Μήπως σε παχαίνει το ζώδιο σου;(Μέρος Β')

24.04.2016
Μάθε ποιες είναι οι αδυναμίες σου στο φαγητό βάση του ζωδίου σου και αδυνάτισε χωρίς κόπο απλά και μόνο αλλάζοντας ορισμένες συνήθεις που σε παχαίνουν!

Μάθε ποιες είναι οι αδυναμίες σου στο φαγητό βάση του ζωδίου σου και αδυνάτισε χωρίς κόπο απλά και μόνο αλλάζοντας ορισμένες συνήθεις που σε παχαίνουν!

Ζυγός: σου αρέσει να είσαι ωραία και θέλεις να έχεις υπέροχη σιλουέτα ενώ έχεις τη φήμη της τεμπέλας! Με σύμβολο σου τη ζυγαριά, πηγαίνεις μια αριστερά μια δεξιά, πρόσεξε όμως να βρεις την ισορροπία σου! Σχεδόν όλα σε κάνουν να παχαίνεις και δε σου αρέσει η ιδέα του γυμναστηρίου ενώ με μεγάλη άνεση θα μπορούσες να κάνεις λιποαναρρόφηση αντί να ρίχνεις τόνους ιδρώτα στο γυμναστήριο για να χάσεις λίγους πόντους! Σου αρέσει να δείχνεις ωραία στα ρουχαλάκια σου, αλλά δε γίνεται να τα έχεις όλα. Θα χρειαστεί να κάνεις ορισμένες θυσίες: αν είναι παχυντικό μην το αγοράσεις!

Τι να κάνεις: βάλε την άσκηση στη ζωή σου έστω και με λίγα λεπτά περπάτημα την ημέρα και μην περιμένεις να πληρωθείς για να πάς στο χειρουργείο απευθείας για να σου κόψουν τα περιττά ψωμάκια!

Σκορπιός: έχεις ισχυρή θέληση, την οποία όμως φροντίζεις να κρατάς κρυφή! Είσαι των άκρων και φέρεσαι στο σώμα σου τη μία σα να είναι ναός και την άλλη το κακομεταχειρίζεσαι! Τρελαίνεσαι για το καυτερό φαγητό και σου αρέσουν οι νέες γεύσεις αλλά προσπάθησε να ξεφύγεις από τις βλαβερές για το σώμα σου τοξίνες.

Τι να κάνεις: δε λέμε καλό το μεξικάνικο αλλά αν κάθε μέρα καταλήγεις στο fajitas, θα βρεθείς ξαφνικά με δέκα κιλά παραπάνω! Πιες πολύ νερό για να ενυδατώσεις τον οργανισμό σου και προσπάθησε να καταναλώνεις πολλά φρούτα και λαχανικά. Όσο για τη σωματική άσκηση προτίμησε το τρέξιμο ή ακόμη και τα extreme sport που θα σε βοηθήσουν να χάσεις έξτρα πόντους!

Τοξότης: έχεις την τάση όταν παίρνεις βάρος που πηγαίνει όλο στο κάτω μέρος του σώματος και το δίπτυχο γοφοί- ψωμάκια είναι αυτό που "υποφέρει" περισσότερο από τις αλλαγές του βάρους σου! Από την άλλη όμως έχεις μέσα σου την ανάγκη για άθληση και είσαι φαν της καλής ζωής, της διασκέδασης και κατά συνέπεια του ποτού!

Τι να κάνεις: πρόσεξε τις μερίδες! Έχεις την τάση να παραγεμίζεις το πιάτο σου με φαγητό και γι’ αυτό το λόγο καλό είναι να μειώσεις τη μερίδα σου αν θέλεις να χάσεις! Ή έστω προσπάθησε να μειώσεις τις θερμίδες του φαγητού σου αν ξέρεις ότι πρόκειται να βγεις για φαγητό!

Αιγόκερως: από τη μία είσαι σε θέση να ελέγξεις τον εαυτό σου και από την άλλη κριτικάρεις πολύ τον εαυτό σου. Ακόμη και όταν είσαι αδύνατη δεν είσαι όσο αδύνατη θα ήθελες! Μην το κάνεις αυτό στον εαυτό σου, απλά και μόνο επειδή έχεις πολύ υψηλά στάνταρντ, δεν γίνεται να γίνεις Κέιτ Μός σε μια εβδομάδα!

Τι να κάνεις: να είσαι αυστηρή! Ο κυβερνήτης σου, ο Κρόνος σε κάνει πιο εγκρατή. Αν δουλεύεις πολλές ώρες φρόντισε να έχεις μαζί σου ένα σάντουιτς από το σπίτι, για να τρως υγιεινά ενώ δε θα λείπεις από το γραφείο σου!

Υδροχόος: έχεις τη φήμη ότι σου αρέσει το φαγητό βασικά ως το απαραίτητο καύσιμο για να κάνεις τον οργανισμό σου να λειτουργήσει! Βρίσκεις τις δίαιτες αδυνατίσματος ακαταμάχητες, τις έχεις δοκιμάσει σχεδόν όλες από τη δίαιτα της Άνιστον μέχρι τη δίαιτα του αστροναύτη και τελικά καταλήγεις να κάνεις τη δίαιτα της... πάπιας!

Τι να κάνεις: προτίμησε ένα ειδικό αν θέλεις να χάσεις κάποια κιλά όπως ένα διαιτολόγο που θα σου δείξει το σωστό τρόπο για να αδυνατήσεις, χωρίς να σου σπάσουν τα νεύρα! Καμιά φορά σκέφτεσαι ότι το φαγητό είναι άσχετο μιας και αν σε ρώταγαν θα έλεγες ότι στο μέλλον θα τρέφεσαι μόνο με χάπια! Όλα αυτά σε έναν ιδεατό κόσμο γιατί στην πραγματικότητα έχεις τον έλεγχο του Αιγόκερου και τη δύναμη του σκορπιού, δε μπορεί παρά μια μέρα να τα καταφέρεις!

Ιχθύες: δεν αντέχεις να πληγώνεις του άλλους λέγοντας τους, όχι! Μην ανησυχείς, δεν υπάρχει ο φόβος να μη σου ξαναμιλήσει η κολλητή σου αν δε δοκιμάσεις το υπέροχο γλυκό που έφτιαξε με τα χεράκια της. Σκέψου απλά τις θερμίδες που θα πάρεις στα ψωμάκια σου!

Τι να κάνεις: μάθε πότε να λες όχι και πότε πρέπει να σταματήσεις. Βρες τα όρια σου και στο φαγητό , δε χρειάζεται να τελειώσεις όλο σου το πιάτο και μετά να σηκωθείς από το τραπέζι! Ακολούθησε τη συμβουλή και σήκω πριν νιώσεις ότι θα εκραγείς από το φαί. Ανανέωσε την εγγραφή σου στο γυμναστήριο και δες το σώμα σου να αλλάζει!

Από την Ελένη Ανάστασάκη