Μελίνα Ασλανίδου: "Ηρωίδα στη Νάρνια..."

20.01.2011
Είναι πολύ λίγες οι τραγουδιστριες που ανήκουν σ' αυτή τη γενιά και γράφουν ή/και ερμηνεύουν μουσική, χωρίς κορδέλες, φιόγκους, φλας, σκάνδαλα, ροζ και κίτρινες προσωπικές ιστορίες... Που είναι γνωστές για τη Μουσική τους και μόνο. Που γεννήθηκαν λες, για αυτό το σκοπό, για να υπηρετήσουν με ουσία και αξιοπρέπεια την Τέχνη τους. Την Τέχνη ΜΑΣ. Η Μελίνα Ασλανίδου ανήκει περήφανα σ αυτή τη σπάνια κατηγορία Καλλιτεχνών και είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που μας παραχωρησε την παρακάτω συνέντευξη, με αφορμή κάτι πολύ ιδιαίτερο που έχει ετοιμάσει για τις Παρασκευές μας... Ανακαλύψτε το!

Είναι πολύ λίγες οι τραγουδιστριες που ανήκουν σ' αυτή τη γενιά και γράφουν ή/και ερμηνεύουν μουσική, χωρίς κορδέλες, φιόγκους, φλας, σκάνδαλα, ροζ και κίτρινες προσωπικές ιστορίες... Που είναι γνωστές για τη Μουσική τους και μόνο. Που γεννήθηκαν λες, για αυτό το σκοπό, για να υπηρετήσουν με ουσία και αξιοπρέπεια την Τέχνη τους. Την Τέχνη ΜΑΣ.
Η Μελίνα Ασλανίδου ανήκει περήφανα σ αυτή τη σπάνια κατηγορία Καλλιτεχνών και είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που μας παραχωρησε την παρακάτω συνέντευξη, με αφορμή κάτι πολύ ιδιαίτερο που έχει ετοιμάσει για τις Παρασκευές μας... Ανακαλύψτε το!

Ε.Σ.

10+ χρόνια μετά το “Τι σου κανα και πίνεις”, νιώθετε ότι όλα είναι διαφορετικά στα μουσικά πράγματα ή κάτι, κάπου, κάπως έχει μείνει το ίδιο?
Τα πάντα έχουν αλλάξει κ υπάρχει ροή, όπως και στον τροπο που ζούμε όλα έχουν αλλάξει το μόνο που παραμένει ίδιο είναι ο πυρήνας της ψυχής μας κ ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε εμείς οι ίδιοι την πραγματικότητα μας...

Δισκογραφικά που βρίσκεστε αυτή την εποχή?
Ετοιμαζω το καινούριο μου άλμπουμ που σύντομα ελπίζω να κυκλοφορήσει...

Έχετε κι ένα ντουέτο-ύμνο στη φιλία στο νέο cd της Γλυκερίας "Η αγάπη είναι ελεύθερη", με τον τίτλο «Έρωτας μοιάζει η φιλία». Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία?
Η Γλυκερια είναι μια πολύ σπουδαία τραγουδίστρια την αγαπώ την εκτιμώ και παρακολουθώ την καλλιτεχνική της πορεία όλα αυτά τα χρόνια ...το χειμώνα που μας πέρασε συνεργαστηκαμε κ επί σκηνής έτσι μου έγινε η πρόταση να συμμετέχω στον δίσκο αυτο με το τραγούδι που υμνει τη φιλία...ελπίζω να σας αρέσει γιατί εμάς σίγουρα μας άρεσαν τα λόγια της Αλαγιαννη κ η μουσική του Ζηκα..

Από τις 21 Ιανουαρίου και κάθε Παρασκευή θα σας απολαύσουμε στη μουσική σκηνή Ρυθμός stage. Διαβάσαμε ότι το κοινό αποκτά πρωταγωνιστικό ρολό και καλείται απ’ την αρχή μέχρι το τέλος να συμμετέχει στη μουσική αυτή αναδρομή. Θέλετε να μας πείτε γι αυτά που έχετε ετοιμάσει εκεί?
Είναι μια παράσταση που στόχος της είναι η αμεσσοτητα κ η επικοινωνία με το κοινό μέσα απο τραγούδια αγαπημένα... Τρεις βιρτουζοι μουσικοί επί σκηνής εναλασσονται και συμπρωταγωνιστουν κ το κάθε τραγούδι γίνεται γέφυρα επικοινωνίας με τον κόσμο....γινόμαστε ένα τραγουδάμε κ αφήνουμε έξω τα προβλήματα της καθημερινότητας...το ακουστικό live θυμίζει σε όλους την έννοια της παρέας που όλοι μας έχουμε ξεχάσει. Είναι πιο δύσκολο να εκτίθεσαι με δυο μουσικά όργανα απ ότι να πλαισιώνεσαι με μια μεγάλη ορχήστρα κ σκηνικά κ περιμένω ο κόσμος να στηρίξει αυτή μου την κίνηση....

Ποια θα ήταν η πιο ονειρεμένη συνεργασία για σας με καλλιτέχνη του εξωτερικού?
Μια πολύ σπουδαία καλλιτέχνιδα που πολύ εκτιμώ είναι η sade... Aπ ότι ξέρουμε δεν κάνει συνεργασίες οπότε...

Ποιος ήταν για σας ο δίσκος του 2010;
Ο δίσκος του Στάθη δρογωση μην το πεις πουθενά...

Καρτούν και παραμύθια. Σε ποιο μαγικό κόσμο θα ήσασταν ηρωίδα?
Στη Ναρνια... Όπου η απόδραση απο τη καθημερινότητα γίνεται κ πρωταγωνιστούν οι ήρωες προσπαθώντας να βοηθήσουν τον Ασλαν (λιοντάρι) που αντιπροσωπεύει το καλό...

Πείτε μας ένα στίχο ενός κομματιού που έχει λειτουργήσει κάποια στιγμή σαν σταθμός μέσα σας-
Τι γυρευουμε εμείς μέσα στη νύχτα των άλλων...Αγγελακας.

Πείτε μας κάτι που δεν ξέρει ο κόσμος για σας?
Χορευω και τραγουδαω Ποντιακά απο 6 χρόνων.

Και για το τέλος... Αν είχατε την ευκαιρία να βάλετε ένα μόνο cd ελληνικό ή ξένο, να παίξει σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας στο πλαίσιο ενός υποτιθέμενου μαθήματος Μουσικής Εκπαίδευσης ποιο θα ήταν αυτό?
Το χαμογελο της τζοκοντα... Μάνος Χατζιδακις