Ζωδιακά τιπ αδυνατίσματος για να γίνεις κορμάρα

03.06.2013
Η σωστή διατροφή και η δίαιτα δεν είναι απλή υπόθεση για αρκετοές από εμάς. Σύμφωνα λοιπόν με τα χαρακτηριστικά των ζωδίων αλλά και τον τρόπο που αντιλαμβάνονται το φαγητό και την ευεξία, διάβασε παρακάτω τις γευστικές προτιμήσεις του κάθε ζωδίου αλλά και tips σχετικά με τη σωστή διατροφή και την απώλεια βάρους για να γίνεις η απόλυτη κορμάρα!

Σίγουρα κάποια στιγμή θα έχει πέσει στα χέρια σου κάποιο άρθρο που αναφέρεται στις διατροφικές συνήθειες των ζωδίων και σε μυστικά για επιτυχημένες δίαιτες. Διαβάζοντας τέτοια κείμενα ίσως να έχετε μάθει πως η διέλευση του Δία από το ζώδιο ή τον ωροσκόπο σου μπορεί να αυξήσει τα κιλά σας, σε αντίθεση με την περίοδο της διέλευσης του Κρόνου, όταν βλέπεις αποτέλεσμα στη δίαιτά σου. Το βασικό είναι να θυμάσαι πως οι δίαιτες έχουν καλύτερα αποτελέσματα όταν ξεκινούν κοντά σε νέα Σελήνη και όχι σε πανσέληνο.

Αυτές είναι γενικές αρχές που ισχύουν κατά κανόνα, αλλά υπάρχει και ο παράγοντας που αναφέρεται στον τρόπο που κάθε ζώδιο βλέπει το σώμα και τη διατροφή του, μέσα από τον 6ο ηλιακό οίκο ενός αστρολογικού χάρτη, δηλαδή το 6ο ζώδιο μετά το ζώδιό σου στον ζωδιακό κύκλο, τον 6ο οίκο μετά τον ωροσκόπο σου, ή το συνδυασμό τους. Διάβασε παρακάτω πώς επιδρά ο 6ος ηλιακός οίκος στις διατροφικές συνήθειες του κάθε ζωδίου.

Ο 6ος οίκος, η διατροφή μας και η δίαιτα που μας ταιριάζει.

Κριός: Με τον 6ο οίκο σου να αντιστοιχεί στην Παρθένο, το κατεξοχήν ζώδιο της υγείας, της καλής κατάστασης του σώματος και της διατροφής, οι Κριοί ενδιαφέρεστε για το σώμα σας, κάτι που εκτός από την εντυπωσιακή και σέξι εμφάνιση περιλαμβάνει και προσεγμένη διατροφή. Έτσι, συνήθως είσαι fan των προϊόντων από βιολογικές αγορές, έχεις στη διατροφή σου δημητριακά, φρούτα και λαχανικά, ή κάνετε μονίμως δίαιτα. Επιπλέον, ξέρεις την ευεργετική επίδραση της γυμναστικής στην υγεία και την εικόνα σου, οπότε υπάρχουν περίοδοι που μπορεί να γίνεις φανατικά χορτοφάγος και άλλες που να τρώς πρωτεΐνες με στόχο να «χτίσετε» το σώμα σου. Επειδή όμως σας ελκύουν τροφές πλούσιες σε ζωικές πρωτεΐνες, καλό είναι να θυμάσαι να βάζεις φρούτα και πράσινα λαχανικά στη διατροφή σου, που θα βοηθήσουν στην κατά περιόδους αποτοξίνωση του οργανισμού σου.

Ταύρος: Με τον 6ο οίκο σoy να αντιστοιχεί στον Ζυγό, αναζητάς μια ισορροπημένη διατροφή, που περιέχει συνδυασμούς τροφών και διάφορα θρεπτικά συστατικά. Είσαι επιρρεπείς στις γλυκιές γεύσεις (άμυλο, υδατάνθρακες αλλά και γλυκά) και μπορείς άνετα να πάρεις κιλά γι' αυτόν το λόγο. Επίσης, είσαι μεγάλη οπαδός του φαγητού με παρέα, καθώς το μεσημεριανό γεύμα και το δείπνο είναι αφορμές για κοινωνική δικτύωση. Μπορεί να μην αλλάζεις εύκολα τις διατροφικές σου συνήθειες, αλλά με τον Κριό να αντιστοιχεί στον 12ο ηλιακό οίκο σου, όταν αποφασίσεις να κάνεις δίαιτα, επενδύεις συχνά σε δίαιτες-εξπρές (που καλό είναι να περιέχουν περισσότερα θαλασσινά και λιγότερα γλυκά) και όχι στην καλή διατροφή και στην άθληση, που θα πάρουν περισσότερο χρόνο για να έχουν αποτέλεσμα.

Διδύμοι: Με τον Σκορπιό να αντιστοιχεί στον 6ο αλλά και τον Ταύρο στον 12ο ηλιακό οίκο σου, το φαγητό για εσένα μάλλον είναι μια αυστηρά προσωπική υπόθεση. Μπορεί να υπάρχουν τροφές για τις οποίες νιώθεις πως αποτελεί ζήτημα ζωής και θανάτου να τις έχεις στο τραπέζι σου (αφροδισιακές και spicy, γλυκά αλλά και έντονες γεύσεις), ενώ είναι πιθανό να θεωρείς το φαγητό και ένα μέσο ερωτικής προσέγγισης. Είναι γεγονός πάντως πως όταν αποφασίσεις να κάνεις δίαιτα επιδεικνύετε τεράστια πειθαρχία, αρκεί να μη βλέπετε τριγύρω σας γλυκά ή να έχετε μια υγιή σεξουαλική ζωή εκείνη την περίοδο. Οι τροφές που καλό είναι να αυξήσετε στη διατροφή σου είναι τα φρούτα και τα λαχανικά, αλλά και τροφές που είναι πλούσιες σε ασβέστιο, το οποίο μάλλον ξεχνάς να συμπεριλάβεις στα γεύματα σου.

Καρκίνος: Καταρχάς, με τη Σελήνη κυβερνήτη σου, το σώμα σου μπορεί να γίνει ο άμεσος δέκτης των ψυχολογικών σου μεταπτώσεων, με αποτέλεσμα να βάζεις και να χάνεις κιλά ανάλογα με την ψυχολογική σου διάθεση. Η δίαιτά σου έχει μεγάλη σημασία να συνδυάζεται με την ψυχική υγεία σας, αφού όταν δεν εκφράζεσαι το σώμα σου αρχίζει να κατακρατεί υγρά, οπότε χάνεις κιλά δύσκολα. Επίσης, επηρεάζεστε περισσότερο από κάθε άλλο ζώδιο από τον κύκλο της Σελήνης, αφού εξαιτίας της πανσελήνου μπορεί να βάζεις κιλά και εξαιτίας της νέας Σελήνης να χάνεις όσα από αυτά είναι περιττά. Καθώς ο Τοξότης αντιστοιχεί στον 6ο ηλιακό οίκο σου, σου αρέσουν οι περίεργες και εξωτικές γεύσεις, θέλεις να έχεις τη συντροφιά ανθρώπων στην κουζίνα όταν μαγειρεύεις, ενώ ενδιαφέρεσαι και για συνδυασμούς περίεργων γεύσεων. Επιπλέον, έχεις την τάση να παίρνεις εύκολα βάρος. Η καλύτερη δίαιτα για εσένα συνδέεται με την άσκηση αλλά και την αντικατάσταση παραδοσιακών και λιπαρών πιάτων από λαχανικά και φρούτα, τα οποία συχνά αποφεύγεις.

Λέων: Ο Αιγόκερως αντιστοιχεί στον 6ο ηλιακό οίκο σου, οπότε το φαγητό για εσένα μπορεί να γίνει καθημερινή υποχρέωση και όχι απόλαυση. Τα επαγγελματικά δείπνα σε ακριβά και σικάτα εστιατόρια είναι επιλογή που ταιριάζει με την προσωπικότητά σου αλλά και με την εικόνα που θέλεις να πλασάρεις στον κόσμο. Σου αρέσουν οι καθαρές γεύσεις και θέλεις να καταλαβαίνεις τι περιλαμβάνει το πιάτο σου, γι' αυτό και δεν είσαι λάτρεις των περίεργων και συνδυαστικών συνταγών. Έχετε πρόγραμμα στο φαγητό, ενώ αρχίζεις δίαιτα ή την αυστηρή άσκηση όταν δείς πως οι παρασπονδίες στη διατροφή σου έχουν κοστίσει στη σιλουέτα σου. Αν σχεδιάζεις να κάνεις δίαιτα, καλό είναι να ξεκινήσεις μειώνοντας τα επαγγελματικά δείπνα αργά το βράδυ, που σε οδηγούν στο κρεβάτι με γεμάτο στομάχι. Επίσης, θα βοηθήσουν τα πολλά υγρά.

Παρθένος: Έχεις την τάση να φροντίζεις πολύ τη διατροφή σου, αφού η καλή κατάσταση του σώματός σου είναι σημαντικό στοιχείο για να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου. Αυτό σημαίνει πως προσέχετε τι τρώς, πως αθλείσαι και πως προσπαθείς να συνδυάζεις τροφές και θρεπτικά στοιχεία προσεκτικά. Όμως, με τον Υδροχόο να αντιστοιχεί στον 6ο ηλιακό οίκο σου, είναι πιθανό να σε ιντριγκάρουν οι πειραματισμοί και να δοκιμάζετε κάθε νέο trend στη γαστρονομία γενικότερα. Επιπλέον, μπορεί να γίνεις επιρρεπείς στο αλκοόλ, αφού σου κινεί την περιέργεια η μίξη διαφορετικών ποτών που δίνει ένα νέο και περίεργο αποτέλεσμα. Να έχεις στο νου σας πως το ότι βάζετε κιλά ίσως να οφείλεται στην αδυναμία να εκτονώσετε τα νεύρα σου, κάτι που σημαίνει πως σας συμφέρει να ασκήσε. Για να χάσεις περιττά κιλά προσπάθησε να αντικαταστήσεις τους καφέδες και τα συχνά γεύματα με ροφήματα και σούπες, που βοηθούν το στομάχι να λειτουργεί καλύτερα, αντί να καταφεύγεις στις φαρμακευτικές αγωγές.

Ζυγός: Με την Αφροδίτη κυβερνήτη του ζωδίου σου, η εικόνα σου έχει σημασία για να αισθάνεσαι καλά με τον εαυτό σου. Με το ζώδιο των Ιχθύων όμως να αντιστοιχεί στον 6ο ηλιακό οίκο σου, η διατροφή σου μπορεί να είναι εξαιρετικά άστατη. Τη μια εβδομάδα μπορεί να καταναλώνεις junk food και την επόμενη, ακολουθώντας τις επιταγές της Παρθένου στον 12ο ηλιακό οίκο σου, να κάνεις αυστηρή δίαιτα, στα όρια της λιποθυμίας. Είσαι επιρρεπείς στο αλκοόλ και δεν λές «όχι» σε προσκλήσεις και εξόδους, ακόμα και μέσα στην εβδομάδα, αφού αισθάνεσαι πολύ καλύτερα ανάμεσα σε κόσμο και με ένα ποτό στο χέρι. Επειδή η διατροφή σου έχει άμεση σχέση με τη συναισθηματική σου κατάσταση, καλό είναι να έχεις κατά νου πως καμία δίαιτα δεν έχει αποτέλεσμα όταν δεν είσαι καλά στον ερωτικό τομέα. Αν όμως επιμένεις για δίαιτα, τότε επενδύεις στα φρούτα, που συνήθως αμελείς στη διατροφή σου.

Σκορπιός: Το φαγητό για εσένα μπορεί να είναι κάτι σαν αγώνας δρόμου, αφού με τον Κριό να αντιστοιχεί στον 6ο ηλιακό οίκο σου αισθάνεσαι ότι ξέρεις κάποιον ακόμα και κατά τη διάρκεια ενός γεύματος. Σου αρέσουν οι πικάντικες γεύσεις, λατρεύεις το κρέας, ενώ μπορεί να τρέφεσαι με junk food για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Επειδή θεωρείς την τροφή πηγή ενέργειας, δεν ακολουθείς πρόγραμμα στη διατροφή σου, ενώ συχνά τρώς βιαστικά και σε άτακτα χρονικά διαστήματα. Γενικά, είτε δεν τρώς με πρόγραμμα, οπότε παίρνεις εύκολα κιλά, είτε προσπερνάς γεύματα όταν δεν πεινάς, οπότε αποφεύγεις τις περιττές θερμίδες. Αν θέλεις να χάσεις κιλά, μάθε να τρώς πιο αργά, απόκλησε τα λίπη και τα γλυκά από τη διατροφή σου και επενδύσεις στην άσκηση, η οποία είναι το δυνατό σου σημείο για να βελτιώσεις τη σιλουέτα σου.

Τοξότης: Με το ζώδιο του Ταύρου να αντιστοιχεί στον 6ο ηλιακό οίκο σου, είσαι αυτό που λέμε καλοφαγάδες με gourmet διαθέσεις και θεωρείς το φαγητό ένα είδος τέχνης και έκφρασης, και όχι απλώς μέσο για να συντηρείτε το σώμα σου σε καλή κατάσταση. Το φαγητό για εσένα είναι ένα ολόκληρο τελετουργικό, με πρώτο και δεύτερο πιάτο, με επιδόρπιο και καλό κρασί, μία από τις απολαύσεις σου. Η αγάπη σου γι' αυτό μπορεί να σου κάνει πολύ καλούς μάγειρες, γεγονός που σε κάνει επίσης επιρρεπή στο να τρως αρκετά και να παίρνεις εύκολα κιλά. Η αλήθεια είναι πως δεν είναι εύκολο να χάσεις το περιττό βάρος σου, και μόνο με αυστηρές δίαιτες που σε απομακρύνουν από τους υδατάνθρακες και τα γλυκά θα μπορέσεις να... αναστηλώσεις τη φυσική σας κατάσταση.

Αιγόκερως: Με το ζώδιο των Διδύμων να αντιστοιχεί στον 6ο ηλιακό οίκο σου, το φαγητό για σένα είναι και μια μορφή κοινωνικής δραστηριότητας. Σας αρέσει να τρως με τη συντροφιά φίλων και γνωστών, μπροστά από την τηλεόραση ή τον υπολογιστή, για να ενημερώνεσαι ταυτόχρονα. Επίσης, είναι εξαιρετικά πιθανό να τρως μικρά γεύματα αρκετά συχνά μέσα στην ημέρα και να αρκείσαι σε σάντουιτς, σε finger food και σε διάφορα άλλα snacks. Αν θέλεις να κάνεις δίαιτα, κάτι που δεν είναι μεγάλη απαίτηση για εσένα, αφού με τον Κρόνο κυβερνήτη σου έχεις το προνόμιο να μην παίρνεις εύκολα κιλά, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να επενδύσεις σε μια ισορροπημένη διατροφή με πολλά θρεπτικά συστατικά, χρονοδιάγραμμα και συγκεκριμένες τροφές, όπως για παράδειγμα όσες είναι πλούσιες σε ασβέστιο.

Υδροχόος: Με το ζώδιο του Καρκίνου να αντιστοιχεί στον 6ο ηλιακό οίκο σου, το φαγητό αποτελεί τεράστιο κεφάλαιο για εσάς. Μέσα από τη διατροφή σας προσπαθείς να ικανοποιείς και τις ανάγκες της καρδιάς σου, αφού σου αρέσει να μαγειρεύεις και να μοιράζεσαι τις δημιουργίες σου. Σε ελκύει η παραδοσιακή κουζίνα, μπορεί να ακολουθείς πολύ παλιές συνταγές, και σου αρέσουν οι πίτες, τα γλυκά και γενικότερα οι τροφές που εμπεριέχουν το γάλα και κάθε μορφή κρέμας. Το φαγητό είναι τελετουργία, θέλεις να είσαι στο ίδιο τραπέζι με την οικογένειά σου και νιώθεις υπέροχα όταν προσφέρεις φαγητό σε συγγενείς και φίλους. Από την άλλη, αν είσαι μόνη, μπορείς να τρως άστατα, αφού το φαγητό γίνεται υποκατάστατο της συναισθηματικής πείνας σου. Για να χάσεις κιλά, πίνε πολύ νερό και αντικατέστησε τις πλούσιες σε λιπαρά πρώτες ύλες με φρούτα και λαχανικά, τα οποία συχνά παραβλέπεις.

Ιχθύες: Με το ζώδιο του Λέοντα να αντιστοιχεί στον 6ο ηλιακό οίκο σου, εμπνέεσαι από την εικόνα και όχι μόνο από τη γεύση του φαγητού. Το δείπνο σε χλιδάτα εστιατόρια, ένα gourmet γεύμα, μια ποικιλία συνταγών από ξεχωριστά μέρη και εκλεκτά εστιατόρια είναι επιλογές που σε κάνουν να ανυπομονείς να βρεθείς στο τραπέζι. Σου αρέσει το ζεστό φαγητό, ενθουσιάζεσαι με την εικόνα ενός γεύματος που θα μπορούσε άνετα να αποτελέσει θέμα για φωτογράφιση και αναζητάς ευκαιρία για να βρεθείς σε πάρτι και εστιατόρια με trendy πιάτα. Δεν τρέφεσαι μόνο με το στόμα αλλά και με τα μάτια, κάτι που σημαίνει πως τα επαγγελματικά πλούσια γεύματα αποτελούν όνειρό σου. Για να χάσεις κιλά, θα πρέπει να προσθέσεις νερό στη διατροφή σου, να τρως πολλά θαλασσινά και να κόψεις τα γλυκά.

Από τον Γιώργο Σοφιάνη, Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη