Ανανέωσε το χώρο με όπλο τα στοιχεία της φύσης!

03.05.2010
Είτε μόλις μετακόμισες σε ένα νέο σπίτι ή απλά θέλεις να ανανεωθείς αλλάζοντας τη διακόσμηση στο σπίτι που μένεις ήδη , συνειδητοποιείς ότι είναι αρκετά δύσκολο να φτιάξεις το σπίτι σου.

Είτε μόλις μετακόμισες σε ένα νέο σπίτι ή απλά θέλεις να ανανεωθείς αλλάζοντας τη διακόσμηση στο σπίτι που μένεις ήδη , συνειδητοποιείς ότι είναι αρκετά δύσκολο να φτιάξεις το σπίτι σου. Πολλές φορές αυτό που πρέπει να κάνεις είναι απλά να γυρίσεις στα βασικά έτσι ώστε να μπορέσεις με καθαρό μυαλό να δεις τι πρέπει να κάνεις. Τα στοιχεία της φύσης: γη, αέρας, φωτιά και νερό σου "ανοίγουν" τα μάτια αφού σε βοηθούν να καταλάβεις πώς θα φτιάξεις το τέλειο σπίτι! Διάβασε παρακάτω πώς ανάλογα με το ζώδιο σου και με βάση ποιο στοιχείο το κυριεύει θα καταφέρεις να φτιάξεις το σπίτι των ονείρων σου!

Γη(Ταύρος, παρθένος, αιγόκερως)

Η προσωπικότητα σου: η σταθερότητα και η άνεση είναι στοιχεία που τα εκτιμάς βαθύτατα. Αγαπάς την παράδοση και εκτιμάς ιδιαίτερα τη ρουτίνα και την τάξη στη ζωή σου!

Η διακόσμηση: μια "γήινη" διακόσμηση ση θα περιλαμβάνει πολύ ξύλο και πέτρα στα έπιπλα. Τα γήινα χρώμα τα όπως το καφέ, το μπεζ αλλά και το πράσινο σε όποια απόχρωση σου αρέσει είναι ιδανικά χρώματα που πρέπει να χρησιμοποιήσεις για να βάψεις από τους τοίχους μέχρι τα διάφορα μικροαντικείμενα. Αντικείμενα και έπιπλα με "στρογγυλεμένες" γωνίες και γενικά τα στρογγυλά σχήματα είναι ότι πρέπει για το σπίτι σου. Αγάλματα αλλά και έργα τέχνης σχετικά με τη γυναικεία φιγούρα συμπληρώνουν και ολοκληρώνουν το γήινο λουκ.

Ενεργειακός τόνος: ήρεμος, ευχάριστος, άνετος, προσγειωμένος.

Αέρας (δίδυμοι, ζυγός, υδροχόος)

Η προσωπικότητα σου: είσαι επικοινωνιακή και έχεις την τάση να αναλύεις τα πράγματα. Σου αρέσει να δοκιμάζεις καινούργια πράγματα και η αλλαγή είναι όσο αναγκαίο είναι και το οξυγόνο για εσένα!

Η διακόσμηση: υλικά όπως το μέταλλο και το πλαστικό είναι αυτά που θα χαρίσουν στο χώρο σου τον "αέρα" που θέλεις! Το λευκό , το γαλάζιο, το παλ μοβ αλλά και οι αποχρώσεις του γκρι είναι αυτές που θα σε κερδίσουν! Τα αντικείμενα πρέπει να είναι σε τετραγωνισμένες μορφές ενώ τα διακοσμητικά και τα διάφορα κομμάτια τέχνης που θα διαλέξεις το πιο πιθανό είναι ότι θα είναι σε μοντέρνο στιλ ενώ τα φτερά που σχετίζονται με τον αέρα θα χαρίσουν υπέροχο στιλ στο σπίτι σου!

Ενεργειακός τόνος: λιτός, καθαρός, μοντέρνος!

Φωτιά(Κριός, λέων, τοξότης)

Η προσωπικότητα σου: είσαι πολύ ενεργητική, δημιουργική και αυθόρμητη! Απολαμβάνεις τη ζωή και σου αρέσει να τη ζεις έντονα και σε γρήγορους ρυθμούς .

Η διακόσμηση: επηερασμένη από το στοιχείο της φωτιάς δε μπορεί παρά και το σπίτι σου να έχει έντονο στιλ! Το κόκκινο και μοβ χρώμα είναι αυτό που θα προτιμήσεις για να δώσεις ιδιαίτερο στιλ στο σπίτι σου. Το τζάκι ή ο φούρνος που σχετίζονται με τη φωτιά θα ταιριάξουν τέλεια στο χώρο σου!

Ενεργειακός τόνος: φιλόδοξος, ενεργητικός και ζεστός!

Νερό( Καρκίνος, σκορπιός, ιχθείς)

Η προσωπικότητα σου: είσαι ευγενική και βασίζεσαι πολύ στο ένστικτο σου ενώ «υπολογίζεις» πολύ στη σχέση σου με τους άλλους και σου αρέσει να περνάς χρόνο με τους φίλους και την οικογένεια σου.

Η διακόσμηση: το ρομαντικό στιλ είναι αυτό που σου αρέσει και αυτό φαίνεται αφού στο σπίτι σου θα υπάρχουν πολλά αντικείμενα από το παρελθόν σου - από αναμνηστικά δώρα από κάθε νησάκι που έχεις επισκεφθεί μέχρι την κούκλα που έπαιζες μικρή! Το μπλε, το πράσινο αλλά και οι αποχρώσεις του μοβ είναι τα χρώματα που θα κάνουν το χώρο σου ακόμη πιο "δικό σου"! Ένα μικρό σιντριβάνι ή μια λιμνούλα ακόμη και σαν εικόνα σε πινακα ζωγραφικής θα δώσει στο χώρο σου το στιλ που θέλεις!

Ενεργειακός τόνος: πνευματικός, με φαντασία και καλός!

Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη