Τι σου επιφυλάσσει η διέλευση του Δία;

11.01.2010
«Κι αρχή καλός μας χρόνος», λένε τα κάλαντα. Όμως, τι σόι αρχή είναι αυτή, αφού τη συννεφιάζουν ο ανάδρομος Ερμής και μια σχεδόν ολική έκλειψη Ηλίου; Άραγε, υπάρχει το 2010 μια ισχυρή θετική επιρροή που μπορεί να ανακόψει την... γκίνια της χρονιάς που φεύγει και να αντισταθμίσει αυτήν των δυσαρμονιών, που κορυφώνουν τη διάθεση για έλεγχο και διαπλοκή; Διάβασε παρακάτω για να μάθεις με ποιο τρόπο θα σε επηρεάσει η διέλευση του Δία!

«Κι αρχή καλός μας χρόνος», λένε τα κάλαντα. Όμως, τι σόι αρχή είναι αυτή, αφού τη συννεφιάζουν ο ανάδρομος Ερμής και μια σχεδόν ολική έκλειψη Ηλίου; Άραγε, υπάρχει το 2010 μια ισχυρή θετική επιρροή που μπορεί να ανακόψει την... γκίνια της χρονιάς που φεύγει και να αντισταθμίσει αυτήν των δυσαρμονιών, που κορυφώνουν τη διάθεση για έλεγχο και διαπλοκή; Διάβασε παρακάτω για να μάθεις με ποιο τρόπο θα σε επηρεάσει η διέλευση του Δία!

Λίγα λόγια για τη διέλευση του Δία
Υπάρχει: είναι η μετάθεση του σοφού και... γουρλή Δία στους Ιχθύς (18/1), στο ζώδιο που θα τον ανυψώσει και θα τον ενισχύσει, μιας και ήταν ο παραδοσιακός κυβερνήτης του πριν ανακαλυφθεί ο Ποσειδώνας.
Με το δεξί μπαίνει ο Δίας στη νέα χρονιά και η συζυγία του με τους Ιχθύς θα αναδείξει, εκτός άλλων, πολύτιμες αξίες οι οποίες έχουν σχεδόν εκλείψει, όπως ο αλτρουισμός, η αλληλεγγύη, η αγάπη, που θα μας ενώσουν και θα μας εξελίξουν, ώστε να ελαττωθούν τα δεινά της ανθρωπότητας και του πλανήτη μας.
Όμως, πόσο βαθιά θα σε επηρεάσει ένας Δίας που διατρέχει... καλπάζοντας ολόκληρο το ζώδιο μέσα σε πέντε μόλις μήνες (18/1-5/6), μετακινείται για λίγο στο φλογερό Κριό (6/6-8/9) και επανέρχεται ως ανάδρομος στους Ιχθύς, ολοκληρώνοντας τη διέλευσή του από εκεί ως ορθόδρομος πλέον (18/11) στις 22/1/2011, τρέχοντας μια... κούρσα εννιάμισι μόνο μηνών αντί του συνήθους δωδεκαμήνου! Αδικία; Μεγάλη! Αφού, όμως, έτσι έχουν τα πράγματα, επείγει να συντονιστούμε με τους λεπτούς κραδασμούς της εξαιρετικής αυτής επιρροής και να ενστερνιστούμε τις ανώτερες αξίες που ευνοεί, αν θέλουμε να ζούμε και όχι απλώς να υπάρχουμε!

Γιανγκ και γιν: ένα ενιαίο σύνολο
Πολλοί θα αναρωτηθούν πώς γίνεται να ταιριάξει ένας πύρινος πλανήτης με ένα υδάτινο ζώδιο. Δεν θα καταπνιγούν η τόλμη και η ανεξαρτησία του Δία από την πραότητα και ονειροπόλα φύση των Ιχθύων; Δεν θα σβήσουν η γιανγκ δημιουργική ενέργεια της Φωτιάς και η εξωστρέφεια, ο ενθουσιασμός, ο οραματισμός και η ανάγκη για πρόοδο και αλλαγή του Δία μέσα στο συναισθηματικό, εσωστρεφές, υποχωρητικό περιβάλλον του Νερού των Ιχθύων, που διέπεται από τη γιν υποστηρικτική ενέργεια της προσφοράς και της αφοσίωσης;
Είναι γεγονός πως η ευαισθησία και η προσφορά του υδάτινου στοιχείου αναδεικνύουν την ανθρωπιστική πλευρά του Δία, αλλά κι εκείνος ενεργοποιεί τις θετικές ιδιότητες του Νερού. Οπότε, η «έξαρσή» του στον Καρκίνο και η «ανέλιξή» του στους Ιχθύς δεν είναι παρά ένας ζωτικός, ολοκληρωμένος γιανγκ-γιν συνδυασμός.Τους Ιχθύς, που διαλύουν το «εγώ» χάριν της ενότητας και μετουσιώνουν τον εγωισμό, τη φούρια και την κυριαρχικότητα της Φωτιάς σε μια ένθερμη έκφραση αγάπης και δοτικότητας.

Κριός: Καλή υγεία, καλή ζωή

Προσωπικά: Έπειτα από τη διετή επιρροή του Κρόνου, που μείωσε τις αντοχές του οργανισμού σας, ο "θεραπευτής" Δίας θα ανεβάσει την ψυχική διάθεσή σου και θα τονώσει την άμυνα του οργανισμού σου. Κι εσύ, όμως, οφείλεις αγάπη και φροντίδα στον εαυτό σου, ώστε να μην "πέσει" η ευεξία σου το διάστημα που θα επανέλθει η κρόνια επιρροή (8/4-21/7).
Πρακτικά: Η καλύτερη ψυχοσωματική κατάσταση θα σε κάνει πιο αποδοτική και στη δουλειά σου, ικανή να αντεπεξέρθεις στις νέες απαιτήσεις και στο πιθανό ανταγωνιστικό κλίμα (ιδίως κατά τις μέρες της επιρροής των φετινών εκλείψεων) με ευελιξία και πνευματική ευστροφία.

Ταύρος: Το συναίσθημα προηγείται

Προσωπικά:
Βρές... επειγόντως ελεύθερο χρόνο, για να χαρείς τη συντροφιά παλιών και νέων φίλων και όμορφες στιγμές με τα παιδιά σου και ξέχασε τις ευθύνες και το άγχος. Ο έρωτας και η αγάπη θα πάνε χέρι χέρι και θα σε ανανεώσουν, πράγμα που θα κάνουν και για τις σχέσεις σας κατά την εξάμηνη εύνοια της συζυγίας Δία-Ουρανού (Απρίλιο-Μάιο και Σεπτέμβριο-Δεκέμβριο).
Πρακτικά: Φέτος τόλμησε να κάνεις τα χόμπι σου δουλειά! Αν η εργασία σου είναι δημιουργική, ο Δίας θα σου δίνει νέες ιδέες και έμπνευση, που θα συμβάλουν στην πρόοδό σου. Παράλληλα, η επιρροή του θα κάνει αρμονική τη συνεργασία, παρά τις εντάσεις που θα προκαλούν κάθε τόσο οι αρνητικές επιρροές.

Δίδυμοι: Ανανέωση εφ’ όλης της ύλης

Προσωπικά:
Μοναδική χρονιά για να παντρευτείς ή να... ανανεώσεις τους γαμήλιους όρκους σου και να απολαύσεις ρομαντικά και τρυφερά ταξίδια μέλιτος, όσο ο Δίας κινείται στους Ιχθύς. Η θετική επιρροή του θα συμβάλει και στην οικογενειακή ενότητα, μέσα από την αγάπη και την κατανόηση. Παράλληλα, η εύνοια του Δία θα κάνει ευχάριστη και λαμπερή την κοινωνική ζωή σου!
Πρακτικά: Το Μεσουράνημα του Δία στους Ιχθύς υπόσχεται επαγγελματική καταξίωση, αν μεθοδεύσεις ευέλικτα την ανέλιξή σου. Η αλλαγή επαγγελματικής στέγης ή αντικειμένου εργασίας ευνοείται επίσης. Πες ναι σε μια δουλειά που είναι όχι μόνο ενδιαφέρουσα, αλλά και σταθερή.

Καρκίνος: Η κατανόηση είναι το κλειδί

Προσωπικά:
Η εύνοια του Δία σε γνωριμίες και ταξίδια θα κάνει τη ζωή σου ευχάριστη και ενδιαφέρουσα, γι’ αυτό μην κλείνεσαι στον εαυτό σου! Τώρα είναι η ώρα να εκφράσεις χωρίς φόβο ή πάθος συναισθήματα και ανάγκες και να ακούσεις με κατανόηση τους άλλους, ώστε να λυθούν τα προβλήματα στις σχέσεις σου.
Πρακτικά: Η εξυπνάδα, η διπλωματία, οι καλές δημόσιες σχέσεις, τα οποία ευνοεί ο Δίας στους Ιχθύς, θα ενισχύσουν την απόδοσή σου και θα διευκολύνουν τη συνεργασία, φέτος που οι εκλείψεις και άλλες επίμονες αρνητικές επιρροές θα προκαλούν εντάσεις ή και οριακές πιέσεις στον επαγγελματικό χώρο. Μέγιστη η εύνοια και στις σπουδές ή την επιμόρφωση.

Λέων: Πριν ξοδέψεις, σκέψου

Προσωπικά:
Αίσθηση σιγουριάς και διάθεση για προσφορά αγάπης και σταθερότητας χαρίζει ο Δίας από τους Ιχθύς, που θα τονώσει τις σχέσεις σου με το σύντροφο και την οικογένειά σου! Η ανάγκη σου για συντροφικότητα θα μετριάσει τον εγωισμό και την εριστική διάθεση του Άρη στο Λέοντα το πρώτο πεντάμηνο.
Πρακτικά: Ευνοείται η αύξηση των εσόδων από εργασία, ενοίκια, κληρονομιές, επενδύσεις. Όμως, για να μείνει στα χέρια σου χρήμα... ζεστό, πρέπει να αποφύγεις άσκοπες γενναιοδωρίες και αγορές, τυχερά παιχνίδια ή επενδυτικά ρίσκα, ιδίως κατά τη συζυγία Δία-Ουρανού (Απρίλιο-Μάιο και Σεπτέμβριο-Δεκέμβριο).

Παρθένος: Σε ισορροπία...

Προσωπικά:
Καθώς συνεχίζεται η τάση για ανατροπές στα αισθηματικά, εξαιτίας του Ουρανού, και εν όψει της επιστροφής του Κρόνου στην Παρθένο (8/4-21/7), ο Δίας θα τονώσει μια σχέση που αξίζει και θα φέρει την κατανόηση στην οικογένεια. Το κυριότερο: θα βελτιώσει τη σχέση σου με τον εαυτό σου, γεγονός που θα ακτινοβολεί σε όλες τις άλλες.
Πρακτικά: Ευνοούνται συνεργασίες και συνεταιρισμοί, και παράλληλα βελτιώνεται ό,τι αφορά την επικοινωνία, τις σπουδές και τις δημόσιες σχέσεις, που θα συμβάλουν στην εξέλιξη της καριέρας σου. Δυστυχώς, δεν είναι η επιρροή που θα ισορροπήσει τις πιέσεις στα οικονομικά!

Ζυγός: Προσαρμόσου στις συνθήκες

Προσωπικά:
Μολονότι σε έξαρση στο Ζυγό, ο Κρόνος δεν παύει να προκαλεί πιέσεις ή να πολλαπλασιάζει τις ευθύνες στην προσωπική ζωή σου, γεγονός που θα αυξήσει το στρες, την κόπωση, ίσως και τις ανασφάλειες. Ευτυχώς, ο Δίας από τους Ιχθύς θα σου δίνει ενέργεια και ψυχική δύναμη και θα τονώνει τους αμυντικούς μηχανισμούς του οργανισμού σου, με την προϋπόθεση πως εσύ θα προσέξεις την υγεία σου!
Πρακτικά: Με μυαλό εύστροφο και σκέψη ευέλικτη και διορατική, με διάθεση φιλική και πνεύμα ομαδικό, θα μπορέσεις να σταθεροποιήσεις την επαγγελματική πορεία σου, παρά τις συνεχείς, δύσκολες ή και ανατρεπτικές για την καριέρα κάποιων επιρροές.

Σκορπιός: Τονωτική ένεση!

Προσωπικά:
Θα... ροδίσει η χρονιά, όσο ο Δίας από τους Ιχθύς μοιράζει υποσχέσεις για φλερτ και ρομάντζο! Παράλληλα, θα κάνει τρυφερές και ολοζώντανες τις σχέσεις με τα παιδιά και θα φέρει στη ζωή αρκετών τυχερά μωρά! Οι φιλίες παίρνουν τα πάνω τους, το ίδιο και η διάθεση για διασκέδαση. Τι καλύτερο φέτος, που τα πυρά του Κρόνου στοχεύουν το κέφι σου;
Πρακτικά: Δημιουργική διάθεση, ομαδικό πνεύμα και ευέλικτη στάση είναι τα όπλα σας στον επαγγελματικό τομέα. Επωφελήσου από το δυναμισμό και τη φιλοδοξία του Άρη στο Μεσουράνημα στο πρώτο πεντάμηνο, απαξιώνοντας όμως την ανταγωνιστική τάση και την αδιαλλαξία που συνοδεύουν την επιρροή του.

Τοξότης: Λογική και ευαισθησία

Προσωπικά:
Ο Δίας, που σε έχει... εφοδιάσει με αισιοδοξία, τόλμη, ταξιδιάρικη διάθεση και έφεση στη μάθηση και την περιπέτεια, φέτος θα φωτίσει βαθύτερα επίπεδα. Η ευαισθησία, η αγάπη, η δοτικότητα θα σε αγγίξουν και θα δώσουν ποιότητα στις σχέσεις σου. Και, αν η πιο σημαντική από αυτές έχει φθαρεί, άφησε την πίσω και ξεκίνα να ψάχνεις για μια νέα αγάπη.
Πρακτικά: Εύνοια στην καριέρα -ιδίως στις προσωπικές και οικογενειακές επιχειρήσεις-, εύνοια και στα ακίνητα (κληρονομιές, αγοραπωλησίες, αξιοποίηση) μαζί με μια κάποια τόνωση στα ασταθή φέτος οικονομικά υπόσχεται ο Δίας, με την προϋπόθεση να δουλέψεις σκληρά και οργανωμένα και να διαχειριστείς συνετά το πορτοφόλι σου!

Αιγόκερως: Πες ναι στο καινούργιο

Προσωπικά:
Ο Δίας θα αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεσαι, επικοινωνείς, συμπεριφέρεσαι. Πιο εξωστρεφής και προοδευτική, θα αφήσεις πίσω κακές συνήθειες και σχέσεις που φθίνουν. Δείξε τον καλύτερο εαυτό σου και δέξου τους άλλους με αγάπη και κατανόηση, ώστε να προστατέψεις τη σχέση σου από τις αρνητικές επιρροές. Γνωριμίες και ταξίδια, ότι καλύτερο!
Πρακτικά: Με προφίλ λαμπερό και σούπερ δημόσιες σχέσεις, την εύνοια του Δία σε σπουδές και επιμορφωτικές δραστηριότητες και με μια διορατική και ευέλικτη στρατηγική θα πετύχεις εξελίξεις στη δουλειά χωρίς μεγάλο κόπο. Εννοείται πως πρέπει να αποφεύγεις τον ανταγωνισμό και τις διαφωνίες, κυρίως με ανωτέρους.

Υδροχόος: Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα

Προσωπικά
: Δίκοπο μαχαίρι ο Δίας: υπόσχεται πλούτο ψυχής και οικονομική άνεση, παράλληλα όμως τονίζει τη γενναιοδωρία, την καταναλωτική τάση και τη ροπή στα τυχερά παιχνίδια. Πρόσεξε και τη λαιμαργία, που συνοδεύεται από έναν αργό μεταβολισμό, που απειλεί να κάνει το δείκτη της ζυγαριάς σου να ανέβει απειλητικά!
Πρακτικά: Πολύ θετική η επιρροή του Δία στα οικονομικά, στις κληρονομιές, στις έξυπνες επενδύσεις και στις αξιοποιήσεις ακινήτων. Ωστόσο, πρόσεξε τη συζυγία του με τον Ουρανό (Απρίλιο-Μάιο και Σεπτέμβριο-Δεκέμβριο), που ναι μεν φέρνει τύχη και ευκαιρίες για κέρδη, αλλά τονίζει την πιθανότητα να μείνεις... στον άσο, αν παρασυρθείς από ρίσκα, δάνεια (και προς τρίτους) ή μπίζνες αμφίβολης ποιότητας.

Ιχθύες: Επαναστάτες χωρίς αιτία!

Προσωπικά:
Ο Δίας θα ανοίξει το μυαλό και θα φωτίσει την ψυχή σου, θα συμβάλει στην εσωτερική εξέλιξή σας και θα φέρει ξανά την αγάπη στη ζωή σου. Πρόσεξε τη συζυγία Δία-Ουρανού (Απρίλιο-Μάιο, Σεπτέμβριο-Δεκέμβριο): θα οξύνει την αντιληπτική ικανότητά σου, αλλά θα σε κάνει αρκετούς επαναστάτη χωρίς αιτία, όσον αφορά τα "δεσμά".
Πρακτικά: Με Δία και Ουρανό στους Ιχθύς, θα χρειαστεί προσπάθεια για να οργανωθούν τα οικονομικά σου, ενώ η συζυγία τους ναι μεν θα κορυφώσει την πνευματική ευστροφία και τη διορατικότητα, αλλά μπορεί να παρασύρει σε αλλαγές, που, ενώ φαίνονται ευκαιρίες, στην πραγματικότητα δεν συμφέρουν.

O Δίας και το ντάρμα
To παγκόσμιο κάρμα έχει επιβαρυνθεί εξαιτίας της ανθρώπινης δραστηριότητας, γι’ αυτό δεν περνάει μέρα χωρίς βία, πείνα, αρρώστια, κρίση -οικονομική, πολιτική, κοινωνική- αλλά και ανεξέλεγκτα γεωφυσικά φαινόμενα. Καθώς ο Δίας εκπροσωπεί το Ντάρμα, τη δύναμη που εξισορροπεί το Κάρμα, μέσα από τους Ιχθύς θα φωτίσει το καλό στην ψυχή των ανθρώπων και, με την επεκτατική του δύναμη, θα συμβάλει στη συμπαντική ενότητα.
Θα γίνει προτεραιότητα η προστασία του περιβάλλοντος; Θα ξαναβρούν την αξία τους η πίστη, η ηθική, η δικαιοσύνη, ώστε να μη νιώθεις πια μόνη και ανυπεράσπιστη; Θα... ξεμυτίσει η αγάπη που παίρνει δίνοντας, ώστε να γεμίσει το ανικανοποίητο κενό της κατανάλωσης; Θα μετουσιωθεί η "επίδειξη" ανεξαρτησίας σε ελεύθερη βούληση που σέβεται την ελευθερία των άλλων; Θα ανακαλυφθούν θεραπείες για ανίατες ασθένειες υπό την ισχυρή επιρροή του γνώστη και θεραπευτή Δία; Στο χέρι μας είναι! Κι αν αυτά σου φαίνονται αόριστα και ουτοπικά, στην πράξη, αν μια σταγόνα τους πέσει μέσα στη λίμνη του ψυχικού κόσμου του καθεμίας από εμάς, οι σχέσεις μας θα βελτιωθούν θεαματικά. Εξάλλου, δεν μας μένει άλλη λύση. Ούτε χρόνος. Γι’ αυτό ας καλωσορίσουμε το Δία και ότι αυτή η διέλευση συνεπάγεται!

Από τη ΜΑΡΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ Aστρολόγο-σύμβουλο σχέσεων, διπλ. PCAI