Ο Θανάσης Ευθυμιάδης με τρεις γυναίκες

05.05.2011
Ο συμπαθής ηθοποιός βιώνει τη δική του dolce vita ανάμεσα στις τρεις γυναίκες της ζωής του. Ισως γι’ αυτό και δεν προβληματίζεται ιδιαίτερα που οι δουλειές σε θέατρο και τηλεόραση πάνε από το κακό στο χειρότερο.

Ο συμπαθής ηθοποιός βιώνει τη δική του dolce vita ανάμεσα στις τρεις γυναίκες της ζωής του. Ισως γι’ αυτό και δεν προβληματίζεται ιδιαίτερα που οι δουλειές σε θέατρο και τηλεόραση πάνε από το κακό στο χειρότερο.

Πάντα ήξερα ότι οι γυναίκες σε κάνουν να ζεις την απόλυτη Ντότσε Βίτα...

Τρεις και σε ένα σπίτι παρακαλώ, μόνο που θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι πρόκειται για τη γυναίκα μου Αννα (σ.σ. Δημητρίεβιτς, ηθοποιός) και τις κόρες μας, Ζωή και Σοφία. Και ναι, ζω μαζί τους την απόλυτη Ντόλτσε Βίτα όπως το λες! Τις αγαπώ τρελά όλες τους.

Εχετε κάνει πολιτικό γάμο με την Αννα, και τις μικρές, ενάμιση και τριών ετών, δεν τις βαφτίσατε ακόμα...

Δεν μας ενδιέφερε να κάνουμε ένα γάμο πανηγύρι από τους πολλούς που γίνονται, γι’ αυτό κάναμε πολιτικό, ελπίζοντας να βρούμε κάποια στιγμή έναν παπά που να μας εμπνεύσει εμπιστοσύνη και αγιότητα. Οταν βρεθεί, τότε θα κάνουμε θρησκευτικό και θα βαφτίσουμε τα κορίτσια μας.

Μου αρέσει που δεν κάνεις παραχωρήσεις. Προτιμάς να «χτυπάς» σαν επιχειρηματίας από το να κάνεις «εκπτώσεις» στο θέατρο...

Ποτέ δεν έκανα εκπτώσεις στο θέατρο. Εκανα τηλεόραση για να ’χω λεφτά και να μπορώ να λέω «όχι» σε προτάσεις που δεν με αφορούσαν. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι δεν αγάπησα δουλειές και τις έκανα μόνο για τα χρήματα. Το ίδιο κάνω και τώρα με το «Garden4», ένα ζεστό cafe-bar-restaurant που έχουμε με τον Ιωσήφ Μαρινάκη και τον Γιώργο Σταυρακάκη στον Χολαργό. Μας άρεσε να πηγαίνουμε στον υπέροχο χώρο και να βρίσκουμε τον Γιώργο με τον κολλητό μου τον Ιωσήφ. Η σκέψη να μπούμε συνέταιροι μας κέντρισε πολύ, έτσι μπήκαμε στο τριπάκι αυτό, που το απολαμβάνουμε.

Μπήκες στην τηλεόραση σε μια χρυσή εποχή, πήρες πολύ καλά κασέ. Το περίμενες ότι η επόμενη ημέρα θα ήταν τόσο άγρια, με ελάχιστες σειρές, πεσμένα κασέ και σίριαλ να κόβονται πριν της ώρας τους όπως έγινε με τις «Κούκλες»;

Είχα πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου πως όλο αυτό το πάρτι θα τελειώσει -δεν έπεσα από τα σύννεφα λοιπόν. Μόνον που έγινε απότομα! Είναι άσχημα τα πράγματα στο γυαλί -κόβονται σειρές, μένουμε απλήρωτοι...

Υπάρχεις ενεργά στον χώρο, αλλά μειώθηκαν τα εξώφυλλα και οι πολλές συνεντεύξεις. Δεν σε έχει πανικοβάλει αυτό;

Ποτέ δεν τρελαινόμουν για τηλεόραση, εξώφυλλα και συνεντεύξεις. Κι αν δεν ήσουν εσύ 20 χρόνια πριν να μου πεις ότι γινόταν οντισιόν για την «Ντόλτσε Βίτα»ίσως να μην είχα ασχοληθεί και να ήμουν ακόμα σε κάποιο απόκεντρο θέατρο. Πάντα με αφορούσε η ουσία και ποτέ το γύρω γύρω, το περιτύλιγμα. Με αφορά να υπάρχω μόνο σε δουλειές που με εκφράζουν. Απο μαθητής στη δραματική το ’87, αυτό ονειρευόμουν.

Οταν πήρες τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην «Ντόλτσε Βίτα», είχες κάνεις ήδη καλό θέατρο. Αυτό σε κράτησε στη γη;

Ναι, με κράτησε και δεν καβάλησα καλάμι. Στιγμή δεν ξέφυγα, όπως έκαναν άλλοι. Ο Βογιατζής και το Αμόρε, ο Τσακίρογλου και η Κονιόρδου, οι δάσκαλοί μου, ήταν τα βαρίδια που με κράτησαν προσγειωμένο και δεν πήραν αέρα τα μυαλά μου από το μαγικό κουτί. Και μία φράση του Νίκου Κούρκουλου, που είχα την τιμή να γνωρίσω: «Μην αφήσεις ποτέ το θέατρο». Μάθημα ζωής!

Είκοσι χρόνια πριν, ήσουν ο ζεν πρεμιέ που έκαιγε καρδιές. Σήμερα στις κούνιες;

Ποιος να το έλεγε! Αυτή είναι η ευτυχία μου! Να παίζουμε με την Αννα και τις μικρές στις κούνιες. Και το ότι δεν κάνω αυτήν τη στιγμή τηλεόραση έχει τα καλά του, αφού έχω περισσότερο χρόνο για αυτές. Μου έλεγε ένας φίλος: Μη χάνεις αυτές τις στιγμές, δεν θα ξαναρθούν. Μείνε μαζί τους κι απόλαυσέ τες να μεγαλώνουν, πριν σου φύγουν!

Ερωτας στα πλατό
Όταν «έκλεισε» να πρωταγωνιστήσει στη δραματική σειρά «Για την Αννα» του Μανούσου Μανουσάκη, δεν ήξερε ότι στα γυρίσματά της θα γνώριζε τον έρωτα. Κεραυνοβολήθηκε για την Αννα Δημητρίεβιτς και δεν άργησε να της ζητήσει να είναι μαζί... για πάντα!

Who is who

Τέλειωσε τη δραματική σχολή Βεάκη και από τα χρόνια που φοιτούσε σε αυτήν είχε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις και υποσχόταν τα καλύτερα...

Μεγάλο σταθμό στην καριέρα του θεωρεί τη συνεργασία του με τον Λευτέρη Βογιατζή για το Θέατρο της οδού Κυκλάδων. Η ερμηνεία του στην Αντιγόνη αγκαλιάστηκε με θέρμη απο κοινό και κριτικούς.

Το ντεμπούτο του στην τηλεόραση έγινε με τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Αντώνη στην «Ντόλτσε Βίτα», που εκτίναξε τις μετοχές του στα ύψη.

Η μεγάλη του αδυναμία είναι το θέατρο και αγαπάει ξεχωριστά τον κόντρα ρόλο ενός γκέι που έπαιξε στους «Αγγελους στην Αμερική» του Ελληνικού Φεστιβάλ.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗΣ