Ο ανάδρομος Ερμής του Δεκεμβρίου 2009 (μέρος Β')

21.12.2009
Για τέταρτη φορά φέτος, τα καπρίτσια του πλανήτη της επικοινωνίας σφραγίζουν το τέλος της χρονιάς και μας κάνουν ποδαρικό στο 2010, δίνοντας μια... αξέχαστη νότα στις Γιορτές.

Για τέταρτη φορά φέτος, τα καπρίτσια πλανήτη της επικοινωνίας σφραγίζουν το τέλος της χρονιάς και μας κάνουν ποδαρικό στο 2010, δίνοντας μια... αξέχαστη νότα στις Γιορτές.

Περισσότερο απ' όλους θα επηρεαστούν Δίδυμοι και Παρθένοι που έχουν κυβερνήτη τους τον Ερμή, αλλά και όσοι έχουν πολλούς πλανήτες του γενέθλιου χάρτη τους συγκεντρωμένους σ' αυτά τα δύο ζώδια.

Για όλους βέβαια, αυτή η περίοδος από τις 26 Δεκεμβρίου 2009 μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2010, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην επικοινωνία, τις αγοροπωλησίες και τις μετακινήσεις καθώς ο ανάδρομος Ερμής επηρεάζει όλες τις πλευρές αυτών δραστηριοτήτων.

Παράλληλα βέβαια, μας δίνει την ευκαιρία να επανεξετάσουμε σχέδια και καταστάσεις που έχουν μείνει σε εκκρεμότητα, να κάνουμε επισκευές και ξεκαθαρίσματα, καθώς και να λύσουμε παρεξηγήσεις που δεν αποκλείεται να είχαν δημιουργηθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν και πάλι ήμασταν υπό την επήρεια του ίδιου αστρολογικού φαινομένου.

Ας δούμε όμως πώς θα επηρεάσει αυτή τη φορά η ανάδρομη πορεία του Ερμή το κάθε ζώδιο ξεχωριστά*:

Ζυγός: νομικές υποθέσεις, εκπαίδευση και συζητήσεις σχετικά με το παρελθόν μπορεί να σας ταλαιπωρήσουν. Κάποιος μπορεί να προσπαθήσει να σας εκμεταλλευτεί ή να σας υποσκάψει, ή ενοχλητικές ιστορίες να βγουν ξανά στο προσκήνιο. Αναβάλετε τον προγραμματισμό ενός ταξιδιού. Ζητήματα οικογενειακών σχέσεων και ακίνητης περιουσίας χρειάζονται ενισχυμένη προσοχή. Οι προκλήσεις που θα αντιμετωπίσετε μέσα στην οικογένεια και την προσωπική σας ζωή θα βάλουν σε δοκιμασία την ψυχική σας ισορροπία. Διατηρήστε την ψυχραιμία σας. Αποφύγετε επισκευές και αποφάσεις σχετικές το σπίτι και τους δικούς σας. Οι πρωτοβουλίες σ' αυτούς τους τομείς μπορούν να περιμένουν.

Σκορπιός: προσοχή στις οικονομικές συναλλαγές και τις φιλικές συνεννοήσεις. Ακόμη καλύτερα θα ήταν να αναβάλετε κάθε ενέργεια και να επανεκτιμήσετε την κατάσταση των οικονομικών σας. Συναντήσεις αναβάλλονται και οι φίλοι μοιάζουν ν' απομακρύνονται. Ιδιαίτερο βάρος δώστε στην αλληλογραφία σας, γραπτή και ηλεκτρονική, καθώς και σε κάθε είδους επικοινωνίες και τηλεφωνήματα. Δυσάρεστες υποθέσεις από το παρελθόν σε σχέση με τα αδέλφια ή τους γείτονες σας μπορεί να εξελιχθούν άσχημα. Εμπόδια στις μετακινήσεις και χαμένη αλληλογραφία σας κάνουν τη ζωή δύσκολη. Περιορίστε τη φλυαρία γιατί θα είναι εύκολο να παρεξηγηθείτε. Η μνήμη σας παρουσιάζει... διαλείψεις.

Τοξότης: η επικοινωνία σας με το αφεντικό ή κάποιον συνάδελφο μπαίνει σε δοκιμασία, ενώ μια διαφωνία για κοινά περιουσιακά θέματα ανάβει τα αίματα. Συγκρατηθείτε. Προσοχή σε καινούργια οικονομικά ανοίγματα. Επανεξετάστε δυσάρεστα ζητήματα που ταλαιπωρούν από καιρό το πορτοφόλι σας, αλλά μην καταλήξετε σε αποφάσεις και μην κάνετε σημαντικές αγορές. Αναθεωρήστε τον τρόπο που χειρίζεστε το εισόδημα και τα έξοδα σας. Τα σχέδια για την ενίσχυση του εισοδήματος σας μπαίνουν σε αναμονή για λόγους πέρα από τον έλεγχο σας.

Αιγόκερως: επικοινωνίες, ταξίδια και νομικές υποθέσεις σας δημιουργούν δυσκολίες, γι' αυτό αποφύγετε να δεσμευτείτε σ' αυτούς τους τομείς. Τα λάθη ή οι παραλήψεις κάποιων συνεργατών σας δημιουργούν πονοκέφαλο. Ανατροπές και καθυστερήσεις σε ταξίδια. Προσοχή στην γλώσσα του σώματος σας, που μπορεί να στέλνει διπλά μηνύματα. Οι άλλοι εύκολα θα παρεξηγήσουν τις κινήσεις σας. Γίνεστε απόμακρος και απρόσιτος. Είναι ευκαιρία να επανεκτιμήσετε το κατά πόσο ο τρόπος που εκφράζεστε σας εξυπηρετεί πραγματικά ή δουλεύει εναντίον σας. Όμως, μην ανησυχείτε αν οι άλλοι δεν σας καταλαβαίνουν και μην βιαστείτε ν' αλλάξετε τακτική, γιατί τα πράγματα θ' αλλάξουν με την ευθυγράμμιση του Ερμή.

Υδροχόος: η επικοινωνία σας στα οικονομικά και προσωπικά ζητήματα εμφανίζει παράσιτα. Δεν είναι καλή στιγμή για να ζητήσετε δάνειο ή για να υποβάλετε τη φορολογική σας δήλωση. Επανεξετάστε τις πηγές των εσόδων σας και τον τρόπο που χειρίζεστε τα έξοδα σας, χωρίς όμως να οριστικοποιήσετε τις όποιες αποφάσεις. Αποφύγετε τα τυχερά παιχνίδια. Το ένστικτό σας δεν είναι καλός σύμβουλος αυτή την εποχή. Ίσως έχετε την τάση να παρερμηνεύετε τα μηνύματα που σας δίνουν, ή να ψειρίζετε κάθε λεπτομέρεια χωρίς λόγο. Διατηρήστε ανοιχτό το πνεύμα σας, αλλά έχετε το νου σας σε πονηρούς που μπορεί να θέλουν να σας παραπλανήσουν. Φροντίστε να είστε απόλυτα ξεκάθαροι όταν εκφράζετε τον ψυχικό σας κόσμο, ή -ακόμα καλύτερα- αξιοποιήστε αυτό το διάστημα για να ξανασκεφτείτε τα προβλήματα σας, αντί να τα συζητάτε με τους άλλους.

Ιχθύες: συνεργασίες, οικογένεια και σπίτι βρίσκονται στο στόχαστρο. Αποφύγετε κάθε είδους δεσμεύσεις σ' αυτά τα θέματα. Ιδιαίτερη προσοχή στην επικοινωνία σας με φιλικά πρόσωπα και τον ευρύτερο κοινωνικό σας κύκλο. Αναβολές και ματαιώσεις συναντήσεων, όπως και η αποξένωση από κάποιους φίλους σας προβληματίζουν. Ταυτόχρονα, παλιές γνωριμίες μπορεί να κάνουν ξανά την εμφάνιση τους. Αποφύγετε τις συζητήσεις για τους προβληματισμούς και τις απογοητεύσεις και αξιοποιήστε το διάστημα αυτό με την ανάλογη ενδοσκόπηση.

*Για να έχετε καλύτερη εικόνα του πώς θα επηρεαστείτε προσωπικά από τον ανάδρομο Ερμή των Χριστουγέννων, διαβάστε και την πρόβλεψη του ωροσκόπου σας.