Ο ανάδρομος Ερμής του Δεκεμβρίου 2009 (μέρος Α')

17.12.2009
Για τέταρτη φορά φέτος, τα καπρίτσια του πλανήτη της επικοινωνίας σφραγίζουν το τέλος της χρονιάς και μας κάνουν ποδαρικό στο 2010, δίνοντας μια... αξέχαστη νότα στις Γιορτές.

Για τέταρτη φορά φέτος, τα καπρίτσια του πλανήτη της επικοινωνίας σφραγίζουν το τέλος της χρονιάς και μας κάνουν ποδαρικό στο 2010, δίνοντας μια... αξέχαστη νότα στις Γιορτές.

Περισσότερο απ' όλους θα επηρεαστούν Δίδυμοι και Παρθένοι που έχουν κυβερνήτη τους τον Ερμή, αλλά και όσοι έχουν πολλούς πλανήτες του γενέθλιου χάρτη τους συγκεντρωμένους σ' αυτά τα δύο ζώδια.

Για όλους βέβαια, αυτή η περίοδος από τις 26 Δεκεμβρίου 2009 μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2010, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην επικοινωνία, τις αγοροπωλησίες και τις μετακινήσεις καθώς ο ανάδρομος Ερμής επηρεάζει όλες τις πλευρές αυτών δραστηριοτήτων.

Παράλληλα βέβαια, μας δίνει την ευκαιρία να επανεξετάσουμε σχέδια και καταστάσεις που έχουν μείνει σε εκκρεμότητα, να κάνουμε επισκευές και ξεκαθαρίσματα, καθώς και να λύσουμε παρεξηγήσεις που δεν αποκλείεται να είχαν δημιουργηθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν και πάλι ήμασταν υπό την επήρεια του ίδιου αστρολογικού φαινομένου.

Ας δούμε όμως πώς θα επηρεάσει αυτή τη φορά η ανάδρομη πορεία του Ερμή το κάθε ζώδιο ξεχωριστά*:

Κριός: ιδιαίτερη προσοχή χρειάζονται τα επαγγελματικά και οι συνεννοήσεις σας σε θέματα υγείας. Η επικοινωνία με τους συναδέλφους, υφιστάμενους και προϊστάμενους θα γίνεται μετ' εμποδίων και πρέπει να προσέξετε να είστε όσο περισσότερο σαφής μπορείτε σε κάθε περίπτωση. Αναβάλετε τη λήψη επαγγελματικών αποφάσεων για μετά τη λήξη του φαινομένου, αλλά εξετάστε αναλυτικά τις προοπτικές σας.

Ταύρος: η κρίση σας σχετικά με τα οικονομικά και τις ερωτικές σχέσεις σας έχει θολώσει, γι' αυτό καλό είναι να αποφύγετε κάθε είδους μακροχρόνια δέσμευση αυτή την περίοδο. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζονται επίσης οι σπουδές και τα ταξίδια. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για καθυστερήσεις. Προσέξτε τα λόγια σας όταν συνεννοείστε με καθηγητές και δικηγόρους. Αναβάλετε την έκφραση των απόψεων σας και επανεξετάστε τα θέματα που σας απασχολούν χωρίς όμως να καταλήξετε σε πρόωρα συμπεράσματα.

Δίδυμοι: αναβάλετε αποφάσεις σχετικές με την οικογένεια και τα θέματα σπιτιού. Προσέξτε ιδιαίτερα τις πρωτοβουλίες που έχουν να κάνουν με τα κοινά περιουσιακά και προετοιμαστείτε για καθυστερήσεις σε δάνεια, οικονομική υποστήριξη και φόρους. Καλύτερα να αποταμιεύσετε, παρά να ξοδέψετε χρήματα. Αποφύγετε συζητήσεις για θέματα οικειότητας και σεξουαλικότητας με τους αγαπημένους σας.

Καρκίνος: προσοχή στην έκφραση των ιδεών σας, στη γραπτή επικοινωνία και σε δουλειές που χρειάζονται λεπτομέρεια. Ακόμη μεγαλύτερη προσοχή στις επαφές σας πρόσωπο με πρόσωπο. Δείξτε όσο μεγαλύτερη ανοχή και κατανόηση μπορείτε στον σύντροφό σας, καθώς ενδέχεται να ανακύψουν παλιότερα προβλήματα μεταξύ σας και να παρεξηγηθείτε. Η επανεμφάνιση ενός ξεχασμένου εραστή (ή ερωμένης) είναι πολύ πιθανή. Επανεξετάστε τις ισορροπίες της σχέσης, σας χωρίς όμως να δεσμευτείτε σε βάθος χρόνου.

Λέων: σταματήστε κάθε πρωτοβουλία στα οικονομικά. Τα λόγια των φίλων σας απέχουν από την αλήθεια, γι' αυτό μην τους δίνετε βάση. Καθυστερήσεις και αναβολές σε ομαδικές συγκεντρώσεις είναι αναμενόμενες. Δείξτε μεγάλη ανεκτικότητα στο περιβάλλον της δουλειάς σας και προσέξτε την υγεία σας και τις συνεννοήσεις σας με το ιατρικό προσωπικό. Η εποχή είναι κατάλληλη για να σκεφτείτε μια στροφή στα επαγγελματικά σας, αλλά όχι και για να την πραγματοποιήσετε. Περιμένετε μετά τα μέσα Γενάρη.

Παρθένος: μεγάλη πιθανότητα παρεξηγήσεων στον εργασιακό χώρο. Η κρίση σας στα σχετικά ζητήματα είναι αδύναμη αυτή την εποχή γι' αυτό αναβάλετε κάθε απόφαση. Δείξτε εξίσου μεγάλη προσοχή στα παιδιά και τον ερωτικό σας σύντροφο και αποφύγετε να τους κάνετε κριτική οποιουδήποτε είδους. Αν σκέφτεστε να διακόψετε μια σχέση που δεν σας ταιριάζει πια, αναβάλετε τη λήψη και την εκτέλεση κάθε απόφασης για αργότερα. Οι διαφωνίες με τον σύντροφο σας μπορεί να πάρουν απρόβλεπτες διαστάσεις. Το ίδιο ισχύει και στην επαφή σας με τα παιδιά. Αναμένετε καθυστερήσεις και αναβολές στα ραντεβού σας και αποφύγετε τα τυχερά παιχνίδια.

*Για να έχετε καλύτερη εικόνα του πώς θα επηρεαστείτε προσωπικά από τον ανάδρομο Ερμή των Χριστουγέννων, διαβάστε και την πρόβλεψη του ωροσκόπου σας.