Ωροσκόπος, Ήλιος και Σελήνη: Σε ποια ζώδια τα έχεις και ποια η σημασία τους

31.10.2019
Ωροσκόπος, Ήλιος και Σελήνη: Σε ποια ζώδια τα έχεις και ποια η σημασία τους
Η κλασική ερώτηση «Τι ζώδιο είσαι;» φαίνεται να γίνεται όλο και πιο περίπλοκη. Πλέον, δεν είναι αρκετό μόνο να γνωρίζεις το ζώδιο σου αλλά να εξερευνήσεις ένα σωρό άλλα ζωδιακά στοιχεία για να αποκτήσεις μια καλύτερη αίσθηση του ποια είσαι. Εάν αυτό ακούγεται αγχωτικό, μην ανησυχείς. Το Popsugar μίλησε με την Narayana Montúfar, εκδότη και αστρολόγο της Astrology.com και τη Laura Brown, αστρολόγο και ιδρύτρια του Intuitive Alchemy, για να μάθει τις λεπτομέρειες των τριών πιο σχετικών ζωδίων στον αστρολογικό σου χάρτη: τον ήλιο, το φεγγάρι και τον ωροσκόπο. Για να το κάνεις απλό, όταν συναντάς κάποιον καινούργιο άνθρωπο, αυτή είναι η σειρά των ζωδίων που θα πρέπει να ρωτήσεις : πρώτα τον ωροσκόπο (η μάσκα), μετά το ζώδιο στον ήλιο (ο εαυτός) και τελευταίο το ζώδιο στη σελήνη (η καρδιά).

Ο ωροσκόπος - Η μάσκα σου

«Στο πρώτο ραντεβού, στην πραγματικότητα είναι οι ωροσκόποι που συναντώνται για δείπνο», εξήγησε η Brown.

Ο ωροσκόπος σου είναι η μάσκα που φοράς στο κοινό. Σύμφωνα με την Montúfar, καθορίζει «πώς σε βλέπουν οι άλλοι και την πρώτη εντύπωση που δίνεις». Επίσης «αντιπροσωπεύει το φυσικό σου σώμα (συμπεριλαμβανομένων των χαρακτηριστικών) καθώς και την ενέργεια που το οδηγεί». Είναι «η έκδοση του εαυτού σου που βγάζεις προς τα έξω», σημειώνει η Brown.

Το ζώδιο του ωροσκόπου εξαρτάται αποκλειστικά από το χρόνο γέννησης και αλλάζει κάθε δύο ώρες. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος που γεννήθηκε στις 5:30 π.μ. θα έχει διαφορετικό ωροσκόπο από κάποιον που γεννήθηκε στις 7:30 π.μ. Για να το δεις λίγο περισσότερο σε βάθος, ο ωροσκόπος βασίζεται στο σημείο όπου φαίνεται ο ανατολικός ορίζοντας της Γης ανά πάσα στιγμή και επειδή η Γη συνεχώς περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο, ο ωροσκόπος (το «ανατέλλον ζώδιο») αλλάζει συνεχώς. Έτσι, με 12 ζώδια στο 24ωρο στο οποίο χρειάζεται η Γη για να κάνει μια πλήρη περιστροφή γύρω από τον ήλιο, μας δίνει σε κάθε ζώδιο 2 ώρες στον ανατολικό ορίζοντα.

Διάβασε επίσης: Άστρα κι έρωτας: Ποιοι είναι οι 3 συνδυασμοί ζωδίων που βέβαιο ότι θα καταλήξουν σε σχέση

Το ζώδιο σου στον ήλιο - Ο εαυτός σου

Το ζώδιο σου στον ήλιο - το ζώδιο που είναι πιο πιθανό να γνωρίζεις - καθορίζεται λίγο πολύ από την ημερομηνία γέννησής σου. Κάθε διάστημα είναι περίπου τέσσερις εβδομάδες, γεγονός που εξηγεί γιατί μπορεί να είναι συνηθισμένο για άτομα με κοντινά γενέθλια να έχουν παρόμοιες προσωπικότητες.

Ο ήλιος σχετίζεται με τον εαυτό σου και σύμφωνα με την Brown, «Το ζώδιο μας στον ήλιο μοιάζει πολύ με το μικρό μας όνομά, είναι αυτό με το οποίο οι άνθρωποι είναι πιο εξοικειωμένοι. Είναι ο πυρήνας μας, η πιο εσωτερική μας ταυτότητα και ο χώρος που βρίσκουμε τη μεγαλύτερη ευκολία και αυθεντικότητα στις κλίσεις που έχουμε».

Το ζώδιο σου στη σελήνης – Η καρδιά σου

«Αν ο ήλιος αντιπροσωπεύει το συνειδητό μυαλό σου, η σελήνη αντιπροσωπεύει το υποσυνείδητο μυαλό σου», ανέφερε στο popsugar η Montúfar. Το ζώδιο της σελήνης σου καθορίζεται από τον τόπο γέννησης και το χρόνο και τις αλλαγές των ζωδίων κάθε δυόμισι ημέρες. Αυτό το σύμβολο επηρεάζει όλα τα συναισθήματα. Σύμφωνα με την Montúfar, η σελήνη σου, καθορίζει τις «συναισθηματικές σου ανάγκες, τον τρόπο που επιθυμείς να σε φροντίζουν και το πώς συμπεριφέρεσαι πίσω από κλειστές πόρτες». Έτσι, στο πρώτο ραντεβού, αυτό το ζώδιο δεν θα μπορούσε καν να παρουσιαστεί. Μπορεί να χρειαστούν μήνες (ή χρόνια!) γνωριμίας για να εμφανιστεί τελικά το ζώδιο της σελήνης.

Αυτό το διάβασες; Ποια είναι τα 6 πιο δύστροπα ζώδια

Γιατί πρέπει να διαβάσεις μαζί τον ήλιο, το φεγγάρι και τον ωροσκόπο

Για να κατανοήσεις ένα άτομο ως σύνολο, το να γνωρίζεις τα ζώδια στον ήλιο, τη σελήνη και τον ωροσκόπο είναι καθοριστικής σημασίας. Και αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχουν τόσες πολλές όψεις που πρέπει να εξετάσεις πριν αποκτήσεις την πλήρη εικόνα. Έτσι, δύο άτομα με συμβατά ζώδια στον ήλιο δεν είναι εγγυημένα και οι καλύτεροι φίλοι.

Στην ουσία, ο ήλιος, το φεγγάρι και ο ωροσκόπος - τα πρώτα ζώδια που εξετάζει ο κάθε αστρολόγος - μας βοηθούν να κατανοήσουμε τις πολλές μεταβλητές που περιλαμβάνει κάθε ανθρώπινο ον: ο βασικός μας εαυτός, η μάσκα μας και ο βαθύς εαυτός μας.

Πώς θα μάθεις που έχεις τους Πλανήτες σου; Υπάρχουν πολλές δωρεάν εφαρμογές που μπορείς να χρησιμοποιήσεις στο διαδίκτυο. Βρες αυτή που σου ταιριάζει και μάθε τα όλα