Ανάδρομος Ερμής: 3 τρόποι για να ξεπεράσεις τα προβλήματα που δημιουργεί στις σχέσεις

12.03.2019
Ανάδρομος Ερμής: 3 τρόποι για να ξεπεράσεις τα προβλήματα που δημιουργεί στις σχέσεις
Τα αστρολογικά νέα δεν είναι και τόσο ευχάριστα, γιατί ο Ερμής έχει γίνει ανάδρομος από την Τρίτη 5 Μαρτίου (για όσες το ψάχνουν περισσότερο, η περίοδος σκίασης του Ερμή ξεκίνησε από τις 19 Φεβρουαρίου) και η πορεία αυτή του πλανήτη, θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Μαρτίου. Αυτό σημαίνει ότι ο Ερμής θα αλλάξει την πορεία του και, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ενδέχεται να προκαλέσει μεγάλες «συγκρούσεις», ιδιαίτερα στα θέματα που σχετίζονται με την επικοινωνία. Έτσι, αν αναζητάς εναγωνίως μερικές συμβουλές επικοινωνίας για τον ανάδρομο Ερμή, μην ανησυχείς και συνέχισε να διαβάζεις.

«Κατά τη διάρκεια του ανάδρομου Ερμή, η επικοινωνία είναι προβληματική κάτι που επηρεάζει τον καθημερινό προγραμματισμό, τις ηλεκτρονικές συσκευές, τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα συμβόλαια», λέει η αστρολόγος Patty Clark στο elite daily. Προσθέτει ότι o ανάδρομος Ερμής του Μαρτίου του 2019, μπορεί να είναι σαρωτικός λόγω του ζωδίου στο οποίο θα βρίσκεται. «Ο συγκεκριμένος ανάδρομος βρίσκεται στο ζώδιο των Ιχθύων, με κυρίαρχο τον πλανήτη Ποσειδώνα», λέει η Clark, σημειώνοντας ότι ο Ποσειδώνας συμβαίνει να είναι ένας μάλλον δύσκολος πλανήτης, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να κάνει τα πράγματα ασαφή.

Ωστόσο μια χρήσιμη συμβουλή, είναι να συνειδητοποιήσεις τον τρόπο με τον οποίο οι πλανήτες κινούνται και επηρεάζουν τη ζωή σου, κάτι που είναι το πρώτο βήμα για να ξεπεραστεί το χάος που προκαλεί ο ανάδρομος. Η Clark λέει ότι δίνοντας προσοχή στο πώς επηρεάζεσαι από αυτήν την ανάδρομη πορεία, μπορείς να αξιοποιήσεις αυτήν την περίοδο για να το δουλέψεις με τον εαυτό σου. Πίστεψε το ή όχι, μια ανάδρομη περίοδος του Ερμή μπορεί πραγματικά να είναι ένας εξαιρετικά παραγωγικός και δημιουργικός χρόνος, αν την προσεγγίσεις με τον σωστό τρόπο. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να βεβαιωθείς ότι θα το κάνεις σωστά.

Διάβασε επίσης: Τα 3 ζώδια που δεν διστάζουν να κάνουν σοβαρές συζητήσεις για τις σχέσεις τους

1. Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου για το ρόλο σου σε μια σχέση
Οι παρεξηγήσεις στην επικοινωνία (ειδικά στις σχέσεις, λέει η Clark) είναι σχεδόν δεδομένες κατά τη διάρκεια του ανάδρομου Ερμή και ένας τρόπος με τον οποίο θα μπορούσε αυτό να εκδηλωθεί, είναι ο εξής: Μπορεί να δεις μια κατάσταση με τον τρόπο που θέλεις να τη δεις και όχι απαραίτητα με τον τρόπο που τα πράγματα συμβαίνουν πραγματικά. Για παράδειγμα, ίσως νομίζεις ότι όλα είναι εντάξει με τη συγκάτοικό σου που ακούς δυνατά μουσική το βράδυ, γιατί δεν σου έχει ποτέ παραπονεθεί για το θέμα, παρόλο που έχεις ένα προαίσθημα ότι κρύβει έναν εκνευρισμό για τη συμπεριφορά σου.
Το σημείο εδώ, λέει η Clark, είναι ότι δεν είναι σχεδόν ποτέ καλή ιδέα να κάνουμε υποθέσεις για το τι αισθάνονται οι άλλοι άνθρωποι. «Ο ανάδρομος κάνει τα πράγματα μεταβλητά και οι Ιχθείς τα καθιστούν διφορούμενα, οπότε καλό είναι να παραμείνεις σαφής και επιμελής», εξηγεί.

2. Επίτρεψε στον εαυτό σου μια κωλυσιεργία σε ένα project στη δουλειά σου
Σπάνια σου δίνουν τέτοιου είδους συμβουλή και καλό είναι να επωφεληθείς πλήρως εάν είσαι σε θέση να το κάνεις. «Γενικά, κάποιος πρέπει να αναβάλει το ξεκίνημα νέων projects, διότι τα πράγματα παρουσιάζουν διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια του ανάδρομου Ερμή και οι πιθανότητες είναι ότι θα χρειαστεί να γίνουν αλλαγές», εξηγεί η Clark.
Αν δεν είσαι σε θέση να καθυστερήσεις ένα project, χωρίς να έχεις επιπτώσεις, προσπάθησε τουλάχιστον να χαλαρώσεις από την άποψη της επιτυχίας ή της προόδου του. Μερικές φορές τα πράγματα είναι εκτός του δικού σου ελέγχου και είναι εντάξει απλά να το αποδεχτείς.

3. Να είσαι προσεκτική με τα λόγια σου
Αυτό σημαίνει ότι είναι σημαντικό να είσαι προσεκτική σε αυτό το διάστημα όχι μόνο με ότι λες, αλλά πώς το λες. Για παράδειγμα, πες ότι είχες μια διαμάχη με ένα φίλο και ξέρεις προσωπικά ότι είχες άδικο. Ξέρεις ότι πρέπει να ζητήσεις συγγνώμη και να παραδεχτείς το λάθος σου, αλλά με τον Ερμή ανάδρομο, μερικές φορές είναι εύκολο ο τόνος σου να ακούγεται ξινός όταν λες τη λέξη «συγγνώμη» ή να λες κάτι σαν «Λυπάμαι, αλλά ...».
Απλά να ξέρεις, δεν είναι δικό σου λάθος. Υπάρχουν φορές που ο καθένας μας μιλά χωρίς να σκέφτεται. Κάνε ένα βήμα πίσω σε αυτά τα είδη των καταστάσεων και πραγματικά σκέψου τι είδους μήνυμα προσπαθείς να περάσεις.