Τι φέρνουν οι εκλείψεις του Μαΐου σε Ταύρο & Τοξότη

06.05.2013
Δύο εκλείψεις αυτή την περίοδο, μία ηλιακή στον Ταύρο και μία σεληνιακή στον Τοξότη επισημαίνουν το αυτονόητο, την ανάγκη για ευελιξία μπροστά στη μόνη σταθερά στη ζωή μας, τη μεταβολή.

Το χαρακτηριστικό αστρολογικό στοιχείο του Μαΐου είναι οι δύο εκλείψεις. Η πρώτη στις 10 είναι ηλιακή και πραγματοποιείται στο ζώδιο του Ταύρου, επηρεάζοντας την παγκόσμια οικονομία και ό,τι σχετίζεται με αυτήν. Από την άλλη, η δεύτερη είναι σεληνιακή, πραγματοποιείται κατά την πανσέληνο της 25ης Μαΐου στο ζώδιο του Τοξότη, επηρεάζει και τους Διδύμους και θα έχει άμεσα δυσάρεστες συνέπειες στην επικοινωνία.

Οι δυο εκλείψεις αυτόν τον γεμάτο από περιστατικά μήνα θα αναγκάσουν τους περισσότερους ανθρώπους να υιοθετήσουν διαφορετική στάση απέναντι στις τρέχουσες ανάγκες και σε συνεννοήσεις που δεν οδηγούν πουθενά. Η συμμετοχή του Άρη στην επιρροή και των δύο εκλείψεων θα σημάνει εκρήξεις και εριστική διάθεση καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Γενικά, οι εξελίξεις θα δοκιμάσουν τις αντοχές μας, ενώ στην παγκόσμια οικονομία, τις χρηματιστηριακές αγορές και τη νομισματική αναπροσαρμογή θα επικρατήσει αναβρασμός. Απαιτούνται εγρήγορση, στις δύσκολες στιγμές ευελιξία και, χωρίς αμφιβολία, σωστή αντίληψη.

Οι μέρες που ακολουθούν θα παραπλανήσουν λίγο την κοινή γνώμη. Σίγουρα δεν αμφισβητεί κανείς τις προθέσεις εκείνων που μας κυβερνούν, είτε τοπικά είτε παγκόσμια, το ότι θέλουν το καλό των ανθρώπων, από τη θεωρία όμως μέχρι την πράξη υπάρχει μεγάλη απόσταση. Έτσι, παρά τις ελπίδες των ανθρώπων και τις υποσχέσεις των ιθυνόντων, το διάστημα που πλαισιώνει τις δύο εκλείψεις προβλέπεται επεισοδιακό. Και δεν είναι μόνο η κρίση στην πολιτική, είναι η κρίση στις ανθρώπινες σχέσεις, καθώς μαίνεται ο παγκόσμιος οικονομικός πόλεμος.

Η Ευρώπη παραμένει σε ευαίσθητη θέση, η Αμερική χρησιμοποιεί διάφορους τρόπους για να καλύψει τα κενά, η Ασία έχει τα δικά της ανταγωνιστικά οικονομικά ζητήματα, και όλη αυτή η αναστάτωση οδηγεί αναπόφευκτα σε μια εμπόλεμη κατάσταση, που θα φανεί τα επόμενα δύο χρόνια. Η εποχή είναι ακατάλληλη για επενδύσεις και για ριψοκίνδυνα εγχειρήματα στα οικονομικά.

Το αστρολογικό προφίλ του μήνα: Όταν η ευελιξία γίνεται δύναμη. Ο Μάιος του 2013 μοιάζει με τεστ αντοχής που θα αναδείξει όσους δεν θα υπολογίσουν τον κόπο και το χρόνο προκειμένου να κερδίσουν ό,τι επιθυμούν και θα δουν τις δοκιμασίες ως ευκαιρία για εξέλιξη. Το αντίδοτο για αυτή τη δύσκολη εποχή, για όλους όσοι δραστηριοποιούνται ή δίνουν τη μάχη του βιοπορισμού, δεν είναι παρά οι προσεκτικές επιλογές, η στήριξη σε θετικά άτομα και η επένδυση σε ωφέλιμα μέσα. Φυσικά, θα βοηθήσουν πολύ απέναντι στις δυσκολίες η υπομονή και η επιμονή στην προσπάθεια.

Όσοι συνδυάσουν την πρόνοια με την προσοχή θα μπορέσουν να τρέχουν όταν ανοίγουν οι δρόμοι και να βαδίζουν σημειωτόν όταν χρειάζεται. Ας μην ξεχνάμε ότι το 2013 είναι μια χρονιά σκληρών δοκιμασιών η οποία προοιωνίζεται μεγάλες αλλαγές στις ανθρώπινες κοινωνίες αλλά και στην ίδια τη φύση. Πρέπει όλοι μας να είμαστε προετοιμασμένοι για το αναπάντεχο. Αναμένονται αρκετές αλλαγές τόσο στην Ευρώπη όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, ενώ παραμένουν ανοιχτές οι διαφορές των κρατών που δεν διατηρούν καλές σχέσεις. Παράλληλα, αποδεικνύεται σχεδόν αδύνατο να μπορέσουν οι χώρες αυτές να αντεπεξέλθουν σε δύσκολες οικονομικές καταστάσεις. Τα χρόνια που θα ακολουθήσουν η ανθρωπότητα θα διακινδυνεύσει πολλά, ενώ η χρονιά αυτή είναι μια προειδοποίηση για γεγονότα που θα προκύψουν τις επόμενες τέσσερις.

Τα γεγονότα αυτά δεν θα είναι τόσο εύκολο να ελεγχθούν, και θα σημάνουν κι άλλες αλλαγές στον τρόπο ζωής μας στις οποίες θα πρέπει να προσαρμοστούμε γρήγορα. Γίνεται όλο και περισσότερο αισθητό ότι ο υλικός κόσμος ξεχειλίζει από τα γνωστά καλούπια του, στο διεθνές πολιτικό σκηνικό παραμένει η αστάθεια, ενώ αποφάσεις κυβερνήσεων και ηγετών γρήγορα αντικαθίστανται από νέες στην προσπάθεια να διατηρηθούν βασικές ισορροπίες. Πολλά από τα προβλήματα στη διοίκηση θα παραμείνουν αυτόν το μήνα και οι διαμαρτυρίες διάφορων κοινωνικών ομάδων θα γίνουν πιο έντονες εξαιτίας της απελπισίας και του φόβου.

Όλα αυτά που συμβαίνουν τώρα διευκολύνουν σταδιακά την υιοθέτηση ενός νέου σχεδίου ζωής και ύπαρξης στο οποίο παίρνει όλο και περισσότερο μέρος η φύση και το σύμπαν το ίδιο, και λιγότερο ο ανθρώπινος παράγοντας. Η ανθρωπότητα είναι υποχρεωμένη να αντιμετωπίσει τα πράγματα λογικά και ψύχραιμα και να βρει νέους τρόπους για να επιβιώσει, όχι μόνο βιολογικά αλλά και ψυχολογικά και πνευματικά. Ένας παλαιός κόσμος καταρρέει αργά και σταθερά και αναδύεται ένας νέος. Η ίδια η Γη συμμετέχει σε αυτή την αναδόμηση, η οποία μερικά χρόνια αργότερα θα φέρει μεγάλες αλλαγές τόσο στον τρόπο της ζωής αλλά και στον τρόπο της διακυβέρνησης.

Καλούμαστε να κινηθούμε οργανωμένα, να μην εκθέτουμε τον εαυτό μας σε κινδύνους και προπάντων να μην ξεκινήσουμε τίποτα σημαντικό κατά τη διάρκεια του Μαΐου. Τέλος, είναι καλό να δούμε σαν μάθημα όλα αυτά που θα προκύψουν, είτε μας αφορούν προσωπικά είτε έχουν σχέση με την κατάσταση που επικρατεί παγκοσμίως.

Φωτιά

Κριός: Πριν τα... πεις, σκέψου! Αυτή την περίοδο θα αντιμετωπίσεις τεταμένη ατμόσφαιρα στο στενό περιβάλλον σου, καθώς είσαι υποχρεωμένη να υποστείς τις ιδιοτροπίες των δικών σου και να μην περιμένεις μεγάλη βοήθεια στα δικά σου προβλήματα. Επίσης, θα σε απασχολήσουν κάποια ζητήματα στην εργασία σου, τα οποία δεν θα είναι απλό να λυθούν. Αυτό που προέχει είναι να μην κάνεις λάθη. Θα μειώσεις τις πιθανότητες αν αποφύγεις τις μεγάλες δηλώσεις και πάρεις αποφάσεις έπειτα από ώριμη σκέψη. Στα αισθηματικά σου η κατάσταση θα είναι λίγο δύσκολη, ρίξε το βάρος της προσοχής στις κοινωνικές σχέσεις σου. Την περίοδο αυτή είναι δυνατόν να πάρεις βοήθεια, περισσότερο όμως θα κυριαρχήσει η υποχρέωσή σου να φανείς χρήσιμη.

Λέων: Οργανώσου, και κέρδισε δυνάμεις. Κάποιο άτομο θα αιχμαλωτίσει το ενδιαφέρον σου αυτή την περίοδο, είτε με την αλλαγή της συμπεριφοράς του είτε κάνοντάς σου μια ενδιαφέρουσα πρόταση. Η Αφροδίτη θα ενισχύσει την τύχη σου και θα δώσει ώθηση στις επιδιώξεις σου, όπως και στα αισθηματικά σου. Το νου σου πρέπει να έχεις ώστε να εντοπίσεις αντιπάλους ή εχθρούς που ξέρουν να κρύβονται στο παρασκήνιο της δουλειάς σου και να τους απομακρύνεις. Στα οικονομικά μάλλον θα αντιμετωπίσεις κάποια προβλήματα, μπορείς όμως να αρχίσεις να αναζητάς λύσεις. Γενικά, προγραμμάτισε τη ζωή σου μέχρι το τέλος του μήνα, ώστε να μην εξανεμιστούν οι ευκαιρίες και η δύναμή σου από εκνευρισμό και μόνο.

Τοξότης: Οι σχέσεις σου το φάρμακό σου! Δύο εκλείψεις μαζεμένες δεν κάνουν αυτόν το μήνα ιδανικό για τα συμφέροντά σου, σκέψου όμως ότι μετά το πέρασμά του θα ακολουθήσει μια κάπως καλύτερη περίοδος, που θα εξυπηρετήσει την πρόοδο των υποθέσεών σου. Προσπάθησε να κλείσεις τυχόν οικονομικές εκκρεμότητες και απόφυγε τις αγοραπωλησίες, ακόμα κι αν μοιάζουν ευκαιρίες. Κατά τα άλλα, οργάνωσε την καθημερινότητα της δουλειάς σου ώστε να ανταποκριθείς στους γρήγορους ρυθμούς και αφιέρωσε χρόνο στην ψυχαγωγία αλλά και στα όνειρά σου. Πάντως, θα έχεις την ευκαιρία να χαρείς τη συντροφιά ανθρώπων που αγαπάς ή εκτιμάς. Από την άλλη, λίγη προσοχή στην υγειά σου, ιδιαίτερα στο άγχος, δεν θα ήταν άσκοπη.

Γη

Ταύρος: Κατέβασε το πόδι από το γκάζι! Η περίοδος του Μαΐου σου επιφυλάσσει έντονη δραστηριότητα, νευρικότητα και εναλλαγές εντυπώσεων. Οι απόψεις σου για κάποια άτομα θα αλλάξουν, ενώ θα κρίνεις και αυτά και τις καταστάσεις πιο υποκειμενικά. Έχε τα μάτια σου δεκατέσσερα, για να μην παρασυρθείς σε λάθος διαδρομές. Μην εμπλέκεσαι σε σχόλια ή προκαλείς τους αντιπάλους σου από εκδικητικότητα. Επίσης, πρόσεχε τι λες και πού βάζεις την υπογραφή σου, κυρίως όσοι από εσένα είσαι ελεύθεροι επαγγελματίες. Αν μετακινηθείς ή ξεκινάς νέες δραστηριότητες, μην είσαι βιαστική. Στα αισθηματικά φαίνεται να είσαι πιο ευνοημένη από άλλους, ωστόσο σε περίπτωση που κάνεις νέες γνωριμίες, άφησε το χρόνο να τις κρίνει.

Παρθένος: Κινήσου συντηρητικά. Ο φετινός Μάιος και οι εκλείψεις του θα σε κάνουν λίγο νευρική και ευέξαπτη, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να καλλιεργήσεις την αισιοδοξία και να κάνεις σχέδια για το μέλλον. Βασικό είναι να κινηθείς συντηρητικά τόσο στον οικονομικό όσο και στον αισθηματικό τομέα. Μην προεξοφλείς κάτω από την επιρροή συγκινήσεων τα αποθέματα της καρδιάς και της τσέπης σου. Ακόμα, μην αγνοείς τις συμβουλές φίλων, ακόμα κι αν δεν σε βολεύουν. Τέλος, μην έχεις εμπιστοσύνη στη διαίσθησή σου, διότι πολλές φορές μεταλλάσσεται σε ψευδαίσθηση. Καλλιέργησε εναλλακτικές λύσεις μπροστά στις καθυστερήσεις στα οικονομικά και έλεγξε καλά ό,τι σου λένε πριν πιστέψεις. Στα αισθηματικά περίμενε αλλαγές.

Αιγόκερως: Αναδιοργανώσου ψυχολογικά. Αρκετή κίνηση προβλέπεται στην εργασία και στην προσωπική σου ζωή. Η πρώτη έκλειψη του μήνα, η ηλιακή, που πραγματοποιείται στις 10 Μαΐου στο ζώδιο του Ταύρου, σημαίνει αντιθέσεις ή ανοιχτές διαφωνίες με ανθρώπους από το άμεσο περιβάλλον σου. Αναδιοργανώσου ψυχολογικά, για να δεις καθαρά τι δεν πηγαίνει καλά. Μεταξύ άλλων δεν θα λείψουν κάποια οικογενειακά προβλήματα, των οποίων όμως η λύση δεν είναι δύσκολο να βρεθεί. Τα σύντομα ταξίδια, οι μετακινήσεις και η ολοκλήρωση σχεδίων που είχαν ξεκινήσει στις αρχές της άνοιξης ευνοούνται αυτή την περίοδο, αν και τα χρήματα που διαθέτεις μάλλον δεν θα διευκολύνουν την κατάσταση. Ζήτα πίστωση χρόνου.

Αέρας

Δίδυμοι: Ψηλά το κεφάλι! Στενό περιβάλλον και οικονομικά θα σε προβληματίσουν αρκετά αυτόν το μήνα. Ωστόσο ο Ερμής στον Ταύρο μέχρι τις 15 Μαΐου θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις τις ισορροπίες, αξιοποιώντας τα εκφραστικά μέσα σου και τα προνόμια που διαθέτεις. Παρ’ όλα αυτά, προσπάθησε να μην είσαι επιπόλαιη στις κινήσεις σου, αυτές που θα κάνεις είτε για να καλύψεις ανάγκες είτε για να διευθετήσεις εκκρεμότητες. Μέσα στις δύσκολες στιγμές θα προκύψουν και διευκολύνσεις, αυτές μάλιστα θα μπορούσαν να προκύψουν από την αξιοποίηση γνωριμιών πιθανότατα να σου προσφέρουν τη βοήθεια που χρειάζεσαι. Κατά τα άλλα, μην επηρεάζεσαι από τις φήμες και κράτα το ηθικό σου υψηλό και την προσπάθεια που καταβάλλεις αμείωτη.

Ζυγός: Ο αυτοέλεγχος θα σου κάνει καλό. Ο μήνας αυτός προβλέπεται επεισοδιακός, κυρίως λόγω νέων επαγγελματικών υποχρεώσεων. Μπορεί τα νεύρα σου να σε προδώσουν αρκετές φορές κατά τη διάρκειά του, γι’ αυτό η καλύτερη οδός στις σχέσεις σου με τους άλλους είναι αυτή της υπομονής και στην επίτευξη των στόχων σου αυτή της επιμονής. Όσοι έχεις αποφασίσει να κάνεις μια νέα αρχή, είτε στην προσωπική είτε στην επαγγελματική ζωή σου, φρόντισε να μην επαναλάβεις τα λάθη του παρελθόντος, τα οποία οφείλονταν βασικά άλλοτε στον παρορμητικό χαρακτήρα σου και άλλοτε στις ανασφάλειές σου. Επίσης, έλεγξε την ανυπομονησία σου και μην παραδίνεσαι στην απαισιοδοξία όταν κάτι που θέλεις δεν γίνεται.

Υδροχόος: Εργασία και χαρά. Πολλή δουλειά σε περιμένει κατά τη διάρκεια του φετινού Μαΐου, βάλε λοιπόν την κούραση στο πρόγραμμα, γιατί δεν θα σου λείψει καθόλου. Παρ’ όλα αυτά, θα νιώσεις ικανοποιημένη από τις επιδόσεις σου, ενώ η ίδια η εργασία θα αποδειχθεί σωστή διέξοδος όταν οι δυσκολίες σε ταράζουν ψυχολογικά. Αν εργαστείς οργανωμένα και συστηματικά, θα ανταμειφθείς για τους κόπους σου, και αν προσαρμοστείς σε ένα κλίμα που δεν μπορείς να ανατρέψεις, θα βγεις στο τέλος κερδισμένη και ηθικά και υλικά. Όσο ο Δίας βρίσκεται στους Διδύμους προσπαθείς να κάνεις μια συζήτηση για τα κακώς κείμενα στα αισθηματικά σου. Αν είσαι μόνοι, έχε υπόψη ότι οι ευκαιρίες για νέες γνωριμίες θα είναι πολλές αυτό το διάστημα.

Νερό

Καρκίνος: Με λίγη αναβολή δεν χάθηκε ο κόσμος. Οι δύο εκλείψεις του Μαΐου θα οξύνουν τις εντάσεις στην καθημερινότητά σου. Αποδέξου ό,τι δεν γίνεται να αλλάξει και, γενικά, προτίμησε τη συνθηκολόγηση. Κατέγραψε τα παράπονά σου και άφησε να τα συζητήσεις λίγο αργότερα. Αν το επιχειρήσεις τώρα, δεν θα βρεις το δίκιο σου. Με τίποτα δεν σε συμφέρει η αντιπαράθεση, εκτός αν κάποιες υποθέσεις είναι καταδικασμένες να κλείσουν. Στα μέσα του μήνα και για λίγες μέρες θα βελτιωθεί η κατάσταση στο περιβάλλον σου και θα σου δοθούν μικρές διευκολύνσεις ή θα εξυπηρετηθούν αρκετές από τις ανάγκες σου. Ακόμα, θα υπάρξει μια μικρή οικονομική ενίσχυση ή θα σου δοθεί πίστωση χρόνου. Στα αισθηματικά σου μη ρίχνεις λάδι στη φωτιά.

Σκορπιός: Προτίμησε τις συνειδητές επιλογές. Ο μήνας αυτός είναι δύσκολος για διεκπεραιώσεις και συμφωνίες, παράλληλα όμως θα δώσει έμφαση στις ευκαιρίες στον τομέα της εργασίας. Οι αντιξοότητες, έστω και μικρές, δεν θα λείψουν. Πρέπει λοιπόν να αναδιοργανωθείς, αξιοποιώντας καλύτερα το χρόνο σου σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες. Κατά τα άλλα, πολύ πιθανόν να χρειαστεί να συμπαρασταθείς σε έναν δικό σου άνθρωπο αλλά και να επωμιστείς τα δικά του άγχη. Στα αισθηματικά η κατάσταση προβλέπεται ρευστή, ενώ συχνά η καθημερινότητα θα σου φαίνεται περίπλοκη. Σαφώς δεν θέλεις να είσαι μόνη, αλλά συχνά ένας δεσμός σ φοβίζει ή σε καταπιέζει. Επιλέξτε ό,τι χρειάζεσαι και υποστήριξε την επιλογή σου.

Ιχθύες: Συνδύασε προνοητικότητα και ρεαλισμό. Ο Μάιος προβλέπεται ένας κουραστικός αλλά σημαντικός μήνας για την εξέλιξη επαγγελματικών και αισθηματικών υποθέσεων. Εκνευρισμοί στις συνεργασίες σου και καθυστερήσεις στα οικονομικά δεν θα λείψουν. Όσοι εργάζεσαι άρχισε να επιδιώκεις καλύτερες συνθήκες και συζήτησε τα προβλήματά σου με πρόσωπα που είναι σε θέση να δώσουν λύση. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα έχετε νέες ευκαιρίες για την προώθηση του αντικειμένου σας. Στην ερωτική σου ζωή θα πρέπει να είσαι πιο διαλλακτική, χωρίς αυτό να σε οδηγεί σε παθητικό ρόλο. Στη διαχείριση των χρημάτων σου συνδύασε την προνοητικότητα με το ρεαλισμό, αποφεύγοντας έως το τέλος της χρονιάς τις σπατάλες.

Από τον Κώστα Λεφάκη, Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη