαβαίνεις πως ό,τι πολύτιμο κουβαλάς πάνω σου είναι η αποφασιστικότητα να επενδύεις σε καινοτόμες ιδέες, να εμπνέεσαι από ανθρώπους που τολμούν και να παθιάζεστε με ιστορίες που σε ταξιδεύουν. Αν πράγματι σκέφτεσαι να τολμήσεις κάτι, τότε επένδυσε στο δεύτερο μισό του μήνα, που θα φέρει στο προσκήνιο άτομα με φρέσκες ιδέες.

Ταύρος: Με έντονη πλανητική δραστηριότητα στο ζώδιό σου και την ηλιακή έκλειψη στις 10 Μαΐου, αυτός δεν είναι και ο πιο ευνοϊκός μήνας για τολμηρές επαγγελματικές κινήσεις. Αυτό λοιπόν που μπορείς να κάνεις είναι να επενδύσεις στην εργασία που ήδη έχεις, να δυναμώσεις τις μηχανές και να αποδείξεις πως μπορείς να θεωρείσαι ακόμα πιο φερέγγυοι και αποτελεσματικοί, κάτι που θα απομακρύνει σκέψεις περί απόλυσης. Το δεύτερο μισό του μήνα θα μπορούσε να φέρει νέο αέρα στα επαγγελματικά σου, αφού είναι πιθανό να χωρέσεις και μια δεύτερη πηγή εσόδων στη ζωή σας ή να σταθείς επιτέλους τυχερή στην εύρεση εργασίας.

Δίδυμο: Το πρώτο δεκαήμερο του μήνα προτείνω να δώσεις στον εαυτό σου το περιθώριο να εκδηλώσει την πλευρά του που αντέχει στην πίεση και ανέχεται τη θυσία των προσωπικών επιθυμιών για χάρη της επαγγελματικής ευσυνειδησίας. Με την είσοδο και του Ερμή στο ζώδιό σας στις 15 Μαΐου, μετά από αυτή της Αφροδίτης στις 9, οι ιδέες που κατεβάζεις και οι συναντήσεις που κάνεις θα σου επιτρέψουν να ονειρευτείς το επαγγελματικό μέλλον σου με διαφορετικά χρώματα. Διευρύνεις τον κύκλο των γνωριμιών σας, καλλιεργήσε τις σκέψεις σου για νέα εργασιακά projects, μοιράσου σκέψεις και σχέδια με άτομα που αναζητούν την καινοτομία, και προς το τέλος του μήνα ίσως να έρθει το κέρδος.

Καρκίνος: Δεν ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που θα τολμούσαν να κάνουν δραστικές αλλαγές στην επαγγελματική τους ρότα. Θα θελήσεις να κατοχυρώσεις τα κέρδη σου, να πιαστείς ακόμα πιο γερά από γνωριμίες που σε κρατούν σε δουλειές που έχεις ανάγκη, αλλά θα βρείτε και την ευκαιρία να έρθετε σε επαφή με φίλους και γνωστούς που θα μπορούσαν να βελτιώσουν τη θέση σου στην εργασία που έχεις ήδη ή να δώσουν υποσχέσεις για αλλαγές στο εργασιακό στάτους σου. Με την είσοδο όμως πλανητών στους Διδύμους από το δεύτερο δεκαήμερο του Μαΐου και μετά, αντιλαμβάνεσαι πως η ανάγκη να κλείσεις λογαριασμούς με ένα επαγγελματικό προφίλ που σε έχει κουράσει γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη.

Λέων: Ο Μάιος είναι ένας μήνας που θα σε βοηθήσει να αποκομίσεις κέρδη (υλικά και σε επίπεδο γνωριμιών) ή να βρεις επιτέλους δουλειά μετά από μια μακρά περίοδο αναζήτησης. Αυτό όμως που ίσως να μην κατανοείς σε πρώτη ανάγνωση είναι πως δεν έχει πλέον σημασία να κερδίζεις απλώς περισσότερα χρήματα ή να ανοίγονται δρόμοι επαγγελματικής προόδου σε μια εργασία που ακολουθεί παλιές τεχνοτροπίες μέσα σε μια κοινωνία που θαυμάζει την καινοτομία. Με την είσοδο λοιπόν πλανητών στους Διδύμους το δεύτερο δεκαήμερο του Μαΐου, φρόντισε να έρθεις σε επαφή με άτομα και projects που επενδύουν στη ρήξη με το κατεστημένο και τη γέννηση νέων μορφών απασχόλησης. Σκέψου διαφορετικά.

Παρθένος: Το ξεκίνημα του Μαΐου μπορεί να σε ωθήσει σε σκέψεις και συζητήσεις, σε χαλαρές αποδράσεις και εξόδους, σε μια προσπάθεια να έρθεις κοντά με ανθρώπους και καταστάσεις των οποίων γνωρίζεις το ρόλο και τις δυνατότητες. Άλλωστε, ίσως να προσπαθείς να κάνεις πιο συγκεκριμένες κάποιες από τις ιδέες σας ή να βρεις χρηματοδότηση για την επίτευξη στόχων που προϋποθέτουν κεφάλαιο και οικονομική στήριξη. Πλησιάζοντας όμως στο δεύτερο μισό του μήνα, με την είσοδο της Αφροδίτης και του Ερμή στους Διδύμους, προκύπτουν προτάσεις για αλλαγή αντικειμένου, ενώ οι συζητήσεις οδηγούν σε επαφές με άτομα που ρισκάρουν και είναι διατεθειμένα να ακολουθήσουν τα δημιουργικά σου πλάνα.

Ζυγός: Αυτό που σε φοβίζει στο ξεκίνημα του Μαΐου είναι η οικονομική ανασφάλεια. Μπορεί αυτή η ανασφάλεια να προέρχεται από το/τη σύντροφό σου και τις επαγγελματικές επιλογές του/της, από την επιμονή σου να κυνηγάς να βρεις δουλειά σε έναν τομέα που δεν είναι πλέον προσοδοφόρος, από τη συνήθεια να δουλεύεις με τρόπο που σε κάνει να ρισκάρεις. Με τη σταδιακή είσοδο πλανητών στους Διδύμους από τις 9 Μαΐου, το σκηνικό αλλάζει. Οι επαφές σου με άτομα που έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα ή έχουν να σου προτείνουν κάτι διαφορετικό θα σου δώσουν κατεύθυνση. Προς το τέλος του μήνα μην παραξενευτείς αν όχι μόνο σκέφτεσαι αλλά προσπαθείς να αλλάξεις τόπο ή αντικείμενο εργασίας.

Σκορπιός: Αν δεν έχεις δουλειά, είναι ώρα να σκεφτείς μήπως πρέπει να ρίξεις τα στάνταρ σου και να προσεγγίσεις γνωστούς που μπορούν να σε βοηθήσουν να κάνεις ένα νέο ξεκίνημα. Αν πάλι προκύψει κάτι νέο, καλό είναι να γνωρίζεις πως η κούραση θα αυξηθεί, όπως και οι πιθανότητες να προκύψουν συγκρούσεις με άτομα από τον επαγγελματικό κύκλο σου. Με την πάροδο των ημερών θα προσπαθήσεις να συνδυάσεις τις χρηματικές απολαβές με την ευχαρίστηση στην εργασία σου και να αναμετρηθείς με το τέρας που ονομάζεται συνήθεια. Ευτυχώς οι ευκαιρίες για να βρεις μια καλή ή λιγότερο καλή δουλειά υπάρχουν, δυστυχώς όμως οι συνθήκες για να πετύχεις μια μεγάλη αλλαγή στην καριέρα σας είναι μάλλον ακατάλληλες.

Τοξότης: Είναι σίγουρα κουραστικό να πρέπει να εστιάσεις στις λεπτομέρειες μιας εργασιακής καθημερινότητας που σε... σκοτώνει. Ο Μάιος όμως κάνει ποδαρικό με τέτοιου είδους προθέσεις, με αποτέλεσμα να μην έχεις το χρόνο ή τη διάθεση να αναζητήσεις καλύτερο εργασιακό περιβάλλον ή ευκαιρίες για να επεξεργαστείς τις ιδέες σου, ώστε να κάνεις στροφή στην καριέρα σου. Με την είσοδο όμως της Αφροδίτης (στις 9 Μαΐου) και του Ερμή (στις 15 Μαΐου) στους Διδύμους, σταδιακά η τύχη παίρνει το μέρος σου, ώστε να υλοποιήσεις ιδέες και σχέδια που γεννήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια. Τις ημέρες κοντά στη σεληνιακή έκλειψη στις 25 Μαΐου, λοιπόν, είναι ώρα να τολμήσεις για να κάνεις το όνειρο πραγματικότητα.

Αιγόκερως: Η πληθώρα πλανητών στον Ταύρο, ειδικά μέχρι το πρώτο μισό του Μαΐου, αποτελεί μια ευκαιρία για να ασχοληθείς περισσότερο με την προσωπική σου ζωή και νέους έρωτες και να ανοίξεις τον κοινωνικό κύκλο σου. Αν θέλαμε να αναζητήσουμε επαγγελματικές ευκαιρίες, τότε η εποχή αυτή ευνοεί την ενασχόληση με χόμπι ή την αξιοποίηση ταλέντων σου, ώστε να αναγνωριστείς επαγγελματικά στο μέλλον. Από το δεύτερο μισό του μήνα και μετά, όμως, οι αυξημένες επαφές και συναντήσεις θα σε κουράσουν, ενώ είναι πιθανό να πρέπει να ασχοληθείς και με μια δεύτερη δουλειά. Αν συζητάς κάποια επαγγελματική πρόταση, σκέψου πόσο μακριά σκοπεύεις να φτάσεις. Ίσως να βάλεις τα θεμέλια για κάτι πολύ καλό.

Υδροχόος: Η κούραση στον επαγγελματικό τομέα ή η απόγνωση επειδή δεν καταφέρνεις να βρείτε μια δουλειά που να σε ικανοποιεί είναι στοιχεία που γίνονται έντονα το πρώτο μισό του Μαΐου, ειδικά με την ηλιακή έκλειψη στις 10. Αν αισθάνεσαι πως έχει καθίσει ένα σύννεφο πάνω από το κεφάλι σου, τότε ίσως πρέπει να αναρωτηθείς μήπως βλέπεις πολύ στενόμυαλα την καριέρα σου. Προσπάθησε να βάλει σε εφαρμογή τα σχέδιά σου από το δεύτερο μισό του μήνα, με τη σταδιακή είσοδο πλανητών στους Διδύμους. Αναζήτησε συμμάχους και τη σπίθα που θα ανάψει τη φλόγα του νέου ξεκινήματος, και έχω την εντύπωση πως το κοκτέιλ για να απεγκλωβιστείς είναι σχεδόν έτοιμο για τον επόμενο ενάμιση μήνα.

Ιχθύες: Το πρώτο μισό του Μαΐου περιλαμβάνει αρκετά πλάνα, συναντήσεις, επαφές και όνειρα για τη διαμόρφωση ενός επαγγελματικού πλαισίου που στο τέλος κάπου κολλάει. Ίσως να μην τολμάς να ανοίξεις την πόρτα στο περιβάλλον σου, να μην αντέχεις να σκεφτείς τον εαυτό σου να γίνεται και πάλι μαθητής για μια νέα καριέρα, να μην έχεις την οικονομική άνεση να πραγματοποιήσεις ό,τι σχεδιάζεις. Με την είσοδο όμως πλανητών στους Διδύμους από τα μέσα του Μαΐου και μετά και την ενεργοποίηση των εκλείψεων των δύο τελευταίων ετών, η ανάγκη να κλείσεις κύκλους γίνεται και πάλι επιτακτική. Η ασφάλεια που αναζητάς περιλαμβάνει μια δουλειά που όχι μόνο πληρώνει το νοίκι αλλά και σε ολοκληρώνει.

Γιώργος Σοφιάνης, Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη