Ο ανάδρομος Ερμής του Σεπτεμβρίου 2009

25.08.2009
Στην τρίτη και τελευταία του ανάδρομη πορεία για το 2009, ο Ερμής, πλανήτης της επικοινωνίας και των επαφών έρχεται να ταράξει τα νερά από τις 7-29 Σεπτέμβρη, θυμίζοντας μας πως ακόμη και αν ο Σεπτέμβρης αποτελεί τον κατεξοχήν μήνα ανασυγκρότησης και οργάνωσης, αυτή τη φορά τα πράγματα δε θα είναι εύκολα στον τομέα της επικοινωνίας .

Στην τρίτη και τελευταία του ανάδρομη πορεία για το 2009, ο Ερμής, πλανήτης της επικοινωνίας και των επαφών έρχεται να ταράξει τα νερά από τις 7-29 Σεπτέμβρη, θυμίζοντας μας πως ακόμη και αν ο μήνας αυτός αποτελεί τον κατεξοχήν μήνα ανασυγκρότησης και οργάνωσης, αυτή τη φορά τα πράγματα δε θα είναι εύκολα.

Ο Ερμής είναι ο πλανήτης των ταξιδιών, των μετακινήσεων, της επικοινωνίας, των μέσων μαζικής ενημέρωσης και γενικότερα της επικοινωνίας. Επομένως η ανάδρομη πορεία του δυσχεραίνει την επικοινωνία αλλά αποδεικνύει πόσο δύσκολη μπορεί να γίνει η συνεννόηση και η κατανόηση, όταν λείπει η πλανητική εύνοια.

Πιο συγκεκριμένα, το πώς μας επηρεάζει η πορεία του ανάδρομου Ερμή εξαρτάται από το σε ποιο ζώδιο βρίσκεται ανάδρομος ο Ερμής, του οποίου η ανάδρομη πορεία του Σεπτεμβρίου ξεκινάει από τον επικοινωνιακό Ζυγό (7-17/09) και επιστρέφει στην ορθολογίστρια Παρθένο(18-28/09).

Η δυσαρμονία του πλανήτη Ερμή με τον Άρη κάνει το μυαλό να τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα αδυνατώντας να προσέξει, να εμβαθύνει, να κρίνει και συνεπώς να αποδώσει . Η επιρροή του Άρη δοκιμάζει το νευρικό σύστημα μας κουράζοντας το μυαλό όλων μας και προκαλώντας υπερένταση. Το μυστικό είναι τα μικρά και συχνά διαλείμματα χαλάρωσης ακόμη και για πέντε λεπτά έτσι ώστε να αδειάσουμε για λίγο το μυαλό μας και να γλιτώσουμε τα λάθη απροσεξίας, ατυχήματα, γκρίνιες, στρες και γενικά να χαλαρώσουμε όσο αυτό είναι δυνατόν.

Από την άλλη η δυσαρμονία του Ερμή με τον Πλούτωνα θα κάνει πολλούς να είναι σχετικά ισχυρογνώμονες, πιστεύοντας πως μόνο οι δικές τους ιδέες είναι οι σωστές, προκαλώντας έτσι ποικίλες αντιδράσεις στο περιβάλλον τους. Επίσης, δε θα λείψουν και οι υποχθόνιες κινήσεις από ορισμένους που θα λειτουργήσουν πονηρά.

Η συζυγία του Ερμή με τον Κρόνο τονίζει την ευθυνοφοβία και τη συντηρητική σκέψη. Η αντίθεση με τον Ουρανό ναι μεν μειώνει την οργάνωση και την μεθοδικότητα μας αλλά παράλληλα κάνει το μυαλό πολύ δημιουργικό, γεγονός ιδιαίτερα ευνοϊκό για τα ερευνητικά και επιστημονικά πνεύματα.

Από την άλλη το πενθήμερο της συζυγίας Ερμή-Ήλιου 18-22/09 μας κάνει εγωκεντρικούς και γενικά το πνεύμα ασυνεννοησίας με τους γύρω μας καλά κρατεί.

Όπως και να έχει όμως, παρ’ ότι πρόκειται για μια περίοδο, που επηρεασμένη από την ανάδρομη πορεία του Ερμή σε γενικές γραμμές μας αποσυντονίζει και μας αποδιοργανώνει, καλό είναι να επιστρατεύσουμε το χιούμορ μας το οποίο θα αποδειχθεί σανίδα σωτηρίας για όλους μας αυτή την εποχή. Ακόμη, σκόπιμο είναι να σκεφτόμαστε διπλά πριν προτείνουμε, πριν εκφράσουμε τη διαφωνία μας αλλά και πριν πάρουμε σοβαρές αποφάσεις.

Πιο συγκεκριμένα, παρακάτω θα βρείτε πιο αναλυτικά τους τρόπους με τους επηρεάζει κάθε ζώδιο χωριστά η εν λόγω ανάδρομη πορεία του Ερμή.

Κριός: ξανασκεφτείτε το πριν μιλήσετε! Σκεφτείτε διπλά πριν θίξετε οτιδήποτε ή τα βροντήξετε και επιλέξτε να κάνετε έρωτα αντί πόλεμο!

Ταύρος: αυτός ο Ερμής επηρεάζει τον έρωτα και τις σχέσεις σας με φίλους και παιδιά, γι’ αυτό φροντίστε να κρίνετε σωστά τις καταστάσεις. Ακόμη, διαχειριστείτε το χρήμα με σύνεση.

Δίδυμοι: εμπόδια στη συνεννόηση ή την κατανόηση στην προσωπική σας ζωή και οι δυσαρμονίες δίνουν κυρίως έμφαση σε ανασφάλειες και ανταγωνισμό. Ψυχραιμία, χιούμορ και το χαμόγελο σας, θα σας σώσουν!

Καρκίνος: συνεννόηση... ώρα μηδέν για τα προσωπικά σας και εσείς πρέπει να προσέξετε τις αντιδράσεις σας αλλά και τη συγκέντρωση σας στο χώρο της δουλειά, για να μην γίνουν λάθη.

Λέων: διασπάτε η προσοχή σας και ο εκνευρισμός είναι διάχυτος να και η ανάγκη για προσοχή υπάρχει και όταν βρίσκεστε στο δρόμο, αφού υπάρχει ο κίνδυνος ατυχήματος. Πλήττεται και η αυτοσυγκέντρωση σας στη δουλειά γι’ αυτό και πρέπει να είστε διπλά προσεκτικοί. Πείτε όχι στα οικονομικά ρίσκα και κάθε είδους τυχερά παιχνίδια.

Παρθένος: ανασφάλειες βγάζει στο προσκήνιο η ανάδρομη όψη του Ερμή για εσάς. Οι πιέσεις και η αστάθεια στις σχέσεις με το σύντροφο και την οικογένεια σας εντείνονται και χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή.

Ζυγός: αυτό που χρειάζεστε είναι ψυχραιμία! Χάνετε τις επικοινωνιακές σας ικανότητες και πρέπει να δείτε τα πράγματα πιο χαλαρά προκειμένου να αποφύγετε εντάσεις στις σχέσεις σας.

Σκορπιός: χρειάζεται να είστε προσεκτικοί όταν σχολιάζετε ή συζητάτε ακόμη και όταν οδηγείτε. Από τις 18/9 και μετά επηρεάζονται φιλίες και αισθηματικά και χρειάζεται να επιστρατεύσετε τη διπλωματία σας για να πάνε τα πράγματα καλύτερα.

Τοξότης: εντάσεις και παρεξηγήσεις με φίλους έχει για εσάς αυτό ο ανάδρομος Ερμής και πρέπει να εστιάσετε στη φιλική προσέγγιση για να τη βγάλατε ...καθαρή!

Αιγόκερως: δυσκολία συνεννόησης στο γάμο και την οικογένεια προκαλεί ο ανάδρομος Ερμής και χρειάζεται να ενεργήσετε ψύχραιμα και διπλωματικά και να μην επιτρέψετε στον Ερμή να κλονίσει την πνευματική σας απόδοση!

Υδροχόος: προσέξτε τι λέτε και μην παίρνετε τοις μετρητοίς τα λόγια των άλλων. Καλύτερα να εστιάστε στην εύνοια της Αφροδίτης γύρω από τον τομέα του έρωτα και της αγάπης.

Ιχθύες: πάθη, ζήλια, ένταση και αστάθεια στον έρωτα είναι λίγα από τα χαρακτηριστικά που σας αφορούν αυτή την περίοδο. Επιμονή και υπομονή είναι τα όπλα σας για να αντεπεξέλθετε στις όποιες δυσκολίες!