Ζώδια και χρήμα (Μέρος Α')

14.01.2011
Είσαι σπάταλη ή οικονόμα; Με βάση έρευνες που έκανε η Βρετανική Ένωση Οικονομικών Ρυθμίσεων σε 2.000 καταναλωτές, αν είσαι αιγόκερως είσαι το πιο οικονομικά έξυπνο ζώδιο ενώ αν είσαι ταύρος δίνεις μεγάλη προσοχή στα οικονομικά σου. Διάβασε παρακάτω αναλυτικά τις οικονομικές σου συνήθειες με βάση το ζώδιο σου και βρες τι πρέπει να αλλάξεις για να γεμίσεις την τσέπη σου!

Είσαι σπάταλη ή οικονόμα; Με βάση έρευνες που έκανε η Βρετανική Ένωση Οικονομικών Ρυθμίσεων σε 2.000 καταναλωτές, αν είσαι Αιγόκερως είσαι το πιο οικονομικά έξυπνο ζώδιο ενώ αν είσαι Ταύρος δίνεις μεγάλη προσοχή στα χρήματα σου. Διάβασε παρακάτω αναλυτικά τις οικονομικές σου συνήθειες με βάση το ζώδιο σου και βρες τι πρέπει να αλλάξεις για να γεμίσεις την τσέπη σου!

Κριός: όταν πρόκειται για οικονομικά, είσαι πολύ συνεπής! Δεν υπάρχει ο φόβος να "πεινάσεις" αφού χωρίς να τρελαίνεσαι, φροντίζεις και κρατάς τις ισορροπίες ανάμεσα στα χρήματα σου και τις ανάγκες σου. Απογοητεύεσαι βέβαια, όταν τσεκάρεις το λογαριασμό σου και καλά θα κάνεις να τον τσεκάρεις πιο συχνά έτσι ώστε να μη βρίσκεσαι μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις!

Τι να προσέξεις: να μη παραμυθιάζεις τον εαυτό σου, ότι έχεις χρήματα! Όμως πώς θα το μάθεις αν έχεις ένα μήνα να κοιτάξεις το υπόλοιπο σου;

Ταύρος: είσαι τέλεια στα οικονομικά σου! Είσαι πολύ επιμελής στη διαχείριση των χρημάτων και δεν κάνεις σπατάλες! Σκέφτεσαι διεξοδικά αν πράγματι χρειάζεσαι κάθε αγορά και δε χαλάς άσκοπα τα λεφτά, φροντίζοντας να καλύπτεις τις πραγματικές σου ανάγκες.

Τι να προσέξεις: την τεμπελιά σου που καμιά φορά μπορεί να σε οδηγήσει σε απώλεια χρημάτων! Κατά τα άλλα ξέρεις να βάζεις προτεραιότητες στις ανάγκες σου, μετράς τα έξοδα σου και άρα σπάνια βρίσκεσαι σε οικονομικό αδιέξοδο!

Δίδυμοι: άσχημα νέα! Σου είναι αδύνατον να οργανώσεις τα οικονομικά σου, ενώ είσαι το πιο ανοργάνωτο οικονομικά ζώδιο από τα 12!

Τι να προσέξεις: να βρεις ένα τρόπο να έχεις χρήματα πάντα στο πορτοφόλι σου. Προσπάθησε όταν πληρώνεσαι να μεταφέρεις ένα ποσό σε ένα ξεχωριστό λογαριασμό έτσι ώστε να μην ξέρεις ότι υπάρχουν. Μόνο έτσι μπορεί να μην ξεμένεις από μετρητά! Όσο για τις κάρτες σου, βάλε ένα πρόγραμμα έτσι ώστε να μην καταλήξεις να χρωστάς τα "μαλλιά της κεφαλής σου"!

Καρκίνος: αγαπάς τις επιταγές! Σου αρέσει να πληρώνεις με "πλαστικό" χρήμα και επιταγές ενώ έχεις την τάση να ελέγχεις τον τραπεζικό σου λογαριασμό πολύ συχνά! Από την άλλη δεν είσαι και τόσο καλή στο να πληρώνεις τις μηνιαίες σου υποχρεώσεις στο ολόκληρο κάθε μήνα.

Τι να προσέξεις: τους τόκους, τα επιτόκια και τα μάτια σου όταν πρόκειται για πιστωτικές κάρτες! Μπορεί να νιώθεις ότι είσαι άνετη όταν πληρώνεις με την πιστωτική σου, σκέψου όμως πώς θα νιώθεις όταν έρθει ο λογαριασμός και δεν θα μπορείς να πληρώσεις τη μηνιαία καταβολή στο ολόκληρο. Βάλε πρόγραμμα σήμερα κιόλας!

Λέων: δεν τα έχεις καλά με τα pin σου! Έχεις χαθεί σε μια στοίβα από pins για τις κάρτες σου με αποτέλεσμα να μη βγάζεις άκρη.

Τι να προσέξεις: τακτοποίησε τις πιστωτικές σου κάρτες ανά είδος. Ανάλογα με το πώς σε βολεύει μπορεί να τακτοποιήσεις τις πιστωτικές σου κάρτες ανά τράπεζα ή ανά είδος δηλαδή visa, mastercard κ.λ.π. και σε ένα ξεχωριστό το κουτί να έχεις φυλαγμένα τα pin της κάθε κάρτας! Σε ένα λευκό χαρτί γράψε το pin της κάθε κάρτας έτσι ώστε να τα βρίσκεις πριν πάς στο ATM για ανάληψη!

Παρθένος: online έλεγχος! Τσεκάρεις τον τραπεζικό σου λογαριασμό τουλάχιστον μια φορά το μήνα και φροντίζεις πάντα να έχεις εικόνα της οικονομικής σου κατάστασης, κυρίως μέσω ίντερνετ! Κάνεις αποταμίευση και προσέχεις έτσι ώστε να μην "ξεμένεις" ποτέ από ρευστό. Πρόσεξε μόνο, μην περάσεις στο άλλο άκρο και αυτή η αποταμίευση αγγίξει τα όρια της τσιγκουνιάς.

Τι να προσέξεις: τις υπερβολές! Δε χρειάζεται να ξυπνάς το βράδυ για να τσεκάρεις μήπως και έχει γίνει κάποια μετακίνηση ποσών από το λογαριασμό σου; Είπαμε να έχεις εικόνα της οικονομικής σου κατάστασης αλλά ως ένα σημείο. Δεν υπάρχει λόγος να σου γίνεται εμμονή. Χαλάρωσε και όλα θα πάνε τέλεια!

Από την Ελένη Αναστασάκη