Τι κρύβουν τα 12 φεγγάρια του 2010 ;

28.12.2009
«Είναι με τα φεγγάρια του!». Ναι, την έχεις ακούσει πολλές φορές αυτή την έκφραση και δεν πρόκειται για αλληγορία, αλλά για ρεαλιστική απεικόνιση μιας πραγματικότητας. Της πραγματικότητας που μας επιβάλλει η Σελήνη κάθε φορά που εμφανίζεται στον ουρανό ως ολόγιομο φεγγάρι.

"Είναι με τα φεγγάρια του!". Ναι, την έχεις ακούσει πολλές φορές αυτή την έκφραση και δεν πρόκειται για αλληγορία, αλλά για ρεαλιστική απεικόνιση μιας πραγματικότητας.
Της πραγματικότητας που μας επιβάλλει η Σελήνη κάθε φορά που εμφανίζεται στον ουρανό ως ολόγιομο φεγγάρι. Η Πανσέληνος είναι ορόσημο για τις σχέσεις, αφού κάθε φορά που επαναλαμβάνεται το φαινόμενο αυτό, μια αλλαγή προκύπτει, μια ανατροπή, μια έκπληξη. Μάθε που πραγματοποιείται η Πανσέληνος και τι γίνεται με βάση τις χρονικές περιόδους και τις ζωδιακές θέσεις! Παρακάτω χωρίζουμε τα φεγγάρια σε δώδεκα κατηγορίες, δίνοντας ένα βασικό χαρακτηρισμό σε καθένα από αυτά.

Ιανουάριος
Το φεγγάρι του χιονιού

Ο Ιανουάριος είναι η καρδιά του χειμώνα. Οι νύχτες του μεγάλες και σκοτεινές. Το φεγγάρι του αμείλικτο και ψυχρό. Η Πανσέληνος πραγματοποιείται στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου και στην επιρροή της συμμετέχουν ο Άρης, ο Κρόνος, ο Πλούτωνας και η Αφροδίτη. Αγγίζει περισσότερο τα ζώδια του σταθερού σταυρού (Λέων, Ταύρος, Σκορπιός, Υδροχόος) και προκαλεί ραγδαίες αλλαγές στις σχέσεις και αιφνίδιες μεταβολές στις κοινωνικές ή επαγγελματικές υποθέσεις.

Φεβρουάριος
Το αναζωογονητικό φεγγάρι

Η Πανσέληνος πραγματοποιείται στις 28 του μήνα στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων, με τη συμμετοχή του Άρη, του Δία, του Πλούτωνα, του Ουρανού και της Αφροδίτης. Η επίδρασή της είναι άμεση και καθοριστική, αφού τώρα εκδηλώνονται οι συνέπειες των γεγονότων που προηγήθηκαν. Η Σελήνη επηρεάζει περισσότερο τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού (Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης και Ιχθύες). Επεισοδιακές καταστάσεις σημαδεύουν την αισθηματική και επαγγελματική ζωή των περισσότερων, αλλά οι αλλαγές θα φέρουν την ανανέωση.

Μάρτιος
Το επεισοδιακό φεγγάρι

Η Πανσέληνος στις 30 Μαρτίου πραγματοποιείται στον άξονα Ζυγού-Κριού και η επίδρασή της αφορά την ομάδα των παρορμητικών ζωδίων (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως). Η επιρροή της θα δώσει τον παλμό στο υπόλοιπο της άνοιξης, ενώ ο χαρακτήρας της είναι διφορούμενος: κάποτε θα ευνοεί και άλλοτε θα βραχυκυκλώνει προσωπικούς και κοινωνικούς δεσμούς.

Απρίλιος
Το ταραχώδες φεγγάρι

Η Πανσέληνος πραγματοποιείται στις 21 του μήνα στον άξονα Σκορπιού-Ταύρου και σε αυτή συμμετέχουν ο Άρης, ο Κρόνος, ο Δίας και ο Ερμής, με σύνθετες επιρροές. Η ένταση και οι αλλαγές που τη συνοδεύουν θα επηρεάσουν περισσότερο τα σταθερά ζώδια (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος). Όσοι ανήκουν σε αυτά θα αναγκαστούν κάτω από το βάρος των εξελίξεων να προσαρμοστούν σε ένα νέο κύκλο εξέλιξης. Πιο ευάλωτοι προβλέπεται να είναι οι Ταύροι και οι Σκορπιοί. Γενικότερα, η Πανσέληνος του Απριλίου θα οδηγήσει σε εξελίξεις στην πολιτική και την οικονομία, θα επηρεάσει το κλίμα και θα ενισχύσει την εκδήλωση γεωλογικών φαινομένων.

Μάιος
Το ανθισμένο φεγγάρι

Η Πανσέληνος πραγματοποιείται στις 27 Μαΐου στον άξονα Τοξότη-Διδύμων, με τη συμμετοχή της Αφροδίτης, του Ερμή, του Άρη, του Κρόνου και του Ουρανού. Η επιρροή της θα είναι αισθητή περισσότερο στη ζωή των μεταβλητών ζωδίων (Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης, Ιχθύες). Αποκαλύψεις, ανακαλύψεις ή συνειδητοποιήσεις θα συνδράμουν αποφασιστικά σε ουσιαστικές αλλαγές. Από την άλλη, τα φαινόμενα βίας ή αντίδρασης θα αυξηθούν. Τα γεγονότα που θα μεσολαβήσουν είναι προάγγελος σημαντικότερων εξελίξεων στο πλαίσιο πολιτικών αντιθέσεων ή της οικονομικής κρίσης, τόσο σε διεθνές όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Ιούνιος
Το λαμπερό φεγγάρι

Κατά τη διάρκεια της Πανσελήνου στις 26 του μήνα στον άξονα Αιγόκερω-Καρκίνου έχουμε έκλειψη Σελήνης, η οποία δημιουργεί ένα κύμα αναταραχών στις σχέσεις και τις συνεργασίες. Σε αυτή συμμετέχουν ο Ερμής, ο Άρης, ο Δίας, ο Κρόνος, ο Ουρανός και ο Πλούτωνας και η επίδρασή της θα είναι έντονη. Παράλληλα, έχουμε τις πρώτες δυσαρμονίες της συνόδου Δία-Ουρανού στον Κριό με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω. Ο κύκλος αυτού του φεγγαριού θα εγκαινιάσει ένα επεισοδιακό διάστημα για τη διεθνή πολιτική και θα κάνει εκ νέου αισθητές τη γενικότερη δυσκολία, τις μεγάλες πολιτικές αντιθέσεις και τις κοινωνικές ανισορροπίες. Επίσης, θα τονίσει την αναγκαιότητα αλλαγών που θα εξυπηρετήσουν τις διάφορες κοινωνικές ομάδες, για την επιβολή των οποίων όμως θα απαιτηθούν αγώνας και μεγάλος κόπος.

Ιούλιος
Το φεγγάρι της ευλογίας

Η Πανσέληνος πραγματοποιείται στις 26 του μήνα στον άξονα Υδροχόου-Λέοντα, με τη συμμετοχή του Δία, του Κρόνου, του Πλούτωνα, του Ερμή και του Άρη. Επηρεάζει τα ζώδια του σταθερού σταυρού (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος) και ουσιαστικά αποκαλύπτει τις συνέπειες γεγονότων που προηγήθηκαν. Αρκετές προσωπικές και αισθηματικές σχέσεις θα διαταραχτούν, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που, για το καλό τους, θα προσαρμοστούν στις παρούσες συνθήκες. Όλοι πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί και απόλυτα συνειδητοί στις πράξεις και τις πρωτοβουλίες μας. Ατυχήματα και μοιραία γεγονότα θα απασχολήσουν την κοινή γνώμη.

Αύγουστος
Το μεταβατικό φεγγάρι

Η Πανσέληνος πραγματοποιείται στις 24 Αυγούστου στον άξονα Ιχθύων-Παρθένου, με τη συμμετοχή του Πλούτωνα, του Ουρανού, του Κρόνου, του Δία και του Ερμή. Επηρεάζει τα σταθερά ζώδια (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος) και περισσότερο τα μεταβλητά ζώδια (Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότες, Ιχθύες), καθώς πυροδοτεί εξελίξεις και πληθαίνει τα περιστατικά τα οποία θα βάλουν σε δοκιμασία προσωπικά συμφέροντα. Τα μεταβλητά ζώδια καλούνται να πάρουν ρεαλιστικές αποφάσεις.

Σεπτέμβριος
Το φεγγάρι του θερισμού

Η Πανσέληνος πραγματοποιείται στις 23 του μήνα στον άξονα Ιχθύων-Παρθένου, και μάλιστα στο μεταίχμιό τους με το Ζυγό και τον Κριό αντίστοιχα, με τη συμμετοχή του Ερμή, της Αφροδίτης, του Άρη, του Ουρανού και του Πλούτωνα. Κοντά στη φθινοπωρινή ισημερία η Πανσέληνος αυτή θα αντικαταστήσει παλιές συνεργασίες με νέες και θα ανατρέψει τις ισορροπίες σε προσωπικές και κοινωνικές σχέσεις. Χαρακτηριστικά θα είναι τα κοινωνικά φαινόμενα και η επιδείνωση της πολιτικής κατάστασης σε διάφορα σημεία του πλανήτη.

Οκτώβριος
Το αιματηρό φεγγάρι

Η Πανσέληνος πραγματοποιείται στις 23 Οκτωβρίου στον άξονα Κριού-Ζυγού, με τη συμμετοχή του Ερμή, της Αφροδίτης, του Άρη, του Πλούτωνα και του Δία. Κάτω από την επιρροή της θίγονται θέματα που αφορούν τη Δικαιοσύνη, την εξουσία, την οικονομία, τις εμπορικές συναλλαγές, την ενέργεια και την αντιμετώπιση οικολογικών προβλημάτων. Επηρεάζει πιο άμεσα τη ζωή των Ζυγών, των Κριών και των Ταύρων. Σε γενικές γραμμές, θα γίνουν αναθεωρήσεις σε σχέσεις και σχέδια, οι οποίες θα εξυπηρετήσουν σκοπιμότητες. Και μολονότι μιλάμε για ανέλιξη σε θέματα παγκόσμιας κρίσης, η κατάσταση στα περισσότερα διεθνή χρηματιστήρια προβλέπεται εύθραυστη και ποικίλα γεγονότα θα προβληματίσουν την κοινή γνώμη. Στη χώρα μας η περίοδος θα είναι επεισοδιακή.

Νοέμβριος
Το πένθιμο φεγγάρι

Η Πανσέληνος πραγματοποιείται στις 21 Νοεμβρίου στον άξονα Σκορπιού-Ταύρου και σ’ αυτή συμμετέχουν ο Ερμής, ο Άρης, ο Κρόνος, ο Ουρανός και ο Ποσειδώνας. Η Πανσέληνος αυτή προβλέπεται να ανατρέψει τα πλάνα πολλών. Δεν θα λείψουν, όμως, και οι ευκαιρίες που θα δοθούν σε όποιους αγωνίζονται από καιρό με συγκεκριμένο σκοπό ή σχέδιο. Γενικότερα, πάντως, η Πανσέληνος του Νοεμβρίου θα ορίσει ένα δύσκολο διάστημα από οικονομικής και κοινωνικής άποψης.

Δεκέμβριος
Το φεγγάρι της μεγάλης νύχτας

Η Πανσέληνος και η έκλειψη Σελήνης πραγματοποιούνται στις 21 Δεκεμβρίου στα σύνορα του άξονα Διδύμων-Τοξότη και Καρκίνου-Αιγόκερω, με συμμετοχή του Ερμή, της Αφροδίτης, του Άρη, του Πλούτωνα, του Δία και του Ουρανού. Η επιρροή της αγγίζει κυρίως την επικοινωνία, τονίζει όμως και τον κίνδυνο για παρεξηγήσεις. Για μια ακόμα φορά, εκτεθειμένα σε αιφνίδια επεισόδια είναι τα σταθερά ζώδια (Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης, Ιχθύες), αφού αντίξοες συνθήκες διαφαίνονται στον ορίζοντα σε προσωπικά και επαγγελματικά θέματα.

Από τον Κώστα Λεφάκη