Σήμερα ο Δίας γίνεται ανάδρομος - Ποια ζώδια θα επηρεαστούν περισσότερο

10.04.2019
Σήμερα ο Δίας γίνεται ανάδρομος - Ποια ζώδια θα επηρεαστούν περισσότερο
Ακόμη και αν η αστρολογία δεν είναι το φόρτε σου, πιθανότατα θα έχεις ακούσει ότι όταν ο Eρμής είναι ανάδρομος επηρεάζει (συνήθως) αρνητικά τους ανθρώπους. Ο ανάδρομος Ερμής, λοιπόν, είναι ένα ευρέως γνωστό αστρολογικό φαινόμενο αλλά όχι το μόνο του είδους του. Και όλοι οι υπόλοιποι πλανήτες γυρίζουν προς τα πίσω, σε κάποιο σημείο δηλαδή γίνονται επίσης ανάδρομοι - και κάθε αυτό κάτι σημαίνει.

Ο επόμενος πλανήτης που γίνεται ανάδρομος, λοιπόν, είναι ο Δίας και αυτό συμβαίνει σήμερα, 10 Απριλίου 2019. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Η Αμερικανίδα αστρολόγος Donna Page, το αναλύει στο Women’s Health ως εξής:

Τι σημαίνει γενικά "Ανάδρομος Δίας";
Πρώτα από όλα στην αστρονομία, η λέξη «ανάδρομος» σημαίνει ότι κάτι κινείται προς τα πίσω, λέει η Page. Όταν ο Δίας είναι ανάδρομος, φαίνεται να κινείται προς τα πίσω από τη συνήθη τροχιά του στον ουρανό.
Στην αστρολογία, όταν οι πλανήτες πηγαίνουν προς τα πίσω, μπορείς να αισθανθείς λίγο περισσότερο έντονα, τις περιοχές όπου κυριαρχουν, λέει η Page. Ο Δίας εμπνέει τους ανθρώπους να προχωράνε μπροστά και να αναλαμβάνουν τα ρίσκα τους, για αυτό μπορείς να καταλάβεις γιατί αισθάνεσαι λίγο πιο θαρραλέα από ότι συνήθως, αυτήν την περίοδο.

Τι σημαίνει ο ανάδρομος Δίας για το ζώδιο σου;
Γενικά, θα νιώσεις εξαιρετικά ενθουσιώδης και σίγουρη σε σχεδόν όλους τους τομείς της ζωής σου λέει η αστρολόγος. Τώρα είναι η ώρα να τολμήσεις να κάνεις την αίτηση για τη δουλειά που δίσταζες, να δοκιμάσεις αυτή την περίπλοκη μαγειρική συνταγή ακόμα και να ζητήσεις να βγεις ραντεβού με το άτομο που σε ενδιαφέρει. Ο ανάδρομος Δίας θα επηρεάσει όλα τα ζώδια, αλλά οι Τοξότες, οι Δίδυμοι και οι Ιχθείς θα το αισθανθούν περισσότερο, λέει η Page.

Πώς θα επιδράσει στο υπόλοιπο της χρονιάς;
Ο ανάδρομος Δίας θα σε κάνει να ονειρευτείς έντονα και να κάνεις πράγματα που μπορεί προηγουμένως να σε φρίκαραν ή να σε νευρίαζαν. Ενώ δεν είναι κακό να κάνεις αυτό που θες, καλό θα είναι να μην απορρίπτεις χωρίς συζήτηση αυτό που θέλουν να σου πουν κάποιοι άνθρωποι εκείνη τη στιγμή. Εάν οι φίλοι και η οικογένεια σου, σου λένε ότι το όνειρό σου να ανοίξεις ένα καφέ χωρίς καμία προηγούμενη εμπειρία, δεν είναι και ότι καλύτερο, ίσως να πρέπει να τους ακούσεις πριν πάρεις την οριστική σου απόφαση.
Τελικά, θα θελήσεις να βρεις μια ισορροπία που είναι σωστή για εσένα και ο Δίας σε ανάδρομη πορεία θα σε ωθήσει να κάνεις πράγματα που μπορούν να έχουν μεγάλο (και θετικό) αντίκτυπο στο μέλλον σου.